Szymek Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 co do tematu (jeśli ktoś go jeszcze pamięta :lol: ) to opłąca się, te 1.8 kręciły się super, ktoś ma 3,6GHz z 1.8, to więcej niż berkut z 2.4 wykręcił :D DDR 400 i będzie bardzo wydajnie, nawet super kręccy się duron 1600 nie nadąży, nawet po odblokowaniu cache i 2.5GHz. Berkut więcej z 1.6 wykręcił no nie wiem ja mam 1800@4014mhz MAX (stable 3.8 ) a on 1600@3480mhz... tak więc jeżeli umiesz liczyć to mniej Jeżeli liczysz po max'ie to było równiutko 3.6 czylity wykręciłeś tylko 223% a my 225% :twisted: :twisted: screeny zarzuć. hmm jezeli liczyc po mhz to wy macie jedynie 2000mhz a ja 2215mhz :P. Berkut ma zdjęcie :P A co nie wierzysz :D ? To się nazywa mierzenie coraz wyżej :wink: Czekaj aż położę łapy na jakiś lepszy stepping jak b0 A co do IHS'a to jest on zbawieniem przy chłodzeniu ekstremalnym dzieki swojej powierzchni więc broń Boże nie rezygnuj z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 no to czekam aż przeskoczycie 2214mhz overclock :P powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 najlepszym do kręcenia jest 1,6A - mniejszy mnożnik. Moj na cpc chodzi do 3ghz. jakoś ci nie wierze na słowo, jak mozesz to walnij screena. Ja tez mam 1.6 i max co mi sie udało to 2.5ghz i stabilnosci nie bylu tu mowy. [fakt ze robilem to na boxowym coolerze, ale napiecia tylko 0.5 podniosłem, bo wiecje nic mi nie dalowało i tak sie wierzal i tak, moze pamieci??] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Ja czegoś nie rozumiem. Mam P4B533 i PIV 1.8 idzie mi na BOX-ie 3Ghz wkładam go w P4C800 i z ledwością wyciągam 2.88 a tu ktoś ciągnie za........ FSB na Podobnym procu. Podali byście napięcia i Vcore bo nie moge spać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Hm ,wbrew temu co koledzy gadaja ,ja bym sie tak do zmiany nie palil. P4 jest wydajne ale.. przy wysokim FSB, wysokim taktowaniu memorek i z zapodanym dualem i PAT-em + Ewentualne HT. To co ty masz dostac jest pozbawione WSZYSTKIEGO, no dual, no wysokie fsb, no wysokie taktowania memorek, no PAT no HT. Na dodatek ,to co otrzymasz moze bynajmniej niebyc krolem podkrecalnosci, pierwsze steppingi northwoodow ciagly DO 2.5ghz. Natomiast durek 1600 bez wiekszych klopotow powinien ci smignac na 2.2ghz ,jak zapodasz zalmana albo cos w miare przyjemnego w kwestii chlodzenia to i 2400 jest jak najbardziej realne. Co lepsze 2.5ghz P4 na slabym chipsecie czy 2.2->2.4ghz XP na wydajnym chipsecie ? Pamietajcie ze AMD az tak bardzo cache nie obchodzi, pozatym w durku cache mozna odblokowac. Ogolnie ja bym sprawdzil tego P4 ,jaki ma stepping, jesli jest to jeden z tych smigajacych na luzach ponad 3ghz to mozna sie zastanowic ,ale jesli nie to zdecydowanie odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...