2by4 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Prośba o opinie może jest ktoś kto jest juz posiadaczem tej grafy znalazłem ją http://www.komputery.waw.pl/hard/kgraf2.ph...hp?id_prod=2474 za 750 zł - ale nie wiem jak kupić? w benchmarku wyczytałem, że pod 3D Markiem 01 niewiele ustepuje 9700 a różnica w cenie 250 zł (wiem, ze zakup radka 9700 jest duzo lepszy niestety nie mam 1000 zł) natomiast znacznie gorzej wypada pod 3D markiem 03 zastanawiam sie dlaczego taki spadek formy? http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/..._5700ultra.html co sądzicie o tej karcie? ps chyba ze podana cena jest lipna bowiem tu http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/..._5700ultra.html jest za 1100 zł napisze, zeby wyjasnic ale i tak prosze o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Na twoim miejscu wydajnością w 3DMarku 03 bym się nie dziwił, Radeon 9700 to w końcu "256 bitowiec" i 8 potoków. W przypadku FX5700Ultra mamy 128 bitów i 4 potoki. Więc różnica jakby nie było spora :wink: Karta napewno jest dobra, na twoim miejscu zastanowiłbym się nad FX5900XT, cenowo niewiele więcej, bez "upiększaczy obrazu" szybszy od Radeona 9700. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 za 750 bierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Jeśli nie masz kasy na dokładki to za tą cenę bierz tą kartę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 nie mam co prawda dokladnie tej karty , ale mam Gigabyka na tym chipie i musze powiedzec ze za te pieniadze to napewno warto jest kupic te karte , w stosunku do poprzednich kart opartych na chipsetach nvidi w srednim segmencie wydajnosciowym to karta spisuje sie dobrze przy zalaczonym antyaliasingu (nie ma jakiegos straszliwego spadku wydajnosci ) , oczywiscie jezeli mial bys pieniadze na cos lepszego to zastanow sie nad fx5900xt czy radkiem 9700. wogole to mam taka propozycje : czy nie mozna by zalozyc jakiegos dzialu BENCHMARKI na wzor tego co jest na forum pcmaniak , w dziale tym forumowicze opisywali by jaki maja sprzet , jakoie ustawienia i sterowniki no i przedewszystkim jakie wyniki w benchmarkach , dzial by nie istnial po to aby sie w nim chwalic swoimi wynikami ,ale po to aby uniknac tematow : kupilem grafe taka i taka czy mam za male wyniki ? , albo jaka jest wydajnost takiej a takiej karty graficznej , na naszym forum kreci sie b.duzo uczestnikow , sa niezliczone konfiguracje sprzetu i kazdy myslac o zakupie nowego sprzetu mogl by sie zorientowac jakie wyniki uzyskal by na swoim kompie z zastosowaniem intersujacej go grafy czy procka czy innego podzespolu , stworzenie w tym dziale roznych podtematow dotyczacych roznych benchmarkow pozwolilo by na eliminacje zagrozenia pomylka ze niby ten benchmark jest stronniczy w jakis sposob a ten nie , ponadto mozna by stworzyc tematy odnosnie najnowszych gier w ktorych forumowicze mogli by opisywac jak dany podzespol spisuje sie w danej grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Jeśli nie zależy ci na wydajności w grach korzystających z shaderów 2.0 to bierz ją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...