Skocz do zawartości
Slayer

Dzisiaj odbieram Radeona 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Znaczy się ,,go".

Spoko- tyle, że ja wywaliłem na amen 3D-Marka. Mam już dosyć tych bzdórnych testów. No nie wiem. Dzisiaj pokatuję UT 2003, wyjście TV sprawdzę....no coś tam porobię. A i cały sytem wywalę i zainstaluję od nowa. I ciekawe, jak ta dźwiękówka Minta będzie działać. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm..zrobię za darmo reklamę... Ale dobra tam www.twojepc.pl. Kupiłem tam, bo Pan Darek :wink: skupuje używane podzespoły podzespoły, a i ceny są chyba producenta www.mojepc.pl . Karta dźwiękowa i graficzna jest od Minta ale mnie to nie obchodzi.....Ważne, że pamięci 3,6 ns a i obraz stabilny. Mode in Taiwan Rulez! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jakiej firmy i czy pamięci 3.6 czy 4 ns ? Bo jak 3.6ns to idziesz do Radeon'a 8500XT luźno...

he..mogłem kupić 128 MB, taktowanie 250/500 ale......pamięci 5 ns( sick) 8O 8O :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jakiej firmy i czy pamięci 3.6 czy 4 ns ? Bo jak 3.6ns to idziesz do Radeon'a 8500XT luźno...

he..mogłem kupić 128 MB, taktowanie 250/500 ale......pamięci 5 ns( sick) 8O 8O :lol: 8)

Niemożliwe - pamięci 5ns w Radeon'ie 8500 ?? O kU$@%!!!! To nici z kręcenia.... Ja bym na Twoim miejscu liczył na to, że karta się spali czy coś i wymienią Ci ją na wersję z normalnymi pamięciami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ups...pomyłka..choć może są i takie karty :lol: Chyba oczopląsu dostałem ale karta 128 MB ma taktowanie 250/200, ale pamięci i tak 5ns :lol: :lol: http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=2344

Mogłem brać jakiegoś Radeona 8500 64 MB za 567 chyba zł.....z pamięciami 366 Mhz i 5ns :lol: :lol: W każdym razie- polecam ten sklep- jak coś będę zmieniał, to chyba tylko tam będę kupował 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Slayer, ale ten radeon to ci nic nie da :lol:. Celeron 1GHz i Sdram + Radeon8500= smiech :lol: . W UT2003 to ty slajdy zobaczysz, a nie plynna grafike, lepiej bylo kupic R7500 i pozadnego proca z plyta. A jak juz odbierzesz to daj znac jak to chodzi :P - o ile bedzie chodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pamięci Nanya 3.3 ns na moim Radku 8500.

Karta "Built by ATi" - taktowanie; rdzen 250, pamiec 275, 64 mega ramu.

To masz szczęście. Nie wiedziałem, żę wogóle ATi wypuszcza modele z 3.3ns pamięciami. Powinny pójść wysoko. Może do 330MHz.... Moje idą powyżej 300MHz bez problemu i bez artefaktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pinknie kolejny maniak w rzeszy ATI:-) Tak trzymać ATI RuLLeZZ!!! 8) Ja mam Gigabyte Maya Radeon 8500 Deluxe i kręci sie spoko na 310/310 :D Oby tak dalej i więcej użytkowników spostrzegło zalety Radeonów. A już niedługo Radek 9700.......ehhhh:-))) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena tej karty jest jak najbardziej prawdziwa. Radeon 9000 pro jest o jakies 40% lepszy od radeona 7500 czyli radeon 9000 jest low-end

radeon 9700 jest hi-end bedzie kosztował na początku koło 1600/1850 zł

Ja wolałem radeona 8500 od 9000 sam wiesz dlaczeo pisalem wyzej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcialbym Slayera denerwowac ,ale ostatnio przez moje rece przewinelo sie kilka radeonow 8500 ,2x club3d 64 LE ,HiS 128Mb LE 5ns pamieci ,HiS 64Mb Full hynix 3,6ns,Minta wlasnie 64mb full 3,6 hynix i teraz jush chyba ostatecznie Supergrace 64Mb full hynix 3.3ns VIVO, Cluby nie byly zle, dobra jakosc 2d i krecily sie na @280 rdzen/pamiec.

Natomiast wshystkie HiSy (lacznie z mintem ktory jest przepakowanym HiSem) byly padaczkami ,pamiec max 280 szly (oczywiscie full stabilnie) ,rdzen dobshe jedna 315 druga 305 ,tyle fajnych rzeczy ,karty mialy kiepski obraz 2d ,i sie strasznie dziwnie zachowywaly na moim trinitronie ,przy 3d i bardziej wymagajacych aplikacjach obraz falowal ,UT 2003 grac sie nie dalo :-[, z odswierzaniem tesh sie dzialy jaja.HiS 128mb klopotow nie sprawial ale ramy shly na 200Mhz ,rasowaly sie dobshe (250) ale nic z tego bo timingi musza byc slabe ,karta miala slabe wyniki.Ogolnie z tego supergracea jestem zadowolony najbardziej, 300/300 i Vivo ,w hurcie 634zl z vatem.Pozdro

ps.a na 1ntku 1800+ i tym radku mam aktualnie 9555 :-] w shitmarku 2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...