___---___Kowal Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Siemanko! Pomóżcie! Mam Durona 850 Mhz. Chciałem go trochę wykręcić lecz wcześniej chciałem zmienić mu radiator i wiatrak. Ściągnąłem stary wiatrak nałożyłem na procesor pastę przewodzącą ciepło z domieszką srebra i założyłem nowy radiator. Odpalam komputer a tu zamiast 850Mhz 8,5 x 100Mhz ma 800 Mhz 8 x 100Mhz. Wkurzyłem się i na nowo zdjełem radiator poprwiłem pastę na procku gdyż myślałem że ona gdzieś tam przewodzi prąd, założyłem radiator z wiatrakiem i odpalam a tu zamiast nawet 800Mhz, czyli 8 x100 Mhz jest 700Mhz 7 x 100Mhz. Niektórzy by się pewnie ucieszyli bo obniżenie mnożnika daje wiekszę możliwości OC, jednak nie u mnie gdyż przez RAM, który nie wytrzymuje magistrali wyższej niż 112Mhz mam tylko 784Mhz. Jeśli jednak udało by się przywrócić mnożnik 8.5 to przy tej samej magistrali mógł bym wykręcić go na 952Mhz. Procesor czyściłem wielokrotnie i to nic nie pomogło, więc jeśli wiecie czy mogę coś z tym zrobić to pomóżcie z góry dziękuje! Ps Poza tym małym felerem z mnożnikiem procesor sprawuje się bezproblemowo:)[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 hmm a proca czysciles ?? jak nie to mydelko , szczoteczka , woda i jazda :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Majac ECS K7vza v.3.0 napewno na plycie nie masz zmiany mnoznika wiec moze gdy zdejmowales radiator i kladles paste starles oloweczek na mostkach L1 (jezeli byl ten procek wczesniej od kogos kupiony i ktos sie bawil w malowanie mostkow) a moze ty pomazales mostki na procku pasta. zrob restarcik biosu (wyjmij baterie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 no albo reset CMOS i odlaczyc zasilanie, a najlepij rozebrac calosc i zlozyc na spokojnie ;) ....te to diabelska machina ;) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 archeolog ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...