Skocz do zawartości
Bananowy

gigabyte i USB help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte gigabyta k7 triton(na nforce) fsb:400, agp 8x, jakis tam sound... na cd ze sterami, przy usb 2.0 jest napisane ze aby te zadzialaly trzeba najpierw zainstalowac windows serwis patcha 1. A do tego trzeba miec orginalnego windowsa:( czy mozna to jakos obejsc?? orginalna windoza kosztuje wiecej niz ta plyta:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedna sprawa: temp na cpu... zaraz po starcie(na orginalniej magistrali) mam 40C!! to troche dziwne, bo po przestawieniu magistrali na 200( z 166) i paru 3dmarkach temp dochodzi do 60, czy to moze byc wina 'termometru' na plycie? czy bartony maja takie temperatury pracy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem z driverami do USB2.0, gdy je chciałem zainstalować, to wyskakiwał komunikat "please connect to ..windowsupdate...". Ściągnąłem jakieś starsze sterowniki, które nie upominały się o update windowsa, jedynie przy instalacji wyskakiwały po kolei komunikaty o braku plików systemowych, pliki te skopiowałem z innego komputera z tym samym windowsem(xp pro) i też z chipsetem VIA i teraz działa.

Później zainstalowałem SP1a, zrobiłem update windowsa i nadal nie mogę zainstalować tych nowszych sterowników, nadal "please connect to ...windowsupdate...", więc muszę pozostać przy metodzie kombinowanej.

Ty masz jednak inny chipset płyty, więc może u ciebie pomoże ten Service Pack.

Albo zainstaluj sobie Win 2000, na nim nie miałem z driverami do USB problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim asrocku tez wyskakuje komunikat ze na xp stery sa w service packu, ale ich tam nie ma. trzeba dopiero jakas poprawke sciagac z windows update. ale pomimo tego komunikatu ze masz isntalowac sp to i tak na plytce powinny byc te sterowniki schowane w jakims katalogu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi