Pietras Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Jak wiecie kazdy kiedyś zaczynał sie w to bawić i z pewnościa miał wtedy wiele lamerskich pytań które by mu teraz przez gardło nie przeszły :wink: Mam uzbierana 700zł i chciał bym je zainwestować w Wc bo szum zkomputera doprowadza mnie do nerwicy. Moja wiedza na temat Wc jest bardzo skromna ( tak jak$$). Zamierzam kupić pompke Eheim 1250 bo duzo dobrego o niej czytałem. Czyli pozostaje mi 370zł. W tej pompce wąż mocuje sie na szybkozłaczkach , gdzie mógł bym dostać takie szybkozłaczki zeby gwint pasował do tej pompki i był odpowiedni to srednicy weza którego mi polecicie. Posiadam bartona i nie wiem jaki blok sobie kupić , moge na to wydać max 230złCo byscie mi polecili ( mile widziany link). Pozostaje jeszcze temat węzy. Tyle jest srednic tych wezy ze nie wiem co kupić , jakie polecilibyscie mi weze do tej pompki, bo nie wiem co <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Wiem ze to sa bardzo lamerskie pytania ale co zrobić , nigdy nie miałem wc wiec nie wiem jak to sie składa , pewnie jak bym cos widział na własne oczy to tego postu by nie było. To by było na tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 YYyyyasne a co z blokiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Napisałem ze mam na to 230zl , ale nie wiem co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> bo tyle tego jest i prosze was o pomoc , :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Prosze help , na forum to co drugi post jest w stylu Patrz na moje wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Nie cierpie samoniedowartościowania :x Tu oczywiście chodzi mi o [..] lamerskie [..] No ile można, po co to w ogóle piszesz, że masz lamerskie pytania? Pompka to dla mnie zły pomysł, tzn. jest dobra, tylko to jest nieekonomiczne rozwiązanie 700 zł na WC? Marnotrastwo, lepiej zapłacić do 400 zł i będziesz miał całkiem wydajne WC, tu podaję ci przykładowy zestaw - pompka : Atman AT-306 ~65 zł - węże zbrojone żyłką 12mm śr. wewn. (~3m.) ~10zł - pojemnik na kanapki z megamarketu za ~10zł - nagrzewnica z miedzianymi finami z szrotu ~50zł - wentylator Papst 172x172, zaglądaj regularnie na allegro, co jakiś czas pojawiają się ~45 zł - blok wodny Uriel rev2.0 lub lepiej poczekać na nowy blok Baal ~180zł - woda demineralizowana 5L z supermarketu ~5 zł - pasta termoprzewodząca Nanotherm PCB+ (ta za około 40 zł) Całkowity koszt : 405 zł Resztę najlepiej zachować na później, np. na rozbudowę WC, uwierz mi, będziesz mi dziękować na kolanach :P W celu zaczerpnięcia informacji szukaj w tym dziale, pierwsze parę stron i będziesz pewny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 dzieki tonnic 2 za posta ale nie bede owijał w bawełne mam bardzo lamerskie pytania i nie bede sie z tym krył. Panowie przy wielu pompkach napisne jest ze wąż montuje sie na szybkozłaczkach , czyli na czym ? I tak pozatym to co sadzicie czy warto wydać700zł na wc . Prosze o tesz o posty typu cobyscie kupili na moim miejscu. Bo wiem ze duzo osób sie tym interesuje i bedzie mi mogło wachowo doradzić , i co to sa te szybkozłaczki :roll: Będe tesz wdzieczny jezeli jakis kumoter napisze do mnie na gg , 1864542 ---- bede o 18:30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Hmm ja jednak polecam ci pompę eheima, jesli jestes zdecydowany wydać na nią ponad 300zł to kup bo moim zdaniem jest warta swojej ceny. Nie ma żadnego problemu z montażem jej, nic w niej nie trzeba przerabiać, szybkozłączka pasuje na każdy wąż 12/16 i taki też wąż kup. Bloczek najlepiej jakiś high endowy (Nukleona bądż Uriela 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Ja byl kupil: Pompa Hydor Seltz L30 ~160zl Blok Nukleon N2 albo Uriel rev2 ~170zl Chlodnica Black Ice Pro ~230zl (lub bawil sie w szrot za ~50zl jakby mi sie chcialo :)) Wentyl na chlodnice Sunon 120x120x38 ~50zl Zbiornik zwykly z hipermarketu ~10zl +weze, cybanty itd +jakas dobra pasta na proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Pietras > kazdy bedzie Ci polecal swoj sprzet, wiec lepiej zabierz sie za szukanie, poczytaj wielu opinii to sam sobie wyrobisz jakies zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Blok Uriel lub Nukleon 2 Pompka - albo Eheim 1250 albo cos od CO reszta jak koledzy wspominali, mozesz obyc sie bez pojemnika i miec uklad zamkniety, lecz jest wtedy sporo wiecej roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Nie cierpie samoniedowartościowania :x Tu oczywiście chodzi mi o [..] lamerskie [..] No ile można, po co to w ogóle piszesz, że masz lamerskie pytania? Pompka to dla mnie zły pomysł, tzn. jest dobra, tylko to jest nieekonomiczne rozwiązanie 700 zł na WC? Marnotrastwo, lepiej zapłacić do 400 zł i będziesz miał całkiem wydajne WC, tu podaję ci przykładowy zestaw - pompka : Atman AT-306 ~65 zł - węże zbrojone żyłką 12mm śr. wewn. (~3m.) ~10zł - pojemnik na kanapki z megamarketu za ~10zł - nagrzewnica z miedzianymi finami z szrotu ~50zł - wentylator Papst 172x172, zaglądaj regularnie na allegro, co jakiś czas pojawiają się ~45 zł - blok wodny Uriel rev2.0 lub lepiej poczekać na nowy blok Baal ~180zł - woda demineralizowana 5L z supermarketu ~5 zł - pasta termoprzewodząca Nanotherm PCB+ (ta za około 40 zł) Całkowity koszt : 405 zł Resztę najlepiej zachować na później, np. na rozbudowę WC, uwierz mi, będziesz mi dziękować na kolanach :P W celu zaczerpnięcia informacji szukaj w tym dziale, pierwsze parę stron i będziesz pewny ;) calkowicie sie z toba zgadzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Pompkę Eheim'a?? Po co?? Jak można coś lepszego.... http://www.procooling.com/articles/html/pu...phaestus__1.php Jest tylko jeden problem.... narazie w polsce te pompeczki nie są dostępne... - skończyły się a dystrybutor nie przywiózł nowych.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Pompkę Eheim'a?? Po co?? Jak można coś lepszego.... http://www.procooling.com/articles/html/pu...phaestus__1.php Jest tylko jeden problem.... narazie w polsce te pompeczki nie są dostępne... - skończyły się a dystrybutor nie przywiózł nowych.... Z tego co widzę na wykresach - to moim faworytem jest Danner Mag 3 Znam tę pompkę również z innego testu ;) mają taką zaletę, że całkiem przyzwoicie trzymają wydajność np. w przypadku WC z wieloma kolankami... Coś dla bloków ala WW czy Cascade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Nom.... chodziło mi o Hydora SELTZ L30 - lepszy od Eheim'a cichszy no i sporo tańszy.... fakt ta pompeczka Danner Mag 3 jest naprawdę niezła... Hmmm problem dostępności w polsce... no i pewnie cena... fakt... naprawdę trzyma wydajność.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...