Skocz do zawartości
Menphis

Napięcie - drut mode

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie ! :wink:

Jezeli ustawie napięcie na sztywna drut- modem to w Biosie powinienem miec Auto ?? Czy to nie ma zanczenia bo i tak ustawiam na sztwno ?

Chodzi o płytę MSI Kt4V wiec max vore moge ustawic 1,7 troche mało ..... Mam fajnego proca bo na 1.7 chodzi spokojnie 2,3 Gz (178 * 13 ) wieć na 1.8 może dobije do granicy 2,5 - która to jest dla mnie celem , troszke obawiam sie o zasilacz bo to Deer 350 W :?

Acha to ze mam juz drut moda odblokowuującego mnożniki to w niczym nie przeszkadza "drugiemu" na Napięcia ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ustawieniu drutem "na sztywno" jakiegoś napięcia będzie to jego default- teraz w biosie/dipami możesz ustawić więcej lub mniej (mniej- po co ?).

Drut mod odblokowujący mnożniki w niczym nie przeszkadza "drugiemu" na napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ustawieniu drutem "na sztywno" jakiegoś napięcia będzie to jego default- teraz w biosie/dipami możesz ustawić więcej lub mniej (mniej- po co ?).

Drut mod odblokowujący mnożniki w niczym nie przeszkadza "drugiemu" na napięcia.

Dzięki Stary - :) - Ciesze sie ze zawsze moge na Ciebie liczyć w tym temacie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok juz jestem po zdrutowaniu ! wszysto poszło Bardzo dobrze mam 1.8 - tak jak piasałeś domyślne a W biosie moge podnieśc do 1.850 !

Narazie jestem na 2,4 Gz i wszystko prime Stable ! Troszke boje sie atakowac wyzej bo na zasilaczu ( -3.3 ) jest juz -3.10 :roll: miejscami 3.18 :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam i czytam o tym drut-modzie ale czy ktos moze podac jakis konkretny link, gdzie znajde opis jak to wykonac i co polaczyc i czym i ...

Mam D1600@2050, ale to troche malo:(

Plyta AsRockK7s8X R3.0. Juz dzwidlem Vcore o 5% ale to troszku za mał.

Czy ktos juz spalil przez drut moda procka lub plyte? Mi sie jak narazie udalo zjarac D1600 przy probie przerobki na athlona:( .

Dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam i czytam o tym drut-modzie ale czy ktos moze podac jakis konkretny link, gdzie znajde opis jak to wykonac i co polaczyc i czym i ...

Mam D1600@2050, ale to troche malo:(

Plyta AsRockK7s8X R3.0. Juz dzwidlem Vcore o 5% ale to troszku za mał.

Czy ktos juz spalil przez drut moda procka lub plyte? Mi sie jak narazie udalo zjarac D1600 przy probie przerobki na athlona:( .  

Dzieki za info

Masz dwa przyklejone topicy o tym więc poszukaj. Teoretycznie przy odpowiednim połączeniu nóżek nie ma szans na zepsucie czegokolwiek. Najlepiej drutowac zaginajac durt w ksztalt literu U i wsadzac go do socket. Pamiętaj o tym żeby drut nie był zbyt długi, na tyle gruby żeby dał się skrzywić w kształt litery U i nie za gruby żeby procesor w miare lekko szedł do socketa. A żeby dowiedzieć się które piny połączyć odsyłam do tych przyklejonych topiców albo najlepiej ściągnij sobie programik tbreadtweak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...