Skocz do zawartości
Gladiator

Jaki coolerek radzicie kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic sobie nowy procesor AMD 1600+ lub 1700  jeszcze zobacze. Wiedzac  ze te procesory   troche sie grzeja  trzeba zakupic wydajny cooler . Nie stety na ten cel mam tylko 80zl jaki cooler radzicie

TITAN TTC-D5TC ~45 zł, albo TTC-D5TB(3) ~35 zł, jak masz trochę więcej kaski to ThermalTake Volcano 7, bez plusika za ~90 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TITAN TTC-D5TC ~45 zł, albo TTC-D5TB(3) ~35 zł, jak masz trochę więcej kaski to ThermalTake Volcano 7, bez plusika za ~90 zł

popieram z wyjatkiem Volcano 7 - zeby byl zauwazalnie wydajniejszy od Titana to wentyl musi sie krecic z pelna predkoscia, a pelna predkosc dla ThermalTake jest rownoznaczna z halasem ktory doprowadza do bialej goraczki - IHMO nie oplaca sie wydawac 90zl na aluminowy cooler ktory moze doprowadzic "do rozstroju nerwowego" 8O

BTW a jak Tobie nie przeskadza halas to i tak oplaca sie kupic Titana (zwyklego) do tego dorzucic szybki wentylator 80x80x25 Y.S TECH (czasem mozna dorwac za 25-30zl) i tak wyjdze okolo 1/2 ceny V7

a jak nie to wez cos z tej firmy arctic-cooling bedziesz mial cicho i wydajnie (jakas firma z Warszawy jest ich dystrybutorem - looknij do "distributors")

- Super Silent 2000/2500

- Super Silent Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki qlerek ?

wodny oczywiscie  8)

za 80zl (90zl) to chyba tylko ten z Allegro :(

Nie no , ten z Allegro to qpa.

Lepiej niech dosklada droogie tyle, i qpi blok od Mata, pompke w zoologicznym, chlodnice na szrocie i weze w markecie, powinno starczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Volcano 7+ i problemy z wysokimi temp. procka przejdą do historii.

Temperatura w full load ok. 47*C w upały (u mnie), a na luzie 37*C w trybie silent.

jaaaasne za 80zl (bo tyle jest do wydania - vide 1 post)

IMHO zreszta V7+ do A XP 1600/1700 to zbyt duzy wydatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Volcano 7+ i problemy z wysokimi temp. procka przejdą do historii.

Temperatura w full load ok. 47*C w upały (u mnie), a na luzie 37*C w trybie silent.

jaaaasne za 80zl (bo tyle jest do wydania - vide 1 post)

IMHO zreszta V7+ do A XP 1600/1700 to zbyt duzy wydatek

80zł plus ewentualnie 64zł = 144zł i jest gwarancja dobrego chłodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

80zł plus ewentualnie 64zł = 144zł i jest gwarancja dobrego chłodzenia

tylko po co ???

temp. graniczna dla Athlona XP to 90*C (wg. producenta) wiec co z roznica czy bedzie 45*C (na V7+) czy 55*C (na Titanie D5TB) przy full obciazeniu skoro za zaoszczedzona kase mozna kupic o oczko wyzej taktowany procek np 1800 zamiast 1700 !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ciekawie przezentuje sie test coolerow w chip'ie 7/02

zobaczcie jak wypada V7+ ;)

Najlepiej samemu przetestować i mieć satysfakcję z dobrego chłodzenia.

Niektóre wyniki w tamtym teście są delikatnie mówiąc jakieś dziwne, może przekłamania w druku :lol: albo co gorsza montaż coolerów nienajlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie ja chyba kupie sobie lodówke i wsadze do niej kompa.

Wyjdzie tanio i efekty murowane.

LOL

Nie zebym sie smial, ale bylo juz pare takich pomyslow :lol:

Zapewniam Cie ze nie bedzie ani tanio, ani efektywnie.

Chyba ze zrobisz sobie FreonCooler jak Berkut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam kupic sobie nowy procesor AMD 1600+ lub 1700  jeszcze zobacze. Wiedzac  ze te procesory troche sie grzeja  trzeba zakupic wydajny cooler . Nie stety na ten cel mam tylko 80zl jaki cooler radzicie

najlepiej będzie jak sobie kupisz jakiegoś titanka na miedzi jest to stosunkowo nie duży wydatek bo około 60 zł a efekty są bardzo dobre jak na tą cenę. Sam posiadam ale jeszcze nie miedziaka ;( wiem za to że są bardzo wydajne :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...