dekoder Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 mam problem - jak usunac z northbridge ten radiator problem w tym ze jest zrobiony na klej z dwoch tubek, a i b zalaczonych do kompletu i nie reaguje na cieplo jak pasta termoprzewodzaca ... pomozcie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Jak jest zrobiony na klej to na zimno. Pakujesz płyte do foliowego worka i do zamrażalnika. Radiator sam odejdzie, ewentualnie przy małej pomocy :) Poszukaj w FAQ. Zdzierasz tak jak radiator na kleju z karty graficznej. A tak poza tym: Co za [!ciach] przykleił radiator na kleju ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekoder Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 heh dostalem ja od jednego kolesia chcialem zdjac radiator ale ani rusz musz sprobowac z tym zimnenm, ale sporo roboty i kurka boje sie ze sie plyta popsuje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Dekoder: Ściagałem tak radiator z mojego radiatora w Radku 9200 i zszedł bez problemu. Chociaż musiał wylegiwać się w zamrażalniku ponad trzy godzinki :) Ściągnołem i trzymałem go 32 godziny w temperaturze pokojowej, żeby się przyzwyczaił, a potem dopiero założyłem nowy radiator i wio do kompa. Wszystko pięknie chodzi. Chociaż nie robiłem jeszcze takich experymentów z MoBo, ale myśle, że nic nie powinno się złego z nią stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekoder Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 spoko siedzial w lodiwce z 45 min i nic nie dalo dalej trzyma, ale moze za krotko ? hm jutro moze cos wymodze a nie wiesz jaka temp. powinna byc w lodowce ? i jak dlugo trzymac ? czy powienienem zdejmowac z niej procka jesli jest zalozony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 w lodowce - nic nie da. mial byc w zamrazarce/~lniku. temp im mniejsza tym lepsza - chodzi o oslabienie pracy kleju, ktory ma dobrze trzymac w temp pokojowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekoder Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 spoko o to mi chodzilo, o zamrazarke sporobuje jeszcze jutro, ale nie bardzo mi sie chce bo sie boje ze pyta sie pojdzie jeb** .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 tylko czasem nie ciagnij za radiator bo wyciagniesz z korzeniami. staraj sie go "ukrecic". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 ja swojego nb32j ukręciłem bez mrożenia, raczej nie przypadek bo robiłem to już dwukrotnie, tak naprawdę klej zalmana jest słabawy, ew. na początek spróbuj "podcinać" miejsce styku nb i radiatora kartą telefoniczną, potem na boki. operacja na 10 min. cały klej w obu moich przypadkach zostawał na radiatorku. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 karta telefoniczna i malutki srubokrecik u mnie przy odrywaniu oryginalnego wiatraczka z radka 9000 Pro zdala egzamin na piatke. W pewnym momencie gdy podwazalem radiatorek cos nagle odlecialo, na szczescie sam radiator, wiec badz ostrozny. Dodam, ze wtedy ta karta miala jeden dzien i juz wtedy bylo po gwarancji :D HARDCORE!!! :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Witaj! Ja to zrobilem "na zimno" dziala tylko musisz cierpliwie poczekac :) ja czekalem 3 godzinki - wiesz spacer :) TYLKO UWAGA! jak zdejmiesz to nie wkladaj od razu do ompa bo ci sie skropli i bedziesz mial po plycie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 A ma ktos pomysl czym usunac sam klej od tego zalmana ?? Narazie sie mecze z delikatnym zdrapywaniem go zyletka, ale idzie w tempie zolwim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 ktos dzies cos pisal o acetonie. ale chyba do sciagania thermopoxu ... kto wie? moze wyda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Zmywacz do paznokci z acetonem bynajmniej nie dal rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 FiDO licze na Twoja inwencje bo mnie tez ten temat mocno ineteresuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 hehe, bede kombinowal z roznymi cieczami, moze ktoras da rade ;) ale czuje, ze i tak nie obejdzie sie bez zyletki (narazie zdrapalem moze z 1/20 a drapalem ok godziny :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 dobijasz mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Zapakuj płyte w folię, wzruć do zamrażalnika, włącz na maksymalne chłodzenie. Załóż kurtę, i do sklepu elektronicznego po zamrażacz. Taki do -67 stopni powinien styknąć. Wracasz do domu, zdejmujesz kurtkę wyjmyjesz plyte z zamrażalnika, psikasz obficie zamrażaczem i nie ma bata żeby klej nie puścił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 moze lame pytanko ale ile taki "zamrazacz" moze kosztowac i czy jest to sprawdzony przez Ciebie sposob czy przypuszczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Nie pamiętam dokładnie, ale około 20 zł. Sposób sprawdzony. Bez problemu odklejalem radiatory klejone dwuskładnikowym termopoksem. Moim zdaniem lepiej wydać te 20 zł na zamrażacz niż odkleić radiator razem z chipsetem:) Poza tym taki zamrażacz starczy na niejeden raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...