Mazzic Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Witam. Zakupiłem przed chwilką nowiuteńkiego Athlona XP 2000+ Thortona (tak powiedział miły pan w sklepie). SzCzęśliwy wróciłem szybciuteńko do domku, wkładam procka i załączam kompa. Ale Wyświetla mi w Athlona 1900+, w biosie fsb na 133, reszta auto (11), włączam CPU-Z a tam jak byk wyświetla Barton, cache L2 512. Więc mam pytanka: 1. Byłby to Barton?? Jeśli tak to przy sfb 166 i mnożniku auto (11) bedzie to barton 2500+ 2. Jeśli to barton to chodzi na fsb 166 oczywiste, ale jeszcze jedno pyt, normalnie przy kręceniu procka przez fsb w części płyt podnosi się także taktowanie pci i agp, to jeśli to jest barton i ustawie fsb na 166 to taktowanie pci samo sie zmieni na 1/5 a agp tez pozostanie niezmienione czy podniesie się razem z fsb?? Dzięki za odpowiedź Mój komp:MSI KT3V, Athlon jw, R9500@PRO, 256 ddr kingston 266MHz, WD 80GD 8 MB cache , CDRW, Enlight 300W HPC 300-202 Aida tak mi pokazuje: --------[ AIDA32 © 1995-2004 Tamas Miklos ] --------[ Procesor Właściwości procesora: Typ procesora AMD Athlon XP-A, 1600 MHz (6 x 267) 2100+ Nazwa kodowa Barton Seria A2 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 512 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora: Typ obudowy 453 Pin PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2 Napięcie rdzenia 1.65 V Napięcie We /Wy 1.6 V Typowa moc 53.7 - 60.4 W (zależna od szybkości procesora) Maksymalna moc 68.3 - 76.8 W (zależna od szybkości procesora) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 jesli to jest def. mnoznik 12, to jest to upelnie bez sensu. XP2000+ ma mnoznik 12.5. Kiedy dasz FSB 166 to wyjdzie 2GHz czyli dla bartona 2700+. jesli to rzeczywiscie ma 512kB Cache, to po prostu sie ciesz. Jesli jest to jakas nieudolna podrobka, to sma zdecyduj - jesli chodzi dobrze to w zasadzie korzystasz na tym. jesli gosciu rzez pomlke wydal Ci lepszy proc, to tez tylko sie cieszyc (chociaz jak sie w sklepie dolicza to gosciu dostanie po pensji). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzic Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Pan w sklepie powiedzial ze to athlon 2000+, ale wyswietlil 1900+ . Sprawdzilem oznaczenia i wychodzi jednak ze to barton 2500+ ( a wyrwalem go za 279zl :) ). i jeszcze jedno szybkie pyt: jest z serii AQFZA - gdzie dokladnie sprawdzic czy ma zablokowany mnoznik czy odblokowany?? Jak zadzwonilem do sklepu o co biega - bo sprzedali jako 2000+ a pokazuje 1900+ to pan powiedzial ze sie chyba pomylili bo maja go zaksiegowanego jako thortona 2000+ i zebym wpadl w srode wymienic, ale chyba zostane przy nim :).. kupilem w PTR, solidna firma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Jesli to faktycznie Barton, to ja juz bym sie w tamtym sklepie nie pokazywal :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 No chyba że goście coś w domciu kombinowali z procem i coś im nie spasiło i jak teraz widzą że gościu się cokolwiek zna to chcą podmienić aby nie było śladu ? No nie wiadomo, bo żeby az takie szczęście ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzic Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 goscie raczej nic nie zmodzili, sprawdzalem na http://www.msi-polska.pl/html/support/cpu_..._htm/amdcpu.htm oznaczenia z mojego procka - AXDA2500DKV4D - i wychodzi jak byk barton Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Czyli powinieneś się cieszyć! dali ci Bartona 2500! Choć ja o PTR nie mam dobrych wspomnień...kartę sprowadzali mi miesiac..aż w końcu kupiłem w sirius.pl:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 jezeli to rzeczywiscie barton, to nie zrobilo sie samo, lecz ktos dal d...y, a ty sie ciesz i omijaj duzym kolem ten sklep przez najblizszy czas. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ehhhh...szkoda ze ja tyle szczescia nie mialem ale thorton 2k+ w zupelnosci mi wystarczy a mozna rowniez go w prosty sposob przegwozdzic na bartosza:) pozdrawiam i oby wiecej takich pomylek sie zdarzalo nam klientom:) dodatkowo mam pytanie, czy ktos wie jak zrobic by w riva tuner mi pokazywalo database w glownym oknie 2 tabelka, ta dolna bo mam aktywna tylko gorna gdzie da sie ustawiac i krecic w trybie low level:( nigdzie jakos sie tego nie dokopalem a szukalem tez sporo czasu, albo slepne albo juz jakies omamy wzrokowe mi sie narzucaja:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Czlowieku wychodzi na to ze za 180 zeta masz super procka ktorego jeszcze bedzie mozna podkrecic :) i na dodatek pewnie nie ma sladow olowka albo innego lakieru wiec on jeszcze jest na gwarancji:) Wiec powinienes sie cieszyc ze dostales taki full wypasik:) Ja za dokladnie takieo samego proca [tylko ze z wiekszymi pewnie mozliwosciami OC] place 320 zeta :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ehh wypas dostales bartona i tyle :-D :-D :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 A gdzie kupiles ? Chodzi mi o miasto. Choc raczej nie w Siedlcach bo dzis sprawdzalem i mam wszystkie OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzic Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 w lodz w galerii centrum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 w lodzi damn a niedawno kupowalem sobie batona 2500+ tylko ze w innym sklepie hmm moze bym w galeri poprosil 2500+ to dali by 3200+ hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 chyba hurtem wezme paredziesiąt sztuk w tym ptr ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...