Portal Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Witam. Mam zamiar kupic wymieniona w tutule karte ale slyszalem ze sa problemy przy instlacji windowsa xp - ze niby wyskakuje niebieski ekran i instalacja stoi - czu to prawda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Tak to prawda, sam tego doświadczyłem na GF4Ti4200. Ale sprawa ma się tak, że tylko na niektórych kombinacjach sprzętu tak się dzieje, i jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Ogólnioe Windows XP może mieć problemy przy instalacji jakiejkolwiek karty NVidii. Można to przeczytać w helpie microsoftu (gdzieś to znalazłem). Ale kupiłem sobie za 10,- kartę na PCI, zainstalowałem obok GF-a i ustawiłem w BIOSie bootowanie z PCI. Instalka poszła a potem tylko zmieniłem w BIOSie na AGP i zainstalowałem stery do GF4. Po problemie. A wiesza się na czarno, dopiero po niebieskim ekranie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 nic dodać, nic ująć - żeby się przekonać, to musisz spróbować :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 moze toi prawda ale ja na mx ani na g3 nie mialem problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Też ostatno istalowałem XP na kompie z MX440 i poszedł sopx. Gorzej było z 98SE za cholere nie chciała iść. Czarny ekran i [gluteus maximus] :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja mam GeForce 2 MX i Win XP i nie mialem zadnego problemu z instalacja karty graficznej , karta jest firmy Leadtek i chodzi bez najmiejszych problemow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 widze ze nie jestem sam bo tez miałem zwiski przy instalce xp i wtedy wsadzałem rive tnt2 m64 16M i szło spoko pózniej samiana stery i gra za niedługo zmieniam płyteke <span style="color:red;">[ciach!]</span>ą i moze bedzie oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoN Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Witam. Mam zamiar kupic wymieniona w tutule karte ale slyszalem ze sa problemy przy instlacji windowsa xp - ze niby wyskakuje niebieski ekran i instalacja stoi - czu to prawda ? widzisz mój config sprzętu i nie miałem żadnych problemów przy instalce xpeka!!! jeśli o mnie chodzi to uważam że zależy to od tego jak scrackowana jest dana wersja shit xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Instalowałem u siebie XPeka na GF2MX400 (dwa różne NoName), u znajomych na GF3Ti500,GF4MX440 i GF4Ti4200 Gainwarda. Różne configi, mobo od ECS po Epoxa. Zawsze z tej samej kopi XP. Żadnych problemów nie napotkałem. Może faktycznie to zależy od builda XP, albo od tego, jak jest "spreparowany" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i miałem problem z instalacją xp - występuje on w momencie, gdy instalator przełącza się w tryb 80 linii textu (te mniejsze literki). Jako ciekawostkę dodam, że u mnie pomogła zmiana biosu w ge-force :). Wina raczej leży w różnych konstrukcjach kart opartych na nvidia, jak widać nie do końca zgodnych ze standardami VGA. Pozdro. i PoN nie pisz bzdur :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i miałem problem z instalacją xp - występuje on w momencie, gdy instalator przełącza się w tryb 80 linii textu (te mniejsze literki). Jako ciekawostkę dodam, że u mnie pomogła zmiana biosu w ge-force :). Wina raczej leży w różnych konstrukcjach kart opartych na nvidia, jak widać nie do końca zgodnych ze standardami VGA. Pozdro. i PoN nie pisz bzdur :evil: zgadzam się!!! jeśli masz jakiegos ge-force'a "noname" albo jakiejś mało znanej firmy to takie problemy występuja znacznie częściej!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i miałem problem z instalacją xp - występuje on w momencie, gdy instalator przełącza się w tryb 80 linii textu (te mniejsze literki). Jako ciekawostkę dodam, że u mnie pomogła zmiana biosu w ge-force :). Wina raczej leży w różnych konstrukcjach kart opartych na nvidia, jak widać nie do końca zgodnych ze standardami VGA. Pozdro. i PoN nie pisz bzdur :evil: heh, to nieprawda! testowałem dwie takie same karty na innych mobo + doczytałem helpy w windozie i problem leży w XP-kach... nie ma znaczenia model i producent!! instalka XP wiesza się i na MX-ach i na 3-kach i na 4-kach... poczytajcie kilka postów o GF3... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... sorry ale w jakich ustawieniach robiles te testy Q3 ????? 189.4 fps w Q3 .... daj szczegóły go cos mi sie nie chce wierzyc w roznice 80/189 fps .... te karty byly w tym samym kompie i na tych samych ustawieniach i nowych sterach ????? Test Q3A przyjelo sie robic w 1024x768 wszystko na MAX detale trilinear itd itp , a ty 189 to chyba w ustawieniu FASTEST miales ... tzn 640x480 wszystko na minimum ;))))))) Ja na 1024x768 MAX na CLAPie mialem 68 FPS watpie zebys na MXsie mial wiecej ;))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i miałem problem z instalacją xp - występuje on w momencie, gdy instalator przełącza się w tryb 80 linii textu (te mniejsze literki). Jako ciekawostkę dodam, że u mnie pomogła zmiana biosu w ge-force :). Wina raczej leży w różnych konstrukcjach kart opartych na nvidia, jak widać nie do końca zgodnych ze standardami VGA. Pozdro. i PoN nie pisz bzdur :evil: heh, to nieprawda! testowałem dwie takie same karty na innych mobo + doczytałem helpy w windozie i problem leży w XP-kach... nie ma znaczenia model i producent!! instalka XP wiesza się i na MX-ach i na 3-kach i na 4-kach... poczytajcie kilka postów o GF3... co do wersji xpeka a raczej wersji jego scrackowania się zgadzam ale co do rodzaju karty to hmm.... chyba jednak tez to ma cos do rzeczy byc może nie wiele ale ma a najbardziej chyba wersja biosu karty, a świadczy o tym fakt że u jedcnych są problemy a u innych ich nie ma. Tak jak mówię ja tam ma MXa i nie miałem żadnych problemów z instalką xpeka a robiłem to kilka razy. pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... sorry ale w jakich ustawieniach robiles te testy Q3 ????? 189.4 fps w Q3 .... daj szczegóły go cos mi sie nie chce wierzyc w roznice 80/189 fps .... te karty byly w tym samym kompie i na tych samych ustawieniach i nowych sterach ????? Test Q3A przyjelo sie robic w 1024x768 wszystko na MAX detale trilinear itd itp , a ty 189 to chyba w ustawieniu FASTEST miales ... tzn 640x480 wszystko na minimum ;))))))) Ja na 1024x768 MAX na CLAPie mialem 68 FPS watpie zebys na MXsie mial wiecej ;))))))) Hehe, to sa napewno ustawienia konfiga na jakim gra w q3. Ja na swoim konfigu spokojnie wyciagam 500fps (mowa oczywiscie o max). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Ale bzdura. Ja mam gf2 mx400 tv out i zadnych problemow nie mialem pod xp. Ale z kolei pojawia sie inny problem. Mianowicie producent i osiagi. Ja mam noname i w q3 wyciagam 189.4 fps MAX [krecony do granic mozliwosci]. natomiast kumpel kupil taka sama karte, tyle ze firmy ST LABS i wyciaga 80 klatek max... sorry ale w jakich ustawieniach robiles te testy Q3 ????? 189.4 fps w Q3 .... daj szczegóły go cos mi sie nie chce wierzyc w roznice 80/189 fps .... te karty byly w tym samym kompie i na tych samych ustawieniach i nowych sterach ????? Test Q3A przyjelo sie robic w 1024x768 wszystko na MAX detale trilinear itd itp , a ty 189 to chyba w ustawieniu FASTEST miales ... tzn 640x480 wszystko na minimum ;))))))) Ja na 1024x768 MAX na CLAPie mialem 68 FPS watpie zebys na MXsie mial wiecej ;))))))) Hehe, to sa napewno ustawienia konfiga na jakim gra w q3. Ja na swoim konfigu spokojnie wyciagam 500fps (mowa oczywiscie o max). Ile tych klatek wyciagasz bo cos ci sie chyba pomylilo , z ta grafa jasne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 ja mam taka karte i bezproblemowo zainstalowalem windza XP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...