zygij Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Opinia płyt ESC jest nie najlepsza z różnych względów :cry: . Zwłaszcza na Chipsecie SiS. Czym jest to spowodowane? :? Czy może tym że to ESC jest nie najlepszym producentem czy z winy "słabych" Chipsetów? Jak się to ma do Microstar 745 Ultra i Asus A7S333 z Chipsetami SiS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zła opinia o tych płytach jest związana z niską jakościa wykonanaia oraz z używaniem przez ECS tanich podzespołów, dlatego też płyty ECS sa bardzo tanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 chpisety akurat są takie same jak u innych producentów płyt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 NIE ma ta opinia nic wspólnego z sisem. Tyczy się to ecs. A wynikła ta opinia z fatalnej jakości płyty K7S5A. NIe powiem niektóre są nawet dobrej jakości ale wiele pozostawia mnóstwo do życzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zła opinia o tych płytach jest związana z niską jakościa wykonanaia oraz z używaniem przez ECS tanich podzespołów, dlatego też płyty ECS sa bardzo tanie...niska jakosc wykonania czyli co wg ciebie ?? kndensatory odpadaja a procka przyklejash tasma ??moze nie wiesh ale ECS ma robic lub juz probukje plyty bodajze dla Abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygij Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Czyli chcesz przez to powiedzieć że płyty Asus A7S333 SiS 745 , Microstar 745 Ultra (MS-6561) z Chipsetem SiS 745 będą dość dobrej jakości jak na tych producentów przystało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no... ASUS z modelem a7s333 dal [gluteus maximus]... a do ECS'a k7s5a nie mam zastrzezen - mialem dwie w domciu, kazda prawie miesiac - i bylo rock stable - ale moze to jakis odosobniony przypadek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zła opinia o tych płytach jest związana z niską jakościa wykonanaia oraz z używaniem przez ECS tanich podzespołów, dlatego też płyty ECS sa bardzo tanie...niska jakosc wykonania czyli co wg ciebie ?? kndensatory odpadaja a procka przyklejash tasma ??moze nie wiesh ale ECS ma robic lub juz probukje plyty bodajze dla Abita czytałem już o tym... :lol: :lol: :lol: Masz rację, może troche przesadziłem z ta niską jakościa wykonania (jednka wydaje mi sie, że troche prawdy w tym jest, ponieważ juz ktoś mówił, że mimo wszystko plyty ECS'a można porównac do nie markowych spodni, w ktorych w końcy guziki nie odpadają, itp, ale materiał, szwy...) ... ale i tak podoba mi sie ten twój tekst o odpadaniu kondensatorów (chociaz jest troche , lekko mówiąc przesadzony)... :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zła opinia o tych płytach jest związana z niską jakościa wykonanaia oraz z używaniem przez ECS tanich podzespołów, dlatego też płyty ECS sa bardzo tanie...niska jakosc wykonania czyli co wg ciebie ?? kndensatory odpadaja a procka przyklejash tasma ??moze nie wiesh ale ECS ma robic lub juz probukje plyty bodajze dla Abita czytałem już o tym... :lol: :lol: :lol: Masz rację, może troche przesadziłem z ta niską jakościa wykonania (jednka wydaje mi sie, że troche prawdy w tym jest, ponieważ juz ktoś mówił, że mimo wszystko plyty ECS'a można porównac do nie markowych spodni, w ktorych w końcy guziki nie odpadają, itp, ale materiał, szwy...) ... ale i tak podoba mi sie ten twój tekst o odpadaniu kondensatorów (chociaz jest troche , lekko mówiąc przesadzony)... :mrgreen: prawda jest taka ze ECS robi tanie plyty dla nie wymagajacych uzytkownikow ale nie wszystkie. np.k7vta3 ver3.1ma kt333 ata 133 wiec nie jest taka lipa ale tez zadna rewelacja.a co do stabilnosci to mash racje ze dziadostwo :) a krecenie na sis 735 tez nie nalezy do przyjemnych przezyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 zla opinia o ecs szczegolnie ecs k7s5a jest równięż spowodowana słabym chipsetem sis 735 :wink: który po pierwsze nie był reklamowany i mało firm wypuściło na nim oparte płytki :? i nie jest do końca stabilny a co do wydajności to raczej mógł słabo konkurować z uwczesnym kt266 szczegolnie jeśli chodzi o asunchroniczne taktowanie proc/pamięc :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ja mam ecs i jak na razie chodzi bez zarzutow, fsb 150 ustawiam sobie spokojnie jak trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ja mam ecs i jak na razie chodzi bez zarzutow, fsb 150 ustawiam sobie spokojnie jak trzebatez mam tego ECSa,to juz moj drugi :)w piewszym przy sciaganiu radiatora pocialem sciazki kolo socketu i uszkodzilem sam socket.w servisie powiedziele ze przyjmuja warunkowa bo ww elementy sa uszkodzone :) po 4 dniach dostalem nowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ecs robi plyty dla Microstara a w niedalekiej przyszlosci bedzie robic dla Abita tylko ze te z nizszej polki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ja mam płytkę na SiSie i jestem w pełni zadowolony. Co prawda 1-2 dni walczyłem z mostkiem AGP, ale jakoś się udało i mam 100% stabilny zestaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 bo nie mash ECS'a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes_NET Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zła opinia o tych płytach jest związana z niską jakościa wykonanaia oraz z używaniem przez ECS tanich podzespołów, dlatego też płyty ECS sa bardzo tanie...niska jakosc wykonania czyli co wg ciebie ?? kndensatory odpadaja a procka przyklejash tasma ??moze nie wiesh ale ECS ma robic lub juz probukje plyty bodajze dla Abita zgadza sie roobi plyty dla abita ... ale ktore ???? oczywiscie te najtansze i nagorsze ... a ecs nigdy nie robil bdb plyt ... kiedys owszem robil dobre plyty ale i tak pozostawialy wiele do zyczenia ... ecs nadal robi plyty na gorszych i tanszych pozdespolach przez co odbiija sie to na wydajnosci sprzetu ... ecs niesety nigdy nie byl demonem predkosci ... moze to sie kiedys zmieni ... ale ile w tym prawdy ??? nikt nic nie wie .... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ja mam ecs i jak na razie chodzi bez zarzutow, fsb 150 ustawiam sobie spokojnie jak trzebatez mam tego ECSa,to juz moj drugi :)w piewszym przy sciaganiu radiatora pocialem sciazki kolo socketu i uszkodzilem sam socket.w servisie powiedziele ze przyjmuja warunkowa bo ww elementy sa uszkodzone :) po 4 dniach dostalem nowa :) tez mam K7S5A coprawda juz trzeciego ale poprzednie poszly do serwisu z powodu zlego biosu (standardowego) ktory walil podtrzymywanie pamieci CMOS :) teraz mam nowszy egzeplaz z innym biosem i is bardzo stabilna stabilna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...