Twix Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Czy wyjdą jakieś nowe płyty główne pod Prescotta na socketcie 478? Którą płyte najlepiej wybrać? Wymieńcie jakie mają wady i zalety. Na płytę musi zmieścić się Zalman CNPS7000A-Cu. Płyta powinna mieć średnie możliwości overclockingu. Abit IC7-G Gigabyte GA-8KNXP Do czego służy Dual Power System slot? Asus P4C800E Deluxe Asus P4C800 Deluxe Czy się różnią te dwie płyty główne? Microstar 875P Neo-FIS2R A może jakaś inna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 płyty pewnie nie wyjdą skoro sie da prescotty na plytach dedykowanych northwoodom montowac :) chociaz...kto wie, w kazdym razie jakiejs rewolucji to chyba nie bedzie do prescotta wez sobie plyte z czterofazowym zasilaniem, abita ai7 albo ic7, albo asusa, msi to szajs :) a tak poza tym jak chcesz krecic prescotta to poczekaj na nowsze rewizje tego procka :) dual power system to chyba zasilanie proca z linii 12v z wtyczki p4 i z molexa ale nie wiem czy to dziala razem czy alternatywnie :) na moim asusie mozna podlaczyc 12v dla proca wlasnie z dedykowanej wtyczki 12v albo ze zwyklego molexa, ale na raz dwoch wtyczek sie jakos nie odwazylem podłaczac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twix Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Narazie nie myśle o zmianie procka. Narazie jestem za płytą Asus P4C800E Deluxe. Próbowałem podłaczyć obie wtyczki i nic się nie stało, działał normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...