Sir_Yaro Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Jak w temacie. Zadan ze znanych mi i przetestowanych prgz nie potrafi ruszyc Audio kodowanego w DTS. Najlepszym osiagalnym jak dotad efektem byl szum i piski zamiast dzwieku... Staralem sie to odtworzyc przy uzyciu: Mplayer i GMplayer Xine Totem VLC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Jeszcze jest ogle. Possible to play AC3, DTS, MPEG, LPCM via S/PDIF. Wychodzi na to, ze trzeba miec "espedifa". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 niestety pare linijek nizej stoi: DTS audio not supported (other than via SP/DIF).a ww nie mam... cholera czlowiek chce sie pozbyc windy ale normalnie nie da rady..... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja tam sobie radze, mam dwie kolumny i slucham glownie CD :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Jak sie doczytalem/doszukalem pod linuksa nie ma niestety takiego oprogramowania. Nawet najbardziej prymitywnego. :( Z tego co zrozumialem glownie chodzi o problemy licencyjne. Ponoc developerzy xine cos tam skrobia w tym kierunku (otwarta biblioteka dekodujaca DTS) wiec jest nadzieja (pewnie za rok :( ). Ogolnie smutna mysl - windo wroc! ;) Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi! Bigfan do melomana mi chyba jeszcze dosc daleko ale mam mocno wyczulony sluch i na dobrym sprzecie sluchanie muzyki jest "ucztą". A dla mnie prywatnie miedzy AudioCD a AudioDTS jest duza roznica. To cos jak roznica miedzy sluchaniem z przyjemnoscia, a upanieniem sie muzyką. Niby niewiele a jednak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Najnowszy VLC odtwarza juz Audio DTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 kumpel używa DVD X Player Pro 3.0 Czy to prawda, że najlepsze efekty dźwiękowe mają filmy z tym dźwiękiem DTS, choć niektórzy twierdzą, że z DD 5.1. Nie bardzo rozumiem, czym się te dwa systemy zapisu dźwięku różnią, jakie są właściwości każdego z nich i który jest lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Różnice pomiędzy DD5.1 a DTS: http://republika.pl/audioton/dekodujemy-wz...wzmacniamy.html -------------------- Athlon XP Barton 2500+@3200+ (11x200) | TT SilentBoost | ASUS A7V600 | 512 MB DDR RAM (333) | Prolink GeForce 4 Ti 4200 (250/500@305/615) | WD Caviar 120GB (7200, 8MB) | Seagate 20GB (5400, 2MB) | LG 16x10x40 | SB Live! 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...