Skocz do zawartości
Sir_Yaro

Szukam prg odtwarzajacego Cd AudioDTS

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Zadan ze znanych mi i przetestowanych prgz nie potrafi ruszyc Audio kodowanego w DTS. Najlepszym osiagalnym jak dotad efektem byl szum i piski zamiast dzwieku...

Staralem sie to odtworzyc przy uzyciu:

Mplayer i GMplayer

Xine

Totem

VLC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie doczytalem/doszukalem pod linuksa nie ma niestety takiego oprogramowania. Nawet najbardziej prymitywnego. :( Z tego co zrozumialem glownie chodzi o problemy licencyjne. Ponoc developerzy xine cos tam skrobia w tym kierunku (otwarta biblioteka dekodujaca DTS) wiec jest nadzieja (pewnie za rok :( ).

Ogolnie smutna mysl - windo wroc! ;)

Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi!

Bigfan do melomana mi chyba jeszcze dosc daleko ale mam mocno wyczulony sluch i na dobrym sprzecie sluchanie muzyki jest "ucztą". A dla mnie prywatnie miedzy AudioCD a AudioDTS jest duza roznica. To cos jak roznica miedzy sluchaniem z przyjemnoscia, a upanieniem sie muzyką. Niby niewiele a jednak....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel używa DVD X Player Pro 3.0

Czy to prawda, że najlepsze efekty dźwiękowe mają filmy z tym dźwiękiem DTS, choć niektórzy twierdzą, że z DD 5.1. Nie bardzo rozumiem, czym się te dwa systemy zapisu dźwięku różnią, jakie są właściwości każdego z nich i który jest lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice pomiędzy DD5.1 a DTS:

http://republika.pl/audioton/dekodujemy-wz...wzmacniamy.html

--------------------

Athlon XP Barton 2500+@3200+ (11x200) | TT SilentBoost | ASUS A7V600 | 512 MB DDR RAM (333) | Prolink GeForce 4 Ti 4200 (250/500@305/615) | WD Caviar 120GB (7200, 8MB) | Seagate 20GB (5400, 2MB) | LG 16x10x40 | SB Live! 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi