Skocz do zawartości
Nessay

Grafa, Port agp i obudowa = nie moge włożyć karty...

Rekomendowane odpowiedzi

No i problem może głupi ale kurde denerwujacy.

Chodzi oto ze miałem juz pare kart i jest ten sam problem czyli:

Jeżeli włoże kart dokładnie i głęboko do portu agp to nie moge zakręcić sróbki bo bbarkuje około 0,5 cm do dziurki.

Teraz próbowałem wkładać karte Radeon i problem inny gdyż ma 2 porty do monitora i do lcd.

Jak włoże lekko do portu to port lcd chaczy o obudowe i nie moge głębiej włożyć.

ale śróbka sie dokręca ale karta jest nie dokładnie włozona i nie moge odpalić kompa.

Powiedzci co jest nie tak??

karty pci pasują dobrze i dobrze się je wkłada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny problem z tunerem tv zawadza ta wtyczka do kturej podlancza sie antene to wziolem kobinerki i wylamalem :twisted: taka blaszke w obudowie (ta miedzy sledziami) teraz jusz nic nie przeszkadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur%#%#%#%# jego...

Mam obudowe ModeCom Feel V.

Na starej plycie JetWay było ok.

imho ta obudowa jest przystosowana pod p4 ale ku%#%#%# jesszcz musze jakieś otwory/ dziurki wiercić żeby pasowało to jest śmieszne obudowa prwie 400 zł pbłyta 510 grafa 800 i kur*** jeszcze będe dziury robił....

Zrobie jak już bedzie trzeba.

Na starym Configu czyli JetWay i g2 pro gts tego ni było....

Można sie wqurwi***c

Ps; pewnie jak wytne dziurke zeby ten port pasował to i tak nie zakręce śruby bo nie będzie 0,5 mm za daleko dziuka od dziurki i bede musiał wiercić i oczywiscie płyte i wszystko z obudowy wyciagać żeby nie uszkodzić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli włoże kart dokładnie i głęboko do portu agp to nie moge zakręcić sróbki bo bbarkuje około 0,5 cm do dziurki.

Teraz próbowałem wkładać karte Radeon i problem inny gdyż ma 2 porty do monitora i do lcd.

Jak włoże lekko do portu to port lcd chaczy o obudowe i nie moge głębiej włożyć.

ale śróbka sie dokręca ale karta jest nie dokładnie włozona i nie moge odpalić kompa.

na takie przypadki nie ma reguły trzeba kombinować, np te kołki dystansowe między płytą a obudową trzeba dać wyższe, a jak grafa źle wchodzi to poluźnić plytę na śrubach i wtedy płyta ma trochę swobody i wtedy wkladać grafę, jak wejdzie to dokręcić śruby od płyty. Wszystko to robić delikatnie i z wyczuciem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wszystkich moich obudowach cos bylo nie do konca dopasowane. Dopiero jak swojej dziewczynie chcialem zrobic prezent to kupilem nie pamietam jakiej firmy bardzo wybajerowana obudowe, ktora kosztowala kupe szmalu. Ale poza bajeranckim wygladem tam wszystko pasowalo. Kazda karta pasowala jak ulal. Wniosek z tego , ze dopiero przy obudowach ktore kosztuja kilka stow, mamy komfort dobrego dopasowania poszczegolnych komponentow. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wszystkich moich obudowach cos bylo nie do konca dopasowane. Dopiero jak swojej dziewczynie chcialem zrobic prezent to kupilem nie pamietam jakiej firmy bardzo wybajerowana obudowe, ktora kosztowala kupe szmalu. Ale poza bajeranckim wygladem tam wszystko pasowalo. Kazda karta pasowala jak ulal. Wniosek z tego , ze dopiero przy obudowach ktore kosztuja kilka stow, mamy komfort dobrego dopasowania poszczegolnych komponentow.  :cry:

Najgorsze jest to, że Quest wydał już parę stów na obudowę i i tak jest coś nie tak.... Ale to i tak jest nic w porównaniu do problemów jakie mam w tej chwili z ECS'em.... Niech żyje K7S5A :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

We wszystkich moich obudowach cos bylo nie do konca dopasowane. Dopiero jak swojej dziewczynie chcialem zrobic prezent to kupilem nie pamietam jakiej firmy bardzo wybajerowana obudowe, ktora kosztowala kupe szmalu. Ale poza bajeranckim wygladem tam wszystko pasowalo. Kazda karta pasowala jak ulal. Wniosek z tego , ze dopiero przy obudowach ktore kosztuja kilka stow, mamy komfort dobrego dopasowania poszczegolnych komponentow.  :cry:

Najgorsze jest to, że Quest wydał już parę stów na obudowę i i tak jest coś nie tak.... Ale to i tak jest nic w porównaniu do problemów jakie mam w tej chwili z ECS'em.... Niech żyje K7S5A :evil: :evil:

Rafal, Ty ze swoim doswiadczeniem i wiedza, wpakowales sie w ECSa ? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Rafal, Ty ze swoim doswiadczeniem i wiedza, wpakowales sie w ECSa ? 8O

naprawia go koledze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak montowałem moją grafę to też tak średnio się chciała wpasować trzeba było użyć ciut siły, i teraz jest spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sobie poradziłem.

Obudowa jakimś cudem sie wygieła i pare mocnych ścisków i jest ok śróbka pasuje.

Co do slotu lcd to odkręciłem śrubke tą gdzie sie wkłada wtyczke :> od ekanu lcd i pasuje.

Imho w obudowie za prawie 400 zł ie powinno byc takich problemów...

Pozdrawiam i thx za zainteresowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafal, Ty ze swoim doswiadczeniem i wiedza, wpakowales sie w ECSa ?  8O

Wpakował mnie w ECS kolega który przyniosł komp'a do mnie.... Narazie czekam na płytkę z Windows'em jakimś normalnym i zapuszcze nowy BIOS i zobaczymy ile wycisne z Durnia 850. Może osiągne z 900MHz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...