Skocz do zawartości
Gość

Nowe statystyki ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak obiecalem... skonczyla sie sesja (pozytywnie ;) ), wiec moge sie powoli zabrac za robienie nowych statsow.

Poki co zaczalem juz zbierac dane (narazie tylko teamu - Tweak.pl, ale nie wykluczam mozliwosci robienia porownan miedzyteamowych ;) ), z ktorych beda one generowane, ale sukcesywnie zaczynam conieco robic.

Problem w tym, ze nie mam za bardzo pomyslow na roznego rodzaju zestawienia. Napewno bedzie cos takiego jak teraz robi Snap w SetiTeam.

Dodatkowo, z rzeczy, ktore teraz nasuwaja mi sie na jezyk, planuje jeszcze jakies zestawienie osob, ktore najbardziej przyczyniaja sie do punktow naszej druzyny i cos tam jeszcze o czym zapomnialem, a przed chwila myslalem o tym :).

Tak wiec jak ktos ma pomysl na jakies ciekawe porownanie, niech popusci wodze fanatazji i napisze tutaj jak to widzi.

Narazie chodzi mi tylko o przygotowanie listy, podzielenie tego na jakies kategorie. Co z tego co podacie zostanie zaimplementowane zalezy juz tylko i wylacznie ode mnie ;P ale staral sie bede uwzglednic wiekszosc (o ile bedzie ciekawa).

Do dyspozycji macie wykresy kolowe, slupkowe, liniowe, slupkowo - liniowe (taki jak ten Tweak vs Barwkomp) i powierzchniowe (przyklady), bo do generowania takowych znalazlem calkiem przyjemne klasy, wiec zostaje mi tylko odpowiednie przyrzadzenie danych.

Uprzedze pytania o to kiedy powstanie wersja, ktora juz bede mogl zaprezentowac publicznie. NIE WIEM... wszystko zalezy od tego ile czasu bede mogl na to poswiecic, ale poki co projekt ma u mnie sredni priorytet, wiec trzeba byc dobrej mysli ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mozesz juz powoli myslec, bo wszystko to co robi obecnie Twin juz mam :)

mam jeszce troche pomyslow, ale nigdy ich nie za wiele..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzienny przyrost WU w teamie - ale na to już pewnie wpadłeś ;)

Na koniec miesiąca można by porównać, który tydzien/dzień okazał

się najowocniejszym, a w którym przerobiliśmy najmniej.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzienny przyrost WU w teamie - ale na to już pewnie wpadłeś ;)

Oczywiscie.. to byl jeden z pierwszych pomyslow. Do tego bedzie jeszcze pewnie porownanie z dziennym przyrostem np. barwkompa ;)

Na koniec miesiąca można by porównać, który tydzien/dzień okazał

się najowocniejszym, a w którym przerobiliśmy najmniej.

Zaden problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przydałby się monitoring teamów przed i za nami.

Ja widziałbym to tak:

"obserwujemy" 5 zespołow przed i 3 za nami, jest dzienny przyrost

WU, całkowity licznik unitów i przewidywany czas po którym

przegonimy daną grupę lub sami zostaniemy przegonieni.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez o tym myslalem, ale to troche pozniej, bo narazie nie mam jeszcze pobieranych danych o innych teamach. Poki co skupiam sie na wewnatrzgrupowych statystykach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie pare dni mialem co innego na glowie, wiec odpuscilem statsy, ale juz do nich wracam ;)

Nie wiem kiedy bedzie premiera, narazie jeszcze zbieram dane, zeby miec tak conajmniej z miesiaca (narazie mam z 11 dni ;]). Wtedy zobacze czy sie nic nie psuje przy wiekszej ilosci danych. Pozatym nie pokaze nic dopoki nie zrobie tego co mam narazie w glowie (to co Wy macie w glowach dorobi sie pozniej ;]).

Jak bedzie brakowalo juz tylko kilku dni to dam info kiedy release :)

a potem zostaje tylko codzienne odwiedzanie nforce.nl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...