luc333 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Nie znalazłem tego tematu w yszukiwarce wiec postanowiłem napisać Witam wszystkich jestem nowym członkiem tego forum więc mam nadzieje że nie będziecie sie zbytnio śmiali z mojego problemu ale do rzeczy oto mój sprzęt AtlonXP2000+(FSB1333,0,18u) Oznaczenie kodowe (Palomino) Płyta-Chaintech Apogee Deluxe 7VJL(Via KT400)Ata133, 256 DDR333(Cas Latency 2.5) Grafika-GforceTI4200(64mb). to chyba wystarczy mam nadzieje aha Win2000SP4 . Na Stronie producenta mojej płyty głownej znalzłem informacje że jest ona przystosowana do podkrecania róznych komponentów grzebiąc w biosie doszłem do wniosku że to moze byc prawda . np szyna FSB ma wartość min 133 a max 250 jest tez oczywiście regulacja mnożnika napiecia procesora,pamięci itd więc zacząłem stopniowo podkręcać procesor o 5 ,10, i 15 mhz i niespodzianka przy zaledwie 145 mhz już mi sie nie uruchomił musiałem zresetować bios . Pytanie czy tego procesora nie da sie bardziej podkręcić czy tez jest jakieś ograniczenie które blokuje możliwość dalszego podkręcania Z góry dziękuje za każdą pomoc Ps jeśli ten temat był to naprawd przepraszam ale nie mogłem go znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 A probowales podnieść napięcie vcore? Powiedz jakiej serii jest procesor ,bo mozna z tego duzo wyczytac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc333 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Tyle danych pewnie wystarczy Właściwości procesora Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+ Nazwa kodowa Palomino CPU Stepping A5 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 37.5 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.18 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 128 mm2 Napięcie rdzenia 1.75 V Napięcie We /Wy 1.6 V Typowa moc 41.3 - 64.3 W (zależna od prędkości procesora) Maksymalna moc 46.1 - 72 W (zależna od prędkości procesora) Producent procesora Nazwa firmy Advanced Micro Devices, Inc. Informacje o produkcie http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...,30_118,00.html Wykorzystanie procesora Procesor nr 1 0 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc333 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Ewentualnie moze jeszcze to Właściwości CPUID CPUID: producent AuthenticAMD CPUID: nazwa procesora AMD Athlon XP 2000+ CPUID: nr wydania 0662h CPUID: Rozszerzony nr wydania 0762h ID platformy CBh (Socket A) Numer seryjny procesora IA Nieznane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc333 Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 I jeszcze cos na temat płyty głównej Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 04/16/2003-KT400-8235-JS6LYC0CC-00 Nazwa płyty głównej Chaintech 7VJL Deluxe APOGEE Właściwości magistrali FSB Typ magistrali DEC Alpha EV6 Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 2132 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz Przepustowość 2666 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali VIA V-Link Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (ODR) Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz Przepustowość 533 MB/sek Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniaz procesora 1 Liczba gniaz rozszerzeń 6 PCI, 1 AGP Liczba gniazd pamięci 4 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN Współczynnik postaci ATX Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm Mikroukład płyty głównej KT400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 luc333, masz przycisk edytuj, może następnym razem byś go uzył zamiast pisać jeden za drugim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 luc333 Wszystkie informacje któe podałeś są zbędne i ani troche sie nei przydały Chodzi nam o serie procka :!: Znajdziesz ją na rdzeniu procesora np u mnie jest AGOIA, zdejmij radiator i zczytaj serie ![/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 AtlonXP2000+(FSB1333,0,18u) Oznaczenie kodowe (Palomino)i jeszcze sie pytasz, dlaczego tak slabo sie kreci? PALOMINO to najgorszy athlon do krecenia :P wiem, bo sam go mam :P nie rozumiem, po co ma sprawdzac "serie procka", gdyz "palomino" wszystko wyjasnia pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 145Mhz? to i tak nieźle mój po wielkich bojach idzie na 140... Palomino 2000+ to chyba najmniej podkręcalny athlon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Z Góry przepraszma za swoją kontrowersyjną wypowiedz ! Też miałem Palomino i Spalił sie przy zawrotnej predkości 1754 ..... Całe szczęscie !!! :D :D :D A i w serwisie jako ze juz nie robili Palominio dali mi T-breda i tak z predkości 1,7 Gz przesiadłem sie na 2,3 Gz Chłopaki macie procki na gwarancji to ................ ............... :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...