Nessay Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 witam. mam pytanie: czy ten zalman 7000 CU wejdzie na a64 socket: 939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 HMmm Zgaduje że zmienili rozstaw dziurek, chyba potrzebne będą inne "mostki". :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 teraz pytanie gdzie tego coolerka kupic tanio wszedzie widze 199zl i czy sa wieksze problemy z zamontowaniem tego na moim abicie (czytalem ten topic) sa jakies zdjecia co przyciac i jak obrócic? :F pytam bo 199zl to duzo a nie chcę, zeby poszlo w bloto.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 AlCu da się kupić poniżej 100zł w wersji OEM, muszisz tylko poszukać.... Co do montażu to: 1) Kiepsko szukałeś/czytałeś :P 2) Wystarczy przyciąć jedną dziurkę w mocowaniu. Jak dostaniesz go w ręce to sie zoriętujesz o co chodzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 serio szukalem! bez tego przycinania sie nie obejdzie? bo jesli bede chcial zmienic platforme na np p4 to juz nie ebde mogl go zainstlaowac.... a co z zapinka jakos obrócic czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Bez przycinania się raczej nie obędzie a "mostki" trzeba dać odwrotnie (ja kupiłem OEM czyli bez instukcji i pasty i założyłem mostki jak trzeba instynktownie :roll: ) Założenie zgodne z instrukcją bez obcięcia zapinki może poskutkować tym że podstawa zalka znajdzie się poza rdzeniem procka... I proszę mi tu nie bluźnić jakąś zmianą platformy :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam Ostatnio zastanawia mnie jedno: czy da sie tego ogromniastego :P Zalmana zamontowac w obudowie midi tower, gdzie odleglosc miedzy zasilaczem a coolerem jest niewielka. Dodam ze plyta, ktora posiadam to Abit NF7 2.0 (Niebieski Zalman na NB). Pozdr. No, generalnie to nie jest za dobrze. Zobacz, czy masz min. 1-1.5 cm przerwy pomiędzy górnym krańcem blaszki (tej w obudowie) ze złączmi com/ps2/USB a spodem zasiłki. Ja z powodu braku takiej przerwy musiałem zmienić budę, a nie jest łatwo jakąś dobrać i skończyło się na Chieftecu... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 slyszalem, ze zalman planuje wydawac zapinki do coolerow osobno.... czy to prawda? w takim wypadku bylo by super, bo zawsze mozna dokupic zapinke do wybranej platformy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwiateK Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam Ostatnio zastanawia mnie jedno: czy da sie tego ogromniastego :P Zalmana zamontowac w obudowie midi tower, gdzie odleglosc miedzy zasilaczem a coolerem jest niewielka. Dodam ze plyta, ktora posiadam to Abit NF7 2.0 (Niebieski Zalman na NB). Pozdr. No, generalnie to nie jest za dobrze. Zobacz, czy masz min. 1-1.5 cm przerwy pomiędzy górnym krańcem blaszki (tej w obudowie) ze złączmi com/ps2/USB a spodem zasiłki. Ja z powodu braku takiej przerwy musiałem zmienić budę, a nie jest łatwo jakąś dobrać i skończyło się na Chieftecu... 8) Masz na mysli ta blaszke, ktora sie dostaje razem z MoBo? Jesli tak to mam wlasnie mniej wiecej 1.5cm przerwy (obudowa Tracer Zeus - na pewno nikt nie zna :P ). Planuje sobie kupic tego Zalmana, a nie chce sie niemile zaskoczyc. :/ Czy w ogole ktos z was ma tego coolera w obudowie midi tower? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 hej z tego co wnioskuje to moge zalozyc Zalmana 7000A-Cu na plyte Abit NF-7 ver. 2.0. A nie mozna na ver. 1.x - bo nie ma wywierconych dziur obok socketu tak?? (moj abit ma ) ale i tak bede musial ciac zapinke tak??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 1) Źle wnioskujesz :P ;) Zalka można założyć na nf od 1.2 w górę - tylko 1.1 i pewnie 1.0 (był taki ?? 8) ) nie miał dziurek. 2) TAK cięcie Cie nie ominie ... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clown6 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Może ktoś wie gdzie można jeszcze kupić wersje oem? Bo wszędzie szukam i już nigdzie niema i prawdopodobnie nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 wyszukalem jeszcze zalmany OEM ale AL, tylko ze nie wiedze zadnych konkretnych testow tych coolerow, albo jest prownanie z innym coolerem albo z jakimis tnszymi jak AL ma sie do colerow z wyzszej polki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogrodnik Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 a gdzie moża jeszcze znaleźć OEM 7000Al-Cu????? może ktoś wie???? pozdr. ogrodnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...