Skocz do zawartości
Jelen

7000A Al vs 7000 AlCu

Rekomendowane odpowiedzi

AlCu da się kupić poniżej 100zł w wersji OEM, muszisz tylko poszukać....

Co do montażu to:

1) Kiepsko szukałeś/czytałeś :P

2) Wystarczy przyciąć jedną dziurkę w mocowaniu. Jak dostaniesz go w ręce to sie zoriętujesz o co chodzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przycinania się raczej nie obędzie a "mostki" trzeba dać odwrotnie (ja kupiłem OEM czyli bez instukcji i pasty i założyłem mostki jak trzeba instynktownie :roll: ) Założenie zgodne z instrukcją bez obcięcia zapinki może poskutkować tym że podstawa zalka znajdzie się poza rdzeniem procka...

I proszę mi tu nie bluźnić jakąś zmianą platformy :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostatnio zastanawia mnie jedno: czy da sie tego ogromniastego :P Zalmana zamontowac w obudowie midi tower, gdzie odleglosc miedzy zasilaczem a coolerem jest niewielka. Dodam ze plyta, ktora posiadam to Abit NF7 2.0 (Niebieski Zalman na NB). Pozdr.

No, generalnie to nie jest za dobrze. Zobacz, czy masz min. 1-1.5 cm przerwy pomiędzy górnym krańcem blaszki (tej w obudowie) ze złączmi com/ps2/USB a spodem zasiłki.

Ja z powodu braku takiej przerwy musiałem zmienić budę, a nie jest łatwo jakąś dobrać i skończyło się na Chieftecu... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostatnio zastanawia mnie jedno: czy da sie tego ogromniastego :P Zalmana zamontowac w obudowie midi tower, gdzie odleglosc miedzy zasilaczem a coolerem jest niewielka. Dodam ze plyta, ktora posiadam to Abit NF7 2.0 (Niebieski Zalman na NB). Pozdr.

No, generalnie to nie jest za dobrze. Zobacz, czy masz min. 1-1.5 cm przerwy pomiędzy górnym krańcem blaszki (tej w obudowie) ze złączmi com/ps2/USB a spodem zasiłki.

Ja z powodu braku takiej przerwy musiałem zmienić budę, a nie jest łatwo jakąś dobrać i skończyło się na Chieftecu... 8)

Masz na mysli ta blaszke, ktora sie dostaje razem z MoBo? Jesli tak to mam wlasnie mniej wiecej 1.5cm przerwy (obudowa Tracer Zeus - na pewno nikt nie zna :P ). Planuje sobie kupic tego Zalmana, a nie chce sie niemile zaskoczyc. :/ Czy w ogole ktos z was ma tego coolera w obudowie midi tower?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi