Tobiasz Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Mam problem zainstalowalem tego linuxa i jak go uruchamiam to ten pasek stoi w miejscu - nie idze dalej, jest to jego pierwsze uruchomienie, czekalem 15 minut i nic. Przeinstalwoac go czy co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Jaki pasek? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 mam wybor systemu, wciskam enter, pojawia sie logo i taki pasek i on stoi w miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ok, uruchomil sie wkoncu, ale zamiast graficznego srodowiska, jest tekstowe, nie mam pojecia za duzego o linuxach(kiedys bawilem sie COREL linuxem - jedyne co mam z linuxem wspolnego) wiec prosilbym o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25967 www.linux.pl www.newbie.linux.pl www.google.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 ok, uruchomil sie wkoncu, ale zamiast graficznego srodowiska, jest tekstowe, nie mam pojecia za duzego o linuxach(kiedys bawilem sie COREL linuxem - jedyne co mam z linuxem wspolnego) wiec prosilbym o pomoc aby uruchomic graficzne to wpisz "startx" (bez "")....ja tez mialem z nim problem...podczas instalacji mi sie wieszal i w tym momencie co tobie...IMHO(moze sie nie znam) to Linux jest bardzo wyczulony na podkrecony komp...jak zmniejszylem taktowanie to o dziwo nie bylo ptoblemow z instalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 aby uruchomic graficzne to wpisz "startx" (bez "")....ja tez mialem z nim problem...podczas instalacji mi sie wieszal i w tym momencie co tobie...IMHO(moze sie nie znam) to Linux jest bardzo wyczulony na podkrecony komp...jak zmniejszylem taktowanie to o dziwo nie bylo ptoblemow z instalka. Jestem poczontkujący w środowisku Linux. Dziś właśnie go zainstalowałem :) Ale co do podkręconego procka to trochę się nie zgodze, Mój instalował się na przetaktowanym XP1700+ (1466MHz) @ 2400MHz (200*12) i zainstalował się bez żadnych krzaków , działa ok. Jedynie co mi dokucza to brak dzwięku i gfx - jeszcze nie potrafie tego zainstalować :(. Ps. ale po 4 godzinach udało mi się połączyć z Inetem poprzez ISDN - dlatego piszę. :) Ps2. Jak ktoś umie mnie pokierować krok po kroku jak zainstalować Radeona i muze w Mandrake Linux 9.0 to będę bardzo wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Szczegolowy opis jest na www.newbie.linux.pl (sam z niego korzystalem). Zalezy jeszcze jakiego radeona - nie wiem czy do wszystkich sa stery. Odpalenie OpenGL (grafa 3d) w Mandarynie bedzie sie to wiazalo z rekompilacja kernela. Wiec ogolnie jest sporo roboty, a juz szzczegolnie dla newbie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...