Skocz do zawartości
Gość ShKieLet

przechwytywanie obrazu i dzwięku w locie (xvid&mp3)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ShKieLet

mam karte televizyjną prollinka itd itd.Mam tez program iuVCR 4.8.4.328 i mam problem.przechwytuje obraz i dzwięk z karty TV prosto do formatów Xvid i mp3.Od razu zanzaczam ze zajętość mojego procesora podczas tej operacji wacha sie między 50-70%.Wszystki sie pięknie zgrywa zero zgubinych klatek tylko ..gdy nagram np 10 min materiału i przewijam go to jest OK ale gdy oglądam materiał kilka minut to dzwięk totalnie rozjezdza sie z obrazem...co to za cholera? zaznaczałem wszystkie mozliwe opcje od sychnronizacji i nie moge zrobic aby było OK..poradzcie cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś wyłączać kompresję dźwięku ? Materiał z karty telewizyjnej nagrywałem Virtualdub'em. Obraz kompresowany xvidem, dźwięk bez kompresji. Wszystko działało OK. Obraz i dźwięk rozjeżdżały mi się tylko wtedy, gdy nie wyrabiał procesor (nie pamiętam % obciążenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ShKieLet

nawet nie próbuje bo co mi po taki materiał bez kompresji dzwieku - bedzie zajmował duuzo miejsca..za dużo...teraz bede próbował z divx 5.1 i mp3..zobaczymy jak ta parka sobie poradzi.pewnie zalezy tez od rodzaju kodeka itd,przeciez tych kodeków jest mnóstwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi