Gość ShKieLet Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 mam karte televizyjną prollinka itd itd.Mam tez program iuVCR 4.8.4.328 i mam problem.przechwytuje obraz i dzwięk z karty TV prosto do formatów Xvid i mp3.Od razu zanzaczam ze zajętość mojego procesora podczas tej operacji wacha sie między 50-70%.Wszystki sie pięknie zgrywa zero zgubinych klatek tylko ..gdy nagram np 10 min materiału i przewijam go to jest OK ale gdy oglądam materiał kilka minut to dzwięk totalnie rozjezdza sie z obrazem...co to za cholera? zaznaczałem wszystkie mozliwe opcje od sychnronizacji i nie moge zrobic aby było OK..poradzcie cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 Próbowałeś wyłączać kompresję dźwięku ? Materiał z karty telewizyjnej nagrywałem Virtualdub'em. Obraz kompresowany xvidem, dźwięk bez kompresji. Wszystko działało OK. Obraz i dźwięk rozjeżdżały mi się tylko wtedy, gdy nie wyrabiał procesor (nie pamiętam % obciążenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShKieLet Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 nawet nie próbuje bo co mi po taki materiał bez kompresji dzwieku - bedzie zajmował duuzo miejsca..za dużo...teraz bede próbował z divx 5.1 i mp3..zobaczymy jak ta parka sobie poradzi.pewnie zalezy tez od rodzaju kodeka itd,przeciez tych kodeków jest mnóstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 A nie mozesz pozniej skompresowac samego dzwieku jak radzi paulo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShKieLet. Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 juz sobie poradziłem - wystarczyło ustawić dzwięk na 48khz i jest OK wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...