The_Structor Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 chcialem nagrac cd pod linuksem i uzyc programu: K3b, ale przy przycisnieciu BURN, wyskakuje komunikat: K3b did not find a suitable writer. You will only be able to create an image. Jak mam dodac nagrywarke ? thx za odpowiedzi edit: daje : add device, potem wpisuje : /dev/hdb - bo mam tak samo w reader, a nagrywarke mam do jednego i drugiego ;] nie mam CDRom-a ;] i wyswietla: could not find an additional device at: /dev/hdb do lilo.conf dodaje w sekcji "Linux bootable partition config begins" : append = "hdX=ide-scsi" i nic :( prosze o pomoc uzywam KDE 3.1 i Slackware 9.1 jesli to w czyms pomoze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 To zmień wpis na: append="hdb=ide-scsi" Nie zapomnij zaktualizować LILO (wpisz w konsoli z roota lilo). Wtedy CD będziesz miał pod /dev/sr0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...