stiff75 Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Od niedawna używam mirandy i mam pytanie - czy możliwe jest (a jeśli tak to jak to zrobić) ustawienie przezroczystego okna mirandy, ale tak by niezniknęły ikonki i nazwy użytkowników, tylko tło ?? chodzi o cos takiego? odpowiedzialna jest za to wtyczka tweakui Oraz drugie pytanie - jak zrobić by miranda była cały czas na pulpicie ale by niebyło jej w pasku zadań tylko w system tray'u tak by stała się jakby częścią pulpitu ?? u mnie tez jest tylko w trayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schatan Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Dzienx stefe właśnie o to mi chodziło :!: Oraz drugie pytanie - jak zrobić by miranda była cały czas na pulpicie ale by niebyło jej w pasku zadań tylko w system tray'u tak by stała się jakby częścią pulpitu ?? u mnie tez jest tylko w trayu A u mnie w tray'u jest tylko wtedy gdy niejest widoczna, a jak klikam na tą ikonkę to pojawia sięna pulpicie i w pasku zadań. Co zrobić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon9800 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Czesc wlasnie zainstalowalem mirande , bylem happy bo w konu moglem wywalic gadu-gadu (nie nawidze tego programu) ale mam maly problem a mianowicie jak ustawic w mirandzie ze jak z kims rozmawiam to zeby wiadomosci pokazywaly sie jedna po drugiej tak jak w gadu gadu np. =Darek= Czesc =Michal=Czesc =Darek= co robisz??? =Michal=Nic tak rozmowa wyglada w gg a w miradzie jest tragicznie i nie wiem jak to zmienic , chce miec tak jak w gg a u mnie w mirandzie wyglada to tak : =Michal=Czesc =Michal=Nic =Darek=Czesc =Darek=Co robisz? Mnie to dobija bo zeby zobaczyc co kolega odpisuje musze rolka w myszcze krecic do gory prosze o pomoc jak to zmienic zeby bylo tak jak w gg z gory bardzo dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 [Q] Moje wiadomości w oknie rozmowy nie pojawiają się w kolejności zgodnej z czasem ich nadchodzenia/wysyłania. W czym tkwi problem? [A] Prawdopodobnie jeden z rozmówców lub obaj mają niepoprawnie ustawione strefy czasowe dla swojej lokalizacji lub znajdują się w innych strefach. Włączyć synchronizację czasu w systemie. Skorzystać z plugina Atomic Ja tylko raz miałem taki problem, ale z tego co pamiętam - sam się rozwiązał. Atomica nie używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Mam najnowszą wersje Mirandy i chcę zainstalować skin na xpk PixelPerfect Aqua 1.0 Jak to zrobić ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Mam najnowszą wersje Mirandy i chcę zainstalować skin na xpk PixelPerfect Aqua 1.0 Jak to zrobić ? :? kopiujesz pliki od skina do katalogu z MI wchodzisz w opcje i tam wybierasz wyglad>skin> i wybierasz skina. Jesli go nie masz na liscie musisz wskazac sciezke do niego EDIT: uzywacie jabbera ? bo wielu moich znajomych przesiadlo sie z gg na jabbera i ogolnie duzo lepszy protokol od gg POLECAM I ZACHECAM DO ZMIANY GG NA JABBERA (ewentualnie na tlena) Edytowane 20 Maja 2006 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Tak, tylko żeby mieć wygląd->skin trzeba mieć wtyczke clist modern a ja właśnie tego nie moge zainstalować :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Tak, tylko żeby mieć wygląd->skin trzeba mieć wtyczke clist modern a ja właśnie tego nie moge zainstalować :?a co sie dzieje ?? jakis blad wywala czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Kopiuje clist_modern to do katalogu plugins włączam mirande, wyłączam clist_clasic ale nie widzi clist_modern :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Kopiuje clist_modern to do katalogu plugins włączam mirande, wyłączam clist_clasic ale nie widzi clist_modern :?;/ no to nie wiem:( musze zaraz wyjsc ale jak pozniej przyjde to moge cos poszukac ewentualnie przeslac swoje pliki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Ok, poczekam ;) Dzięki :) //////////// Ok już wszystko wporządku :D Edytowane 20 Maja 2006 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 a jak zrobić, żeby gdy ktoś do mnie pisze, pojawiał się dymek w rogu ekranu i nie znikał?! Tak jak w GG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 a jak zrobić, żeby gdy ktoś do mnie pisze, pojawiał się dymek w rogu ekranu i nie znikał?! Tak jak w GG.w protokole gg nie da rady tak zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) a jak zrobić, żeby gdy ktoś do mnie pisze, pojawiał się dymek w rogu ekranu i nie znikał?! Tak jak w GG.potrzebujesz wtyki popup do obslugi popupow oraz NewEventNotify do powiadamiania m.in. o nowej wiadomosci. W opcjach ustawiasz sobie czy popup ma zniknac po okreslonym czasie czy np po kliknieciu na niego mysza. w protokole gg nie da rady tak zrobica co ma do tego protokol? o_O Edytowane 23 Maja 2006 przez Brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Mam najnowszą wersje Mirandy i chcę zainstalować skin na xpk PixelPerfect Aqua 1.0 Jak to zrobić ? :? Juz kto inny pomogl, ale info dla innych na przyszlosc: Najnowsze buildy Mirandy sa tutaj: http://www.miranda-im.org/development/ Do dzialania clist_modern potrzebna jest co najmniej 4.2.8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Pewnie nie wszyscy użytkownicy Mirandy wiedzą, że wreszcie możliwe jest sprawdzanie pisowni w Mirce dzięki pluginowi Spell Checker. Topic na oficjalnym forum M. i na polskim forum. U mnie wersja unicode działa świetnie, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Orientujecie się czy do Mirandy jest jakiś plugin polepszający manager pobierania/wysyłania plików ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Pytanie ode mnie - czy jest jakis plugin typu TypeNotify (pokazujacy, czy osoba z ktora rozmawiam aktualnie cos pisze) dzialajacy z GG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 AFAIR z gg się nie da. U mnie typing notify z TabSRMM też mi nie działa na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) czy jest jakis plugin typu TypeNotify (pokazujacy, czy osoba z ktora rozmawiam aktualnie cos pisze) dzialajacy z GG?Nie ma, i nie będzie bo sam protokół GG tego nie ma. No chyba że się to zmieni. Edytowane 29 Listopada 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Hm... wie ktoś co zrobić, żeby tło w Mirandzie poprawnie obsługiwało kanał alpha w png? A i może wiecie gdzie jest lista jakichś najbardziej popularnych pluginów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Przy takich pytaniach najlepiej wkleić log z versioninfo, będzie wtedy wiadomo którą masz wersję mirki i jakiej clist używasz. Używasz advaimg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Może trochę głupie pytanie.... Czy da sie dodać jakoś do listy kontaktów nr telefonu, tak aby po dwukliku wysyłać sms'a (jak w gie gie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Telefon do listy dodasz za pomocą mPhantomUser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wielkie dzięki. Teraz już niczego mi nie brakuje w tym komunikatorze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 mam pytanie odnośnie wtyczki do wysyłania smsów. standardowa w mirandzie podoba mi się, ale ma jedną wadę - nie pozwala na wpisywanie polskich znaków. próbowałem zastępować ją innymi wtyczkami, ale w większości były to oddzielne programy. a ja chcę mieć "budowaną" wtyczkę, której okno samo zniknie po wysłaniu smsa, jak to jest w standardowej wtyczce. może w tych czasach wydaje się to trochę dziwne, ale lubię pisać wszystkie ą,ć,ę,ó,ł, etc. a niestety nie mogę... pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Przetestuj SMSBox. Wtyczka jest ciągle rozwijana (niestety w przeciwieństwie do mSMS bankruta). Autorem SMSBox jest nasz forumowicz. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 wielkie dzięki paulo. wtyczka ta jest bardzo dobra, ale jednak nie jest tak jak bym chciał. treść mogę wpisać z polskimi znakami, ale co z tego skoro adresat otrzyma wiadomość bez polskich liter. nie zmienia to faktu, że SMSbox jest dużo lepszą wtyczką niż mSMS :) pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 @paulo, dzięki za reklamę ;) @mystery, a czy dana sieć pozwala na wysyłanie polskich znaków w sms'ie ? Po drugie, pierwsze słyszę by była taka możliwość, żeby w sms'ach przychodziły Polskie znaki. nie zmienia to faktu, że SMSbox jest dużo lepszą wtyczką niż mSMSPrzesadzasz. Thanks. (; Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 @mystery, a czy dana sieć pozwala na wysyłanie polskich znaków w sms'ie ? Po drugie, pierwsze słyszę by była taka możliwość, żeby w sms'ach przychodziły Polskie znaki. ups... :oops: Przesadzasz. Thanks. (; nie przesadzam, wtyczka bardzo dobra (zawsze chciałem wiedzieć jak to się robi, może niedługo zacznę drążyć coś w tym kierunku, chociaż wolę czyste C niż C++, ale to pewnie dlatego, że w C++ mało pisałem). ten globalny hotkey to świetna sprawa :) (ciekaw jestem ile linii kodu póki co napisałeś ;) ) nie przesadzaj z skromnością lopik, można odnieść takie wrażenie jak się czyta twoje posty w odpowiednim temacie na forum mirandy. pozdrawiam m ps. kiedy ja się nauczę nie robić takich gaf... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...