paulo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Wchodzisz w opcje, znajdujesz opcje listy kontaktów (plugin clist_modern/nicer/classic) i zmieniasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Options -> Customize -> List Text i teraz z prawej masz listę rozwijalną Fonta wybierz Second line i powodzenia w zabawie :) pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grape Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Witam Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że mirandy używam od wczoraj, więc nie bijcie za moje pytania. Większość rzeczy już zrobiłem i w sumie mogę napisać, że komunikator wygląda tak jak chciałem. Jest jednak kilka prostych spraw z którymi nie mogę sobie poradzić. Przejdę więc do rzeczy: 1. Opisy na liście kontaktów: Obecnie korzystam z clist_modern 0.7.100.12 i opisy są widoczne, ale nigdzie nie widzę opcji "zawijania opisów". Muszę rozciągać listę kontaktów, aby przeczytać cały tekst. Na przykładzie infobota: Czy istnieje jakiś plugin, który umożliwia zawijanie opisów? 2. Okno rozmowy (data i godzina wysłania/odebrania wiadomości): Data i godzina nie jest pokazywana w oknie rozmowy, a chciałbym ją jednak widzieć. Przykład: Na obecną chwilę nie mam więcej pytań. Szukałem odpowiedzi w necie, ale większości przypadków linki są już nieaktualne. Zwracam się więc z prośbą do Was i z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Ad1 http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?p=49280#49280 Ad2 opcje IEView pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenonlbl Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie wyświetlają mi się numery które maja mnie na liście a ja ich nie, chociaż mam zaznaczoną taką opcje. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 aby sie wyswietlily musza chyba zmienic status jak bedziesz mial odpalona mirande dawno nie uzywalem ale kiedys wlasnie to tak dzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam Służyłby ktoś radą jakie wtyczki są przydatne? Aktualnie mam zupełnie gołą Mirandę z jednym skinem z Devianart :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 najlepiej jak sam potestujesz i sprawdzisz co jest dla Ciebie dobre, a co jest Ci zbędne. ja generalnie używam niewielu wtyczek, ponieważ to co daje "goła" Miranda mi wystarcza. w sumie to mam tylko SMSBox (btw. jeśli dobrze pamiętam jest to wtyczka napisana przez naszego forumowicza :) ) oraz innego widoku historii niż ten standardowy. pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 sorki za poprzedni post ale coś się stało z kompem i taki tekst mi wyjechał którego niechciałem ;-) Pytanie brzmi: jak wyłączyć obramowanie okna mirandy ? Sciagnij odpowiedniego skina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
royahwk Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Witam Służyłby ktoś radą jakie wtyczki są przydatne? Aktualnie mam zupełnie gołą Mirandę z jednym skinem z Devianart :D Na wykopie znalazłem gotową już Mirandę, może będzie wystarczająca na Twoje potrzeby:) http://www.wykop.pl/ramka/105058/gotowa-wersja-mirandy-im Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam, MirandaIM zaczyna mi po prostu świrować. Ostatnio jak włączyłem ją, to nie potrafi odczytać profilu z którego wcześniej korzystałem i wszystkie kontakty GG zostały usunięte. Dziwne jest to, że mój profil jest w katalogu instalacyjnym MirandaIM i zajmuje on ponad 3MB :P Teraz gdy utworzyłem nowy profil i wpisałem dane do logowania w ustawieniach MirandaIM, a dokładniej to w pluginie GG. Jak zaloguje się do sieci program i chcę pobrać listę kontaktów z serwera GG, to nic nie zostaje pobrane. Co mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 a ja mam swoją skonfigurowaną od 5 lat i trzymam katalog ;) wygląda to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 i dalej widac, ze zawijanie opisów nie działa jak w tlenie/gg więc LIPA panowie LIPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam. Czy wie ktoś coś może o jakiejś innej wtyczce niż chat.dll to konferencji w sieci Gadu-Gadu? Używam dosyć często i przydała by się możliwość zapisania konferencji jako kontaktu na liście (jak w Konnekcie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 @Marcin_gps ot Foobar wymiata. /ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Vista x64 Miranda + wtyczka Tlen.pl (taka) i wywala na wstępie - nawet się okno nie pokazuje. Jakieś zamienniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Vista x64 Miranda + wtyczka Tlen.pl (taka) i wywala na wstępie - nawet się okno nie pokazuje. Jakieś zamienniki? Próbujesz oficjalnej 1.1.0.0 czy bety 1.8.0.1 ? Na nieoficjalnej wielu osobom się wywala... Oficjalna mimo że starawa jest bardziej stabilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 OK, spróbuję. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy36 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Konnekt już nie jest rozwijany więc trzeba się przerzucić na coś innego ;] padło na Mirande. Parę pytań: 1. Jaka wtyczka do skinów/zmiany ogólnego wyglądu mirandy? 2. Jest jakaś wtyczka za pomocą której można edytować okienko rozmowy "stylami" albo czymś stylo-podobnym? 3. Za każdym razem jak włączam mirandę to wyskakuje pop-up z zmianą opisu, jak to wywalić? 4. W konnekcie miałem taką wtyczkę która robiła pod listą kontaktów pole tekstowe do szybkiej zmiany statusów jest coś podobnego dla mirandy? Narazie tyle ;] Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Konnekt już nie jest rozwijany więc trzeba się przerzucić na coś innego ;] padło na Mirande. Parę pytań: 1. Jaka wtyczka do skinów/zmiany ogólnego wyglądu mirandy? 2. Jest jakaś wtyczka za pomocą której można edytować okienko rozmowy "stylami" albo czymś stylo-podobnym? 3. Za każdym razem jak włączam mirandę to wyskakuje pop-up z zmianą opisu, jak to wywalić? 4. W konnekcie miałem taką wtyczkę która robiła pod listą kontaktów pole tekstowe do szybkiej zmiany statusów jest coś podobnego dla mirandy? Narazie tyle ;] Z góry dzięki za odpowiedzi. Ad.1 clist_modern, clist_nicer Ad.2 scriver + ieview + iehistory (do historii) + oczywiście masa styli do wyboru do koloru Ad.3 opcje - stan - wiadomości i tutaj: opisy stanu (rozwijamy i dla każdego stanu z osobna) ptak na "nie odpowiadaj na żądania na ten opis" Ad.4 Advanced Auto Away zdaje się... ale nie wiem, nie używam :D Ogólnie zasada: jak masz mirandę unicode, zasysaj wtyczki w wersji unicode jeżeli takowe są., bo "się może pitolić" coś. Ogólnie2 to do poczytania forum polskie forum mirandy Powodzenia :) Edytowane 4 Lutego 2009 przez roofman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy36 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Wielkie dzięki. A jest gdzieś opis/tutek jak pisać style pod IEview? na polskim forum niby są jakieś template ale te posty są z 2005 i nie działają załączniki już ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Wielkie dzięki. A jest gdzieś opis/tutek jak pisać style pod IEview? na polskim forum niby są jakieś template ale te posty są z 2005 i nie działają załączniki już ;/ Styli do ieview jest tyle że ciężko coś nowego wymyśleć :D masz przecież tu: style ieview. Jakbyś chciał coś stworzyć to wystarcza prosta analiza tego co jest gotowe... szablon jest jeden :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy36 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Jeszcze jedno pytanie. Da się jakoś zmienić obramowanie okienka rozmowy czy to zależy od stylu xp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Jeszcze jedno pytanie. Da się jakoś zmienić obramowanie okienka rozmowy czy to zależy od stylu xp?Przyznam że nie wiem. Wydaje mi się że to z kolei zależy też od wtyczki obsługującej okno rozmowy. Scriver chyba tego nie umożliwia... ale możesz coś innego potestować, tabsrmm np. albo jakie inne wynalazki. Jak dopasujesz mirande pod swoje potrzeby i poustawiasz tiptop to jakoś tak już nie chce się coś jeszcze kombinować... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Mam problemy z Miranda i GG. Systematyczne rozlaczanie, czesta niemoznosc zalogowania-wyskakuje blad Permission Denied, i to na pewno nie problem z padaniem serwerow gg bo w tym samym czasie korzystajac z Tlena gg loguje sie bez problemu. Jakies rady? Edytowane 7 Lutego 2009 przez krawetko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy36 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 roofman - wyłączyłem to okienko pytające o opis przy zmianie statusu tak jak pisałeś, ale mam problem xD gdzie teraz zmieniać opisy? to po pierwsze. Po drugie - można mieć swój numer na liście? po trzecie - jak dodać kontakt do listy xD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Mam problemy z Miranda i GG. Systematyczne rozlaczanie, czesta niemoznosc zalogowania-wyskakuje blad Permission Denied, i to na pewno nie problem z padaniem serwerow gg bo w tym samym czasie korzystajac z Tlena gg loguje sie bez problemu. Jakies rady?Padanie serwerów GG to ostatnio w modzie jakoś jest... popatrz ile z nich chodzi a ile leży np. tu: monitor serwerów GG. Popatrz w ustawieniach wtyczki GG jak masz ustawione serwery (automatycznie czy ręcznie). Jak automatycznie i wywala to trafiasz na serwer który często pada. Poobserwuj w monitorze serwerów które najczęściej są czynne i wpisz ich adresy IP do okienka poniżej. Zaznacz ręczne podawanie serwerów - powinien łączyć się z pierwszym na liście. W tlenie GG zdaje się skuteczniej program skacze po serwerach GG i poprostu jak straci połączenie to leci na następny aktywny. W mirandzie teoretycznie też tak jest ale trochę to kuleje niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy36 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 i jeszcze jedno, nie umiem znaleźć w opcjach "Zawsze na wierzchu", gdzie to wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 roofman - wyłączyłem to okienko pytające o opis przy zmianie statusu tak jak pisałeś, ale mam problem xD gdzie teraz zmieniać opisy? to po pierwsze. Po drugie - można mieć swój numer na liście? po trzecie - jak dodać kontakt do listy xD? Ad. 1. Najprościej tą wtyczką: 3215289[/snapback] i jeszcze jedno, nie umiem znaleźć w opcjach "Zawsze na wierzchu", gdzie to wyłączyć? Chyba jak na załączonym obrazku (pisze "chyba" bo mirandę konfigurowałem 2 lata temu, raz poustawiasz pod swoje potrzeby i już więcej nie ruszasz... z reguły ;) a jak widać na wycinku tego obrazka jest co poustawiać, oj jest... :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Marcin_gps - mógłbyś podzielić się foobarem i mirandą? Rapidshare, albo gdzie indziej, dzięki z góry. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...