Mazzic Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 witam. jakim programe sprawdzic jaka jest aktualna czestotliwosc taktowania pci?? sisoftsandra pokazuje mi tylko taktowanie agp, natomiast pci nie pokazuje. Jakim innym programem moge sprawdzic?? dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 podziel na połowe AGP i bedziesz miał PCI.Twoja płyta ma dzielnik 1/5 czyli jak masz np.fsb 180 mhz to robisz tak : 180/5=36 PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 mozesz tak jak fumfel ci mowi bo inaczej to sie mowi "to se neda pane havranek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzic Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 tak, ale jak mam ustawione fsb=166 to pokazuje mi w sisoftsanda, ze na pci jest za wysokie taktowanie ale nie pokazuje ile a na agp mam 88mhz. chcialem sprawdzic czy dla pci wskoczy mi dzielnik 1/5 czy nadal 1/4 ustawione mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 ściagnij sobie programik WCPIUD a nie sprawdzasz takim badziewiem jak sandra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 wlasnie sciagnolem wcpuida i nic tam nie ma o czestotliwosci pci i agp ani o dfzielniu plyty??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 tak, ale jak mam ustawione fsb=166 to pokazuje mi w sisoftsanda, ze na pci jest za wysokie taktowanie ale nie pokazuje ile a na agp mam 88mhz. chcialem sprawdzic czy dla pci wskoczy mi dzielnik 1/5 czy nadal 1/4 ustawione mam1.Masz ustawiony dzielnik 1/4 2.Na PCI Masz w przyblizeniu 42MHz bo przy 44 nie otrzymalbyś FSB 166 tylko wiecejprzy dzielniku 4. a skąd to obliczylem: tak jak ktos powiedzial jezeli na AGP masz 88MHz(według Sisoft sandry :?: ) , to na pci bedziesz mial 2 razy mniej czyli ~44Mhz przy FSB 166 aby otrzymac w przyblizeniu 44MHz na magistrali PCI musisz miec dzielnik 4 bo 166/4 daje 41,5MHz. Stąd wnioski 1 i 2 . Nie wiem czy jasno to napisalem ale to czysta matematyka , wiec chyba nic trudnego. Zmniejsz FSB bo będziesz mial klopoty z HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 w jakim programie moge sprawdzic taktowanie szyny PCI i AGP bo zaden program tego mi nie pokazuje? Sissoft04 nie pokazuje wcupid ani aida :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 jakiś diagnostyczny progs albo w BIOS-ie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 no wlasnie w biose czegos takiego nie mam Mam tylko opcje AGP Frequency i jest ona ustawiona na AUTO ( jest mozliwosc ustawienia od 50-100MHZ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nyny - ustaw na 66MHz i bedziesz miał to stale niezależnie od FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 oki tak zrobie mam nadzieje ze wtedy pci tez sie zmieni na 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 a jeszcze nie dostalem odpowiedzi na pytanie jakim programem sprawdzic taktowanie agp i pci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 a jeszcze nie dostalem odpowiedzi na pytanie jakim programem sprawdzic taktowanie agp i pci? odpowiadam. Zadnym. koledzy ci wcześniej już pisali że sam musisz to obliczyć na twojej płycie jest chyba dzielnik 1/4 . Sandra bzdury podaje. było już o tym ful razy pisane....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Czy to znaczy, że jak podniose czestotliwosc magistrali do 200 MHz (podkrecam bartona 2500 na 3200) to musze w biosie recznie ustawic AGP/PCI, dyski dostaja tez ? - mozna jakos im ulżyć :P ? p.s. mam EpoX 8RDA3+ ty się nie odzywaj :wink: masz AGP i PCI ustawione na " sztywno" i jest niezależne od FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...