Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

wiem wiem, musze tylko nowsze stery zainstalować

OC narazie nie ma bo wentylator hałasuje i prawie nie wieje, rozebrałem go ale nie mogę wyjąć z niego łożyska bo z jednej strony jest zasłonięte - wyciągał już ktoś łożysko z wentylatora?

imo nie przejmuj sie tym badziewiem kup na allegro od pentium 4 coś za pare zł najlepiej z miedzianym rdzeniem puść na 5 volt i spokój i jeszcze troche pokręcisz mocowanie na opaski plastikowe icon_razz.gif praktykowane dają rade na rdzeniu 9550 dadzą i tu

radzio doszedł... niestety mem infineon 3.3 ns <_<

dobra ostatni smark na 9550 450/500 i ide testować 9500@9700...3mać kciuki-ma być 8 potoków :-|

czekam z niecierpliwością tomcat

EDIT: no nieee jaki wałek!!!

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ja tego tak nie zostawie- gadamz gościem..jak sie nie dogadam to wrobie co sie da-zgłaszam allegro,policji czy gdzie sie da :angry: a dzwoniłwm,że sa głosy,ze część kart sie nie moduje. Czy daje gwarancje na moda :? co za %$#@!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcat i Friko nie zostawiajcie tak tego walczcie o swoje!! Wolałbym was nie widzieć przez monitorami jak zobaczyliście że karta sie nie moduje :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby nie, ale po samym opisie "ATI Radeon 9500 64MB 128bit 8potoków TV" wnioskuje sie, ze 8 potokow dziala.

ta a pytałeś się go czy ona ma sprawne te potoki bo ja sie kilka razy pytałem i przysłał mi gniota bo jak się nie pytałeś to rzeczywiście 8 to ona ma tyle że nie sprawne jest "modowalna inaczej" :angry:

EDIT

nie bo trzeba by dołożyć tak z 80-100 zł poza tym już po fakcie

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co chłopaki....niechce byc....no tem tego ale nie lepiej dołorzyc te kilkadziesiąt zeta i kupic 9700 i oszczędzić sobie nerwów?? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie ma to sie dokłada- kolo niby dobre komentaże,, kart dużo dzwoniłem nawet sie upewnić i modowalne na 100% :mur:

dokłaać to można wiecznie- do 9700 to lepiej 9800 lub 6600 ..do 600 lepiej 6600ge i tak dalej skończy sie na 7800 gtx :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie o to chodzi, Ci wszyscy co kupil te karty mieli pewność że karta się moduje i ma sprawne potoki(jak czytaliśmy sprzedawca wielokrotnie podkreślał że w 100% potoki są sprawne), w tedy ta oferta wydaje się bardziej atrakcyjna, bo za małą kase można mieć fajną karte. A jak widzimy wyszł tak jak wyszło wina leży po jednej stronie.

Ciekawe czy któraś z tych kart co trafiła na aukcje po zmodowaniu miała sprawne potoki.

Edytowane przez Techno_Boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gowno nie interes ze kase odda co to ma znaczyc niby? ze za free miał sprawdzenie u mnie karty graficznej ?? ja nie chce kasy ja chce karte !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się przymierzam do pentaka albo zalmana, ale jak widze te wszystkie scieżki które można uwalic przy okazji montażu to już mi się robi słabo :|

Mam jeszcze pytanko... Jak wreszcie nazbieram na pentaka to chciałem oryginalne chłodzenie z radka dać kuzynowi do jego gigabyte'a 9550. Będzie to pasować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie oplaca sie wymienic silencera3 na pentka al ?? bo nie wiem czy uda mi sie tanio wyrwac bloczek na grafike na allegro a mam okazje sprzedac silencera :] i sie zastanawiam czy jest sens zmieniac na pentagrama aluminiowego o ile nie kupie bloku jak myslicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nightstalker Wątpie żeby do 9550 pasowało chłodzenie z 9700 za blisko kondzioły są.

@ODOO Ten pentak pewnie wiele ci nie da, ale napewno spokój że silencer nie zabije ci Radka.

Edytowane przez daniel89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowe chłodzenie potrafi utrzymać karte bez artefaktów od 350 do 370 mhz. Pamięci bez radiatorów to już zależy

Co masz na myśli mówiąć, że zależy od pamięci?

Chodzi Ci o to czy mam szczęście i się akurat dobrze kręcą czy poprostu np o to, że czas dostępu i firma ma znaczenie?

Moje pamięci to Samsung 2.8ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...