Mr Smith Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja doskonale wiem o tym że pental Al wystarczy lecz on kosztuje 50zl a ja nie mam tyle mamony. Dlatego zamontuje chłodzonko z intelowego boxa (ta starsza wersja - prostokątna a nie okrągła z miedzią) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Heh na półce właśnie leży mi taki prostokątny radiator od P4 ale troche sporo roboty żeby to coś zamontowac wole ,,gotowce,, B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A ja wole samemu coś zmajstrować bo lepiej wydać 4zł za radiator od P4 którego przerobie niż 50zł za pentaka. Po prostu lubie majsterkować i przy okazji mogę na tym oszczędzić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 No tak pod wyjątkiem że masz wiertarke, kleje, pasty termo, opaski zaciskowe, odpowiednie śrubki i takie tam, niema co jest troche z tym roboty no ale w sumie fajnie tak po majstrować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Akurat mam ten plus że mieszkam na wsi i mój dziadek i tato mają w piwnicy trochę narzędzi także jest przynajmniej czym majstrować :wink: . A jak już coś zrobie to jest satysfakcja z wykonanej pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Wystarczy piłka do metalu, pilnik do zagradowania radiatorka :), wiertło 2,5mm gwintownik 3M, 2 srubki takie jak do przykręcania napędów ;-) papier ścierny wodny (polerka wskazana ;-) ) i troche inwencji tworczej ;-) oczywiscie do tego jeszcze kawałek pasty ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Czasami przydaje się imadło :wink: . Jeszcze się zastanowie nad sposobem mocowania ale jak nie będe miał nic pod ręką to po prostu wywierce mały otwór i na chama wkręce wkręta (oczywiście zastosuje jakąś podkładkę pod laminat). Narazie muszę jeszcze mieć te radiatory bo kolo z allegro szybki nie jest :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) mocowanie , wykonane dziś rano :D wiertło 3 i opaski i pasta polerska i uzywany wentyl z Del'a z zasiłki z termistorem cicho jest :D =->koszt 10 zł wentyl :P pole po bitwie 8-P Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Luk3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Śmigacie z włączonym FW? Z tego co się orientuję to zalecane jest wyłączenie tego. Ale jak to jest w praktyce? Włączenie daje jakieś skutki uboczne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 U mnie jest włączone. Nie próbowalem z wyłączonym. Już o tym było - po prostu musisz sam potestować jak ci chodzi z włączonym/wyłączonym :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 U niektórych może to powodować problemy, ale włązyc nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ci którzy mają Catalysty mają domyślnie włączone a podczas instalacji Omeg można sobie wybrać, ale podobno FW off jest zalecane :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wgrywał ktoś tego biosa od herca? o którym mowa na pierwszych stronach tematu. Na jakich on jest pamięciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja sie już nie bawie we wgrywanie biosów bo mam z tym związane złe wspomnienia :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 U mnie on nie chciał działać, ale mam wgrany inny bios od pro i OC podskoczyło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jakie masz pamięci że ci nie działał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Mam Samsungi 3,6 ns. Może to było spowodowane tym że karta była walnięta (wywalała arty na cały ekran). Teraz mam drugiego Radka i jeszcze nie prubowałem wgrywać tego biosu od herca, ale jakiś znaleziony i OC pamięci się powiększyło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 To jaki znalazłeś ;] jakie masz pamięci? czy są one takie same jak w biosie który wgrałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam założyłem pentagrama i wszystko śmiga rdzeń poleciał na 360 (narazie więcej nie męczyłem) :) lecz pemięci narazie nie próbowałem bo nawet z radiatorami pentagrama są letnie ( nie kręcone :mur: ) Da się jakoś schłodzić innaczej obudowa to AeroCool AeroEngine GAMER BK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) qura16@ Bios który mam wgrany możesz zassać z tąd. Pamięci mam Samsungi 3,6 ns, co już wcześniej napisałem. Niewiem na jakie pamięci on jest, ale działa umnie. Spróbować wgrać nie zaszkodzi zawsze można wgrać orginalny bios. Bioły@ Możesz jeszcze dać na kartę dodatkowy nawiew. Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez daniel89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Wgrałem ten bios od herca karta śmiga trochę lepiej ale nie wiele... co dziwne w systemie kartę wykrywa jako gigabyte :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Wgrałem ten bios od herca karta śmiga trochę lepiej ale nie wiele... co dziwne w systemie kartę wykrywa jako gigabyte :blink: A w biosie pisze że jest od Sapphire :blink: Jak podkręcanie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Tak w Rabit jest napisane Sapphie Technology... 10MHz więcej na memach i co dziwne rdzeń lata 390 na stockowym chłodzeniu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Dość dużo osób montuje na swoje 9700 Pentagrama XC-80 AlCU, czy w tej cenie jest już moze coś lepszego czy pentagram najlepszy? Mam 9700 build by ati z apmięciami 2.8. Mniej więcej ile powinna polecić karta na standardowym chłodzeniu? (oytam o wartości przybliżone i nie piszcie, że na każdym modelu inaczej) Czy można do 9700 kupić chłodzenie pasywne na tyle wydajne żeby karta chodziała z zegarami jak w 9700PRO i nie przegrzewała się ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Dość dużo osób montuje na swoje 9700 Pentagrama XC-80 AlCU, czy w tej cenie jest już moze coś lepszego czy pentagram najlepszy?w tej cenie (60zł) TAK Mam 9700 build by ati z apmięciami 2.8. Mniej więcej ile powinna polecić karta na standardowym chłodzeniu? (oytam o wartości przybliżone i nie piszcie, że na każdym modelu inaczej)Każdemu inaczej :P Ja mam np 405 a ktoś 330 :( Czy można do 9700 kupić chłodzenie pasywne na tyle wydajne żeby karta chodziała z zegarami jak w 9700PRO i nie przegrzewała się ?Osobiście nie polecam takiego rozwiązania Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez dadziuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A mógłbyś napisać co za 60 zł z radiatorami można kupić? Raczej mało się na tym znam i dlatego pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A mógłbyś napisać co za 60 zł z radiatorami można kupić? Raczej mało się na tym znam i dlatego pytam. Za 60 zł to ja kupiłem pentegrama AlCu który był razem z radiatorkami :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Chłodzenie i radiatory albo AlCu razem tylko że trochę drożej. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Mr Smith Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Za 60 zł to ja kupiłem pentegrama AlCu który był razem z radiatorkami :P To teraz poleciałeś. Jak pytałem czy można kupić coś lepszego w cenie XC-80 AlCu to miałem na myśli albo zupełnie inną firmę albo ewentualnie inny model, ale skoro tak piszesz to pewnie nic lepszego ot pentagrama się nie pojawiło. Dlaczego nie polecasz pasywnego chłodzenia? Jeśli jest takie, które da radę przy podkręceniu 9700@PRO to dla mnie ok, a jak bardzo będę potrzebował dodatkowych mhz to założę jakis wiatrak, w każdym razie odradzasz bo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Bo karta się piekielnie grzeje. Jeśli chcialbyś chłodzenie pasywne to znajdź coś całkiem miedzianego z heat-pipe. Jak puścisz pentaka na małe obroty to nie będziesz go słyszał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...