Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

Heh na półce właśnie leży mi taki prostokątny radiator od P4 ale troche sporo roboty żeby to coś zamontowac wole ,,gotowce,, B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak pod wyjątkiem że masz wiertarke, kleje, pasty termo, opaski zaciskowe, odpowiednie śrubki i takie tam, niema co jest troche z tym roboty no ale w sumie fajnie tak po majstrować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy piłka do metalu, pilnik do zagradowania radiatorka :), wiertło 2,5mm gwintownik 3M, 2 srubki takie jak do przykręcania napędów ;-) papier ścierny wodny (polerka wskazana ;-) ) i troche inwencji tworczej ;-) oczywiscie do tego jeszcze kawałek pasty ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami przydaje się imadło :wink: . Jeszcze się zastanowie nad sposobem mocowania ale jak nie będe miał nic pod ręką to po prostu wywierce mały otwór i na chama wkręce wkręta (oczywiście zastosuje jakąś podkładkę pod laminat). Narazie muszę jeszcze mieć te radiatory bo kolo z allegro szybki nie jest :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci którzy mają Catalysty mają domyślnie włączone a podczas instalacji Omeg można sobie wybrać, ale podobno FW off jest zalecane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Samsungi 3,6 ns. Może to było spowodowane tym że karta była walnięta (wywalała arty na cały ekran). Teraz mam drugiego Radka i jeszcze nie prubowałem wgrywać tego biosu od herca, ale jakiś znaleziony i OC pamięci się powiększyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam założyłem pentagrama i wszystko śmiga rdzeń poleciał na 360 (narazie więcej nie męczyłem) :) lecz pemięci narazie nie próbowałem bo nawet z radiatorami pentagrama są letnie ( nie kręcone :mur: ) Da się jakoś schłodzić innaczej obudowa to AeroCool AeroEngine GAMER BK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qura16@ Bios który mam wgrany możesz zassać z tąd. Pamięci mam Samsungi 3,6 ns, co już wcześniej napisałem. Niewiem na jakie pamięci on jest, ale działa umnie. Spróbować wgrać nie zaszkodzi zawsze można wgrać orginalny bios.

Bioły@ Możesz jeszcze dać na kartę dodatkowy nawiew.

Edytowane przez daniel89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość dużo osób montuje na swoje 9700 Pentagrama XC-80 AlCU, czy w tej cenie jest już moze coś lepszego czy pentagram najlepszy?

Mam 9700 build by ati z apmięciami 2.8. Mniej więcej ile powinna polecić karta na standardowym chłodzeniu? (oytam o wartości przybliżone i nie piszcie, że na każdym modelu inaczej)

Czy można do 9700 kupić chłodzenie pasywne na tyle wydajne żeby karta chodziała z zegarami jak w 9700PRO i nie przegrzewała się ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość dużo osób montuje na swoje 9700 Pentagrama XC-80 AlCU, czy w tej cenie jest już moze coś lepszego czy pentagram najlepszy?

w tej cenie (60zł) TAK

Mam 9700 build by ati z apmięciami 2.8. Mniej więcej ile powinna polecić karta na standardowym chłodzeniu? (oytam o wartości przybliżone i nie piszcie, że na każdym modelu inaczej)

Każdemu inaczej :P Ja mam np 405 a ktoś 330 :(

Czy można do 9700 kupić chłodzenie pasywne na tyle wydajne żeby karta chodziała z zegarami jak w 9700PRO i nie przegrzewała się ?

Osobiście nie polecam takiego rozwiązania Edytowane przez dadziuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 60 zł to ja kupiłem pentegrama AlCu który był razem z radiatorkami :P

To teraz poleciałeś. Jak pytałem czy można kupić coś lepszego w cenie XC-80 AlCu to miałem na myśli albo zupełnie inną firmę albo ewentualnie inny model, ale skoro tak piszesz to pewnie nic lepszego ot pentagrama się nie pojawiło.

Dlaczego nie polecasz pasywnego chłodzenia? Jeśli jest takie, które da radę przy podkręceniu 9700@PRO to dla mnie ok, a jak bardzo będę potrzebował dodatkowych mhz to założę jakis wiatrak, w każdym razie odradzasz bo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...