Adam_TVS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No właśnie chciałem kupić Arctica i TweakMonsterChrome ale najprawdopodobniej będę miał troszkę więcej pieniądzy, ok 250, czy pownienem zastanowić się nad czymś innym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No właśnie chciałem kupić Arctica i TweakMonsterChrome ale najprawdopodobniej będę miał troszkę więcej pieniądzy, ok 250, czy pownienem zastanowić się nad czymś innym ?Kup Arctica. Za te pieniadze nic lepszego nie dostaniesz. Do tego dobre radiatory i masz pelen wypas za 60zl(Arctic) + 80zl(8Radiatorow)=140 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No właśnie chciałem kupić Arctica i TweakMonsterChrome ale najprawdopodobniej będę miał troszkę więcej pieniądzy, ok 250, czy pownienem zastanowić się nad czymś innym ?Kup Arctica. Za te pieniadze nic lepszego nie dostaniesz. Do tego dobre radiatory i masz pelen wypas za 60zl(Arctic) + 80zl(8Radiatorow)=140 zlTo zostanie jeszcze kupa kasy :D Zbieram na upgarde kompa przyda się :wink: A te TweakMonstery moga być ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Za 250 możesz złożyć WC :) Spokojnie starczy na -pompke od-38zł -blok na CPU od-49zł + zapinka 20zł -blok na GPU od-39zł + zapinka 20zł -zbiorniczek od-10zł -chłodnica od-50zł -wiatrak na chłodnice od-20zł Chłodnicę wywalasz na zewnątrz i temperaturki spadają Ci o połowę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 a co jak sie zrobi cieplej? przykleic chlodnice do zimnego kaloryfera? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Radek 9700 i tak ma niezłą przepustowość, trzeba mu dać kopa na rdzeniu, zaczynam myśleć o jakimś WC :roll: Ja mam blok wodny na rdzeniu i chłodnicę za oknem co daje niską temperaturę wody, ale nie mogę ustawić rdzenia na 400Mhz. Trzeba trafić na dobrą karę i tyle czasami WC nic nie da. No może nie tak do końca nic nie daje bo: -skutecznie obniża temp. rdzenia przedłużając jego żywotność. -wiatraczek przestaje nam hałosować, bo go nie ma. Ja właśnie nie wiem jak to jest z tymi radkami, może trzeba je wygrzać porządnie żeby ładnie się rdzeń kręcił? Choć w sumie kucyk (z tego co pamiętam) robił moda i zwięszenie V nie wpłynęło zbytnio na podatność do o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlaKsoN Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 ja bym reklamowal, kiedys mialem radka 9000pro 64mb, i system raz widzial go jako 32mb innym razem prawidlowo jako 64mb. okazalo sie ze pamieci sa po prostu walniete i wymienili mi karte na nowa :) Tez bym ja reklamowal ale nie jest na gwarancji :( ale dzieki ze chociaz napisales :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlaKsoN Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Witam was i prosze o to ktorys raz z kolei ;) Mozecie mi pomoc z tym: jedna kostka 64 mb dziala a druga kostka jest wylaczona(czyt.zepsuta) 64 mb mozna to jakos naprawic, dokupic? nie jest na gwarancji pomoze mi ktos czy nie bardzo?? prosze o kontakt 2280902 (oczywiscie chodzi o R9700 supergrace ) Można wykonać taki zabieg, zobacz temat berkuta bodajże BGA extreme resolving (ale nie gwarantuję że to ten). Frstjob a kostke skad moglbym wytrzasnac?? na temat zaraz lookne ;) i jest jakies ryzyko ze sie nie uda ? ( i zepsuje k. graf)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Za 250 możesz złożyć WC :) Spokojnie starczy na -pompke od-38zł -blok na CPU od-49zł + zapinka 20zł -blok na GPU od-39zł + zapinka 20zł -zbiorniczek od-10zł -chłodnica od-50zł -wiatrak na chłodnice od-20zł Chłodnicę wywalasz na zewnątrz i temperaturki spadają Ci o połowę. Tylko że nie wiem za bardzo jak takie rzeczy sie zakłada itp. A to od razu będzie też na procesor ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Witam was i prosze o to ktorys raz z kolei ;) Mozecie mi pomoc z tym: jedna kostka 64 mb dziala a druga kostka jest wylaczona(czyt.zepsuta) 64 mb mozna to jakos naprawic, dokupic? nie jest na gwarancji pomoze mi ktos czy nie bardzo?? prosze o kontakt 2280902 (oczywiscie chodzi o R9700 supergrace ) Można wykonać taki zabieg, zobacz temat berkuta bodajże BGA extreme resolving (ale nie gwarantuję że to ten). Frstjob a kostke skad moglbym wytrzasnac?? na temat zaraz lookne ;) i jest jakies ryzyko ze sie nie uda ? ( i zepsuje k. graf)? Mozesz skorzystac z uslug firmy http://www.pccenter.pl/index2.html , oni sie takimi rzeczami zajmuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 http://www.4max.pl/produkt.asp?g=64&gg=61&id=216 to jest chyba kompletny zestaw do chłodzenia co nie ? Jest może takie coś ale na kartę graficzną ? :) I czy to jest właściwie dobry produkt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No właśnie chciałem kupić Arctica i TweakMonsterChrome ale najprawdopodobniej będę miał troszkę więcej pieniądzy, ok 250, czy pownienem zastanowić się nad czymś innym ?Kup Arctica. Za te pieniadze nic lepszego nie dostaniesz. Do tego dobre radiatory i masz pelen wypas za 60zl(Arctic) + 80zl(8Radiatorow)=140 zlTo zostanie jeszcze kupa kasy :D Zbieram na upgarde kompa przyda się :wink: A te TweakMonstery moga być ?Moga byc. Ale jak nie masz przewiewu w budzie to lepsze beda OCZ BGA alu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlaKsoN Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Dzieki Bat pogadam z nimi zobacze co sie da zrobic 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Wlasnie zamawiam VGA Silencer'a... (boje sie juz krecic na standardowym chlodzeniu) Mam w zwiazku z tym pytania. 1. Lepiej zamowic do niego paste Arctic Silver 5, czy Arctic Ceramique? 2. Czy mozna miedzy rdzeń a radiator wlozyc razem z pastą jakis czujnik temperatury, tak zeby wyswietlalo temperature karty w Motherboard Monitor? I ile cos takiego kosztuje? 3. W jaki sposob odkleic oryginalny radiator (ATI) od rdzenia? Łatwo schodzi, czy nalezy uzyc jakich magicznych sztuczek? Chodzi o to czy pasta mocno trzyma radiator. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Wlasnie zamawiam VGA Silencer'a... (boje sie juz krecic na standardowym chlodzeniu) Mam w zwiazku z tym pytania. 1. Lepiej zamowic do niego paste Arctic Silver 5, czy Arctic Ceramique? 2. Czy mozna miedzy rdzeń a radiator wlozyc razem z pastą jakis czujnik temperatury, tak zeby wyswietlalo temperature karty w Motherboard Monitor? I ile cos takiego kosztuje? 3. W jaki sposob odkleic oryginalny radiator (ATI) od rdzenia? Łatwo schodzi, czy nalezy uzyc jakich magicznych sztuczek? Chodzi o to czy pasta mocno trzyma radiator. Pozdrawiam ja mam ceramiqu z czujnikiem miedzy rdzeniem a radiatorem nie polecam kombinowac ( przy dokrecaniu jeszcze cos sie ukruszy , pozatym bedzie nierowno ) za to obok rdzenia jest sporo miejca ... orginalny radiator schodzi dosc latwo trzyma sie rdzenia na " gume do zucia " tylko pamietaj wyjac koleczki bo sa magicy ktorzy je np : ucinali :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 a co jak sie zrobi cieplej? przykleic chlodnice do zimnego kaloryfera? :D Jak sie robi cieplej to i tak WC bedzie wydajniejsze. A to od razu będzie też na procesor ?? :) Tak Tylko że nie wiem za bardzo jak takie rzeczy sie zakłada itp. A nie znasz kogoś to już ma WC? Jak nie to polecam lekture na naszym forum o WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 a co jak sie zrobi cieplej? przykleic chlodnice do zimnego kaloryfera? :D Jak sie robi cieplej to i tak WC bedzie wydajniejsze. A to od razu będzie też na procesor ?? :) Tak Tylko że nie wiem za bardzo jak takie rzeczy sie zakłada itp. A nie znasz kogoś to już ma WC? Jak nie to polecam lekture na naszym forum o WC. A co myślicie o tych produktach: http://sklep.tweak.pl/index2.php?idtresc=p...=TWRADZM80HPOP1 http://sklep.tweak.pl/index2.php?idtresc=p...od=TWRADTGIANT2 http://sklep.tweak.pl/index2.php?idtresc=p...od=TWRADTGIANT3 Proszę o opinie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Adam_TVS mogę o jedno spytać ?? po co Ci tak kręcić tą grafę i wydawać 150zł na chłodzenie ?? ja na standardowym mam 355/330 i żadnego rekordu tym nie ustanawiam to wiem, ale po co więcej. Po 2 nawet jak przekręcisz ją na 450/350 powiedzmy z super extra chłodzeniem co Ci to da jeśli masz Celerona ktoś Ci już chyba pisał, że lepiej teraz zainwestować w procka kosztem chłodzenia i wtedy na procesorze dasz ładne wysokie fsb, podkręcisz grafikę na standardzie i napradę o wiele lepiej na tym wyjdziesz, ale to tylko moja dygresja. :D A tak na marginesie Wesołych świąt Wielkanocnych mokrego Śmingusa dyngusa i obyście żyli długo i szczęśliwie hehhehe i Wasze sprzęty za szybko nie siadały od ostrego O/C. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Adam_TVS mogę o jedno spytać ?? po co Ci tak kręcić tą grafę i wydawać 150zł na chłodzenie ?? ja na standardowym mam 355/330 i żadnego rekordu tym nie ustanawiam to wiem, ale po co więcej. Po 2 nawet jak przekręcisz ją na 450/350 powiedzmy z super extra chłodzeniem co Ci to da jeśli masz Celerona ktoś Ci już chyba pisał, że lepiej teraz zainwestować w procka kosztem chłodzenia i wtedy na procesorze dasz ładne wysokie fsb, podkręcisz grafikę na standardzie i napradę o wiele lepiej na tym wyjdziesz, ale to tylko moja dygresja. :D Tylko że o to chodzi że ja bym chciał kupić Athlona, więc od razu musiałbym zmienić płyte główną i RAM (na 400MHz) a zapewne także zasilacz (teraz mam jakieś 300W badziewie bezfirmowe :D ) a to by już troszkę kosztowało :( Nie mam w tej chwili takich funduszy (na radka poszły) więc pomyślałem że można by coś tańszego czyli chłodzenie do karty:) Nie wiem nawet czy ktoś kupi ode mnie ten złom co mam teraz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myki Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Witam całe grono! Mam mały problem mam tego radka z Komputronika zmieniłem mu bios na ten od herculesa 9700pro no z lenistwa nie zrobiłem backup starego BIOSu. Z powodu braku funduszy musiałem narazie sie wstrzymać z zakupem lepszego chłodzenia wiec zainstalowałem PowerStrip i zmiejszyłem czestotliwości na 270/270 no i było wszystko spoko przez tydzień czasu. Teraz przy tych ustawieniach po 30 minutach grania(obojetnie jaka gra) wyskakują pionowe pasy/jakieś cyferki itp.. ogólnie musze dać reset (dziwne troche ale tak jest i nic nie poradze) stery mam omegi 2536a Wiec moja prosba jest taka czy mógłby ktoś mi na maila podesłać orginalny bios od radka 9700 tego z Komputronika ?? Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zainstaluj RivaTuner o wiele lepszy program. Ustawisz sobie mniejsze taktowanie i będzie OK Jak chcesz to dawaj maila wyślę Ci go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1.Czy na wydajność karty ma wpływ zasilacz w komputerze ?? 2. No i ciągle nie wiem czy kupić chłodzenie do karty czy zostawić ta kase i zbierac do lepszej reszty configu ale wtedy dużo by było do wymiany, jak jedną rzecz to od razu wszystkie :/ Ile bym mógł dostać za Celerona 1,7, 256 RAM ddr 266 i Epoxa 4BEA ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1.Czy na wydajność karty ma wpływ zasilacz w komputerze ?? Chyba na stabilność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1.Czy na wydajność karty ma wpływ zasilacz w komputerze ?? Chyba na stabilność. Czyli do podkręcania przyda się lepszy zasilać ? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1.Czy na wydajność karty ma wpływ zasilacz w komputerze ?? Chyba na stabilność. Czyli do podkręcania przyda się lepszy zasilać ? :/ Zdecydowanie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1.Czy na wydajność karty ma wpływ zasilacz w komputerze ?? Chyba na stabilność. Czyli do podkręcania przyda się lepszy zasilać ? :/ Zdecydowanie tak. To ja chyba jednak poczekam z tym chłodzeniem i podkręcaniem aż będą nowe części. Musze tylko jakoś opylić ten złom co mam teraz :D:D i oczywiście troszkę kas nazbierać bo na pewno dużo bedzie trzeba dopłacić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 A co poradzcie na to ze np gry nba2004, ut2004, nfs:u wychodza mi na pulpit po jakims czasie Zasilacz ? System ? Mam Feel 300W (montowany w tanszych obudowach modecoma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 A co poradzcie na to ze np gry nba2004, ut2004, nfs:u wychodza mi na pulpit po jakims czasie Zasilacz ? System ? Mam Feel 300W (montowany w tanszych obudowach modecoma) Różne stery spróbuj, powtarzam się ale Omegi 3,7 i 4,2 wg mnie najlepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 A co poradzcie na to ze np gry nba2004, ut2004, nfs:u wychodza mi na pulpit po jakims czasie Zasilacz ? System ? Mam Feel 300W (montowany w tanszych obudowach modecoma) zasilacz ... tez taki mialem i musialem zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1.Czy na wydajność karty ma wpływ zasilacz w komputerze ?? 2. No i ciągle nie wiem czy kupić chłodzenie do karty czy zostawić ta kase i zbierac do lepszej reszty configu ale wtedy dużo by było do wymiany, jak jedną rzecz to od razu wszystkie :/ Ile bym mógł dostać za Celerona 1,7, 256 RAM ddr 266 i Epoxa 4BEA ? :( a ten Twoj celek sie nie kreci ani troche ??? podkrec go ile sie da i zobacz jak bedzie z wydajnoscia ... wiem ze moze nie osiagniesz jakies super wydajnosci ale moze bedzie chociaz troche lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...