Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku FSAA roznica sie niestety powieksza, a poza tym gdy wychodzil R9800 Pro to widzialem test w ktorym kolesie zdownclockowali R9800Pro do poziomu R9700Pro i róznica w grach momentamio wlasnie osiagala 5-10% (zwlaszcza w wyzszych rozdz. i z AA i AF) Bylo to wszystko w miare czytelnie przedstawione na wykresach linowych (rozne ulady z AA, AF, w roznych rozdz. itp.) Niestety dawno to bylo i nie pamietam linka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że ja mam pamięci BGA a to są podłużne radiatory :/ I wolałbym jakieś ze sklepu internetowego bo będę zamawiał wraz z zasilaczem :) Gdzie jest najtaniej i najszybciej ?:)

Wiem jakie są pamieci na 9700 te zdjęcie radiatorów miedzianych jest nie zabardzo dobre chciałem tylko ci pokazac mniej wiecej jak te miedziane wygladaja.

Najtaniej i najszybciej chyba na ALLEGRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Niedawno na jakiejść zagranicznej stronce widziałem test R300 vs R350 z CAT 4.3 puszczone na 378/338 (R9800 Pro)... Różnica była na poziomie 1-2 %...

Ja takie testy robilem z dagberem

Zgadzam się z Radkiem.

Różnica jest tylko taka, że 9800pro na rdzeniu R360 da się przerobić na XT.

Sam bios XT daje 200 punktów w 3d Marku 03.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku FSAA roznica sie niestety powieksza, a poza tym gdy wychodzil R9800 Pro to widzialem test w ktorym kolesie zdownclockowali R9800Pro do poziomu R9700Pro i róznica w grach momentamio wlasnie osiagala 5-10% (zwlaszcza w wyzszych rozdz. i z AA i AF) Bylo to wszystko w miare czytelnie przedstawione na wykresach linowych (rozne ulady z AA, AF, w roznych rozdz. itp.) Niestety dawno to bylo i nie pamietam linka...

Tak. Sam widziałem te testy. ;-) Wszystko było przeprowadzane na CAT <=3.7 ... Co dały R300 CAT => 3.7 możesz znaleźć na tym forum. :)

Co do rdzeni.

R350 = R300 + wyższe zegary*

R360 = R350 + dioda termiczna

(*) Z Catalyst => v3.7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że ja mam pamięci BGA a to są podłużne radiatory :/ I wolałbym jakieś ze sklepu internetowego bo będę zamawiał wraz z zasilaczem :) Gdzie jest najtaniej i najszybciej ?:)

Wiem jakie są pamieci na 9700 te zdjęcie radiatorów miedzianych jest nie zabardzo dobre chciałem tylko ci pokazac mniej wiecej jak te miedziane wygladaja.

Najtaniej i najszybciej chyba na ALLEGRO

Ale jak już mówiłem... zamawiam od razu zasilacz i nie chcę płacić za wysyłkę podwójnie :/ Polecacie jeszcze jakieś radatory? Proszę o konkretne nazwy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajze w 4max'ie widzialem kwadratowe Revolteci za 45 zl alu a za 60 cu, OCZ ostatnio wypuscil identyczne w tej samej cenie za 8 szuk sa na siriusie. Ja osobiescie posiadam OCZ Alu BGA porzadnie wykonane, moim zdaniem jakich radiatorow bys nie kupil to i tak podczas obciazenia trzeba na nie dmuchac. Jezeli definitywnie rezygnujesz z instalowania jakiegos wiatraka to odradzam CU, miedz ma dobra przewodnosc cieplna ale troche gozej rozprasza i oddaje cieplo niz ALU, wiec trzeba dmuchac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heretyk!  :wink:  

Jak masz kasę i karta jest w przystępnej cenie to pewnie że warto :wink:  :!:

1300 zl

Za 1300 nie warto.

Na WGK 9800pro Sapphire są po 900zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem ze sa po 900zl. Ale Sapphire to nie Hercules (ech ta magia niebieskiego laminatu). Ale nie biorac pod uwage kwestii kasy, lepiej tego Herculesa ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przeciez, nieprawdzaz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajze w 4max'ie widzialem kwadratowe Revolteci za 45 zl alu a za 60 cu, OCZ ostatnio wypuscil identyczne w tej samej cenie za 8 szuk sa na siriusie. Ja osobiescie posiadam OCZ Alu BGA porzadnie wykonane, moim zdaniem jakich radiatorow bys nie kupil to i tak podczas obciazenia trzeba na nie dmuchac. Jezeli definitywnie rezygnujesz z instalowania jakiegos wiatraka to odradzam CU, miedz ma dobra przewodnosc cieplna ale troche gozej rozprasza i oddaje cieplo niz ALU, wiec trzeba dmuchac.

Czyli że niby co... lepsze jest Alu ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem ze sa po 900zl. Ale Sapphire to nie Hercules (ech ta magia niebieskiego  laminatu). Ale nie biorac pod uwage kwestii kasy, lepiej tego Herculesa ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przeciez, nieprawdzaz :D

Hercules, Herculesem a 400zł to 400zł - Twoja kasa, Twoja decyzja :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem ze sa po 900zl. Ale Sapphire to nie Hercules (ech ta magia niebieskiego  laminatu). Ale nie biorac pod uwage kwestii kasy, lepiej tego Herculesa ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przeciez, nieprawdzaz :D

Wcale nie lepiej

Kolega kupił Sapphire wgrał bios od XT i jeszcze podkręcił.

Po cholerę przepłacać. Za resztę kasy można kupić coś jeszcze do kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba macie racje... tylko ze ja do Warsawy mam 300km. A z tego co widzialem w sklepach internetowych to ten Sapphire stoi po 1170zl. Na ale i tak 130 w kieszeni (na Silencera i radiatorki akurat... no i na piwo jeszcze wystarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba macie racje... tylko ze ja do Warsawy mam 300km. A z tego co widzialem w sklepach internetowych to ten Sapphire stoi po 1170zl. Na ale i tak 130 w kieszeni (na Silencera i radiatorki akurat... no i na piwo jeszcze wystarczy :)

Czyli 600km jak masz samochód na gaz to podróż wyniesie ciebie 90zł.

Warszawę zobaczysz, metrem się przejedziesz, pojdziesz do kina IMAX na film 3D i oczywiście po giełdzie połazisz kupisz kartę i cos tam jeszcze.

A MacDonalds obowiązkowy.

Ale wycieczka :lol:

I to wszystko za 1300zł hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warszawę zobaczysz, metrem się przejedziesz, pojdziesz do kina IMAX na film 3D i oczywiście po giełdzie połazisz kupisz kartę i cos tam jeszcze.

Ale wycieczka  :lol: 

To za tyle mam Herculesa bez wystawiania nosa z domu :)

100lice juz widzialem, metrem pociskalem, w McDonalds sie najadlem a w kinie bylem wczoraj :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100lice juz widzialem, metrem pociskalem, w McDonalds sie najadlem a w kinie bylem wczoraj :twisted:

300km PKP to coś ok 50zł (jeżeli jesteś uczniem/studentem), całodobowy 3,60zł - podróż PKP w dwie strony coś ok 5-6h, w Wa-wie coś ok godziny, czyli koszt całej akcji ok 55zł + 7godzin =400zł - 55zł + 7 godzin :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300km PKP to coś ok 50zł (jeżeli jesteś uczniem/studentem), całodobowy 3,60zł - podróż PKP w dwie strony coś ok 5-6h, w Wa-wie coś ok godziny, czyli koszt całej akcji ok 55zł + 7godzin =400zł - 55zł + 7 godzin :D

Pomalu mnie to przerasta :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w halo - radek 9700 4.4 omega

wyswietla sie cos takiego

A problem occured inittilaization direct3d. hardware acceleration maybe disabled,please run dxdiag . i tam dalej konfiguracja kompa , na koncu radeon 9700pro (0x4e44) .

nie mam pojecia o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle nad OCZ Alu (35zł) , OCZ Cu (39zł) albo TweakMonster Chrome (45zł). Co z tego będzie najlepsze?:). Mam troszke słabo budę wentylowaną od razu mówię :)

Proszę. Odpowiedzcie szybko bo teraz będą matury, pobawiłbym się bo wolne będzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCZ BGA Alu kupisz za 29 chodzby w proline.pl

Może podaj linka bo jakoś nie widze :D

A co jakbym np.sam sobie zrobił radiatorki ?:) Dziś rozmawiałem z informatykiem i na czwartek załatwi mi kilka starych radiatorów do procków :) Co o tym myślicie ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jakbym np.sam sobie zrobił radiatorki ?:) Dziś rozmawiałem z informatykiem i na czwartek załatwi mi kilka starych radiatorów do procków :) Co o tym myślicie ?:)

Bardzo dobry pomysł.

Kiedyś miałem takie radiatory na radeonie 9100

Dołączona grafika

I kasa zostanie w kieszeni.

Trzeba będzie kupić taśmę 3M przewodzącą ciepło na którą przyczepisz te radiatory. Na allegro są po 7zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalilem wlasnie pelnego farcry i niektore textury sa jakby to powiedziec "rozswietlone na maxa" i niektore tez jakies takie zwalone np w wodzie a np misja na poczatku gry na tym lotniskowcu to istna porazka textury nie do grania :/

Ktos sie spotkal z takim czyms na 9700 ?

Poza tym jakosc dzwieku jest bardzo slaba mimo ze mam audigy2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry pomysł.

Kiedyś miałem takie radiatory na radeonie 9100

Dołączona grafika

I kasa zostanie w kieszeni.

Trzeba będzie kupić taśmę 3M przewodzącą ciepło na którą przyczepisz te radiatory. Na allegro są po 7zł.

Nie chciało mi się czekać :D sam se załatwiłem :) Takie coś może być ?:) A można to czymś innym przykleić, czego nie trzeba będzie zamawiać, ale co idzie w normalnym sklepie kupić ? :) No i czy to się właściwie nada?:)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciało mi się czekać :D sam se załatwiłem :) Takie coś może być ?:) A można to czymś innym przykleić, czego nie trzeba będzie zamawiać, ale co idzie w normalnym sklepie kupić ? :) No i czy to się właściwie nada?:)

Bardzo dobre.

Piłka do metalu i naprzód :)

Radiatory na zdjęciu przykleiłem SUPER GLUE (male kropelki po rogach) w na środku pasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobre.

Piłka do metalu i naprzód :)

Radiatory na zdjęciu przykleiłem SUPER GLUE (male kropelki po rogach) w na środku pasta.

No i poktoiłem :) Jak są za duże to chyba nic się nie stanie co nie?:) Szkoda tylko że już nie mogę dodać do zamówienia pasty :) Zasilacz już jest w drodze :D Jutro pójdę do miastowych komputerowych (nie wiem czy można je tak nazwać :D) sklepów, może coś będą mieli :) Na Arctic Silver nie mam co liczyć, taka jakaś badziewna pasta wystarczy ?:)

Mówiłeś że masz na rogach klej i w środku pastę, przecież wtedy nie każda część kości ma chyba kontakt z radiatorem. Jak to jest?:) No i czy takie coś będzie dobrze chłodzić mojego demona ?:)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...