Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm wiesz naprawde jakos nie zalezy mi na tym zebys mi wierzyl ;)

moge Ci podac link do 2001 bo z tego jak pamietam gdy robilem testy 2003 to nie moglem ich zapisac na stronie jakis error wyskakiwal ze nie mam pelnej wersj.  

Tutaj masz 2001 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6365597

jest to ostatni moj wynik zapisany na stronie "Marka" i wynosi 17127

potem jeszcze sie bawilem podnioslem szyne procka i w koncu dojechalem do takiego wyniku jaki mam w podpisie, wierz albo nie naprawde jest mi to obojetne chyba to rozumiesz.

A co do pamieci nie wiem jakie sa mam oryginalne radiatory i nie odklejalem ich jeszcze bo po co????

Widze że pojęcie o swojej karcie to masz strasznie obszerne :> czasami można zerknąć na rad linkera on podaje jakie są pamięci na karcie potem walnąć w google.pl i napewno znajdziesz (ja tak szukałem np o maxymalnych zegarach moich pamieci) ale widocznie tego nie zauważyłeś ale mniejsza z tym

Ten błąd to może to że nie masz zaistalowanego Patcha na marka 2003 340 który niestety obniża nieco wynik

A co do wierzenia to wiesz papier wszystko przyjmie ja moge pisać wiele rzeczy ale czasami dobrze jest mieć jakiś na to dowód bo przecież w tym wszytkim o to chodzi aby nie wypisywać niestworzonych rzeczy tylko aby dzielić się wiedzą na temat podkręcania, czyżnie ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Hasky Pinky na procku o 200MHz szybszym o szybszej magistrali ma o 7 pkt wiecej w 2001 - pomysl nad tym kolego (oczywiscie mowie o moim wyniku zapisanym bo o nie zapisanym nie bede mowil bo nie wierzysz ;) )

Co ma procek do wydajności grafiki :>? W zasadzie naprawde niewiele zauważ że róznica między 2 GHz a 2,5 GHz nie jest duża to raptem może z 200 punktów w marku 2k3. Bardziej tutaj daje się we znaki podkrecanie czipa VPU bo dopalasz wtedy Pixelshadera i vertexshadera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Hasky Pinky na procku o 200MHz szybszym o szybszej magistrali ma o 7 pkt wiecej w 2001 - pomysl nad tym kolego (oczywiscie mowie o moim wyniku zapisanym bo o nie zapisanym nie bede mowil bo nie wierzysz ;) )

Co ma procek do wydajności grafiki :>? W zasadzie naprawde niewiele zauważ że róznica między 2 GHz a 2,5 GHz nie jest duża to raptem może z 200 punktów w marku 2k3. Bardziej tutaj daje się we znaki podkrecanie czipa VPU bo dopalasz wtedy Pixelshadera i vertexshadera

no teraz to mnie ubawiles, stwierdziajac a wlasciwie pytajac sie mnie co ma procesor do wydajnosci grafiki, - wiesz slyszac takie pytanie stwierdzam ze naprawde nie mamy o czym rozmawiac.

Po pierwsze podawalem wynik w Marku 2001 bo do takiego wyniku Pana Pinkiego porownywalem, a w tym programie testujacym procesor ma ogromne znaczenie.

A co dotyczy sie pamieci to faktycznie o tym ze mozna sprawdzic pamiec na rad linkerze nie wiedzialem, ale to nie oznacza ze nie mam pojecia o mojej karcie graficznej, moze nie tak duze jak masz Ty ale cos tam wiem...

Co do Marka 2003 tak testowalem go na pierwszej wersji jaka wyszla potem juz w patche sie nie bawilem, testowalem testowalm bawilem sie pare dni , zapisywalem wyniki w pliku txt bo nie moglem na stronie "wscieklych cebul" i w opisie umiescilem najwyzszy wynik jaki zdolalo mi sie uzyskac. To wszystko...

Pozdrawiam

aha sciagnalem tego Rad Linkera ale niestety nie potrafe tam znalezc informacji o pamieciach :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz to mnie ubawiles, stwierdziajac a wlasciwie pytajac sie mnie co ma procesor do wydajnosci grafiki, - wiesz slyszac takie pytanie stwierdzam ze naprawde nie mamy o czym rozmawiac.  

Chodziło mi tutaj o to że procesor niewspółmiernie daje mniejszy wzrost w 3dmarku 2001 SE niż kręcenie rdzenia procesora graficznego, patrząc na linka którego podałeś wnoskuje że zrobiłeś tylko pierwsze testy gdzie przecież obliczenia procesora są nikłe a liczy się ilośc generowancy poligonów na scenie przez grafike . Dopiero w dalszej części testów rośnie ingerencja procesora.

pozatym tak jak wcześniej wspominałem patch 340 w 3dmarku 2k3 obniża wydajość ATI i Nvidi niestety.

Dlatego dobrze jest czasami robić testy w jakiś grach np. FAR CRY albo Halo. Daje to lepszy obraz użyteczności o/c bo czymże jest test marka który ma się nijak do rzeczywsitej wydajności bo np w 2k3 pierwsze 4 testy gierek są śmieszne i prawde powiedziawszy karta zostaje zaatakowana czymś co nigdy w grach nie zostało i nie zostanie wykorzystane (np. obliczenia cieni)z resztą gdzieś widziałem o tym niezły artykuł jak go znajde to podam linka.

Tak szczerze to moja karta mogła by jechać nawet 1000 punktów byleby FAR CRY działał płynnie :P

i jeszcze jedno czym w takim razie kręciłeś karte skoro nie używałeś RAD LINKERA powerstripem, Riva tunerem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hasky co Ty taki agresywny :> eh myslalem ze pamieci maja nikly wplyw na wynik w 3d smarku 2k3 ale przy ustawieniach 399/270 mialem tylko 5500, pamieci ida do 330 po 10 minutach pojawiaja sie arty musze czyms powiac na nie tak ? ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie agresywny tylko chce aby nikt nie pisał rzeczy które nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistości bo przecież każdy wchodzi tutaj po to aby zobaczyć jak co i dlaczego ma podkęcać :P.

Pamięci fakt nie dają aż tak dużego przyrostu, najważniejszy jest wysoko taktowany rdzeń i oczywiście odpowiednie chłodzenie. Zapodaj sobie te radiatorki co ja kupiłem za 4zl podobno są niezłe, dowal biosa z herculesa PRO, zaisntaluj catalisty 4.2 albo 4.5 (4.5 nie testowałem a 4.2 wiem że napewno są niezłe tj wydajne)

I jeszcze do jordana23:

Widzisz Hasky Pinky na procku o 200MHz szybszym o szybszej magistrali ma o 7 pkt wiecej w 2001 - pomysl nad tym kolego (oczywiscie mowie o moim wyniku zapisanym bo o nie zapisanym nie bede mowil bo nie wierzysz  )

Jak sam przyznałeś tutaj proc ma się nijak do wydajności w 3d marku ale bynajniej ma znaczenie w grach. Wiec sam sobie zaprzeczasz bo potem piszesz że chyba jednak ma, tak odbieram Twoje stwiedzenie że prcesor ma jednak znaczenie

Sprecyzuj się o co Ci chodzi albo przynajmniej trzymaj się jednej wersji wydarzeń :) Bez obrazy off kors :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrząc na linka którego podałeś wnoskuje że zrobiłeś tylko pierwsze testy gdzie przecież obliczenia procesora są nikłe a liczy się ilośc generowancy  poligonów na scenie przez grafike . Dopiero w dalszej części testów rośnie ingerencja procesora.

Jezeli chodzi o testy robione w Marku 2001 to widze ze jednak nie wiesz o tym ale zrobienie tylko 4 pierwszych testow daje wynik, nastepne testy nie wplywaja na ilosc markow, jak przejzysz ORB'a na stronie to zobaczysz ze 80% wynikow jest tylko z pierwszych 4 "gier" Marka, bo po co tracic czas na nastepne testy jak nie wplywaja one na wynik, owszem mozna do celow porownawczych ale jak ktos robi parenascie testow jeden po drugim to troche to trwa wiec wystarczy 4 pierwsze

pozatym tak jak wcześniej wspominałem patch 340 w 3dmarku 2k3 obniża wydajość ATI i Nvidi niestety.

No niestety robilem testy bez patcha

Dlatego dobrze jest czasami robić testy w jakiś grach np. FAR CRY albo Halo. Daje to lepszy obraz użyteczności o/c bo czymże jest test marka który ma się nijak do rzeczywsitej wydajności bo np w 2k3 pierwsze 4 testy gierek są śmieszne i prawde powiedziawszy karta zostaje zaatakowana  czymś co nigdy w grach nie zostało i nie zostanie

Tutaj sie z Toba zgodze , nie powinno sie wzorowac na 3DMarku w 100%, jednak jest on jakims tam wykladnikiem porownawczym wydajnosci komputera w grach 3D

i jeszcze jedno czym w takim razie kręciłeś karte skoro nie używałeś RAD LINKERA powerstripem, Riva tunerem?

Uzywam od zawsze power stripa. Czy mogl bys mi wytlumaczyc gdzie moge znalezc te informacje w radlinkerze odnosnie pamieci bo ja cos nie daje rady

Jak sam przyznałeś tutaj proc ma się nijak do wydajności w 3d marku ale bynajniej ma znaczenie w grach. Wiec sam sobie zaprzeczasz bo potem piszesz że chyba jednak ma, tak odbieram Twoje stwiedzenie że prcesor ma jednak znaczenie

No nie zrozumiales mnie, napisalem tak zeby jakos ci dac wiare w moj wynik w Marku, jezeli Pinki na swoim o 200MHz procku ma tyle samo pnkt co ja to znaczy ze ma cos nie tak i jak bym mial jego procesor mial bym mysle ze ok 1000pkt wiecej w M.2001 - to wtedy wogole bys juz nie wierzyl :). Zapytales co ma procek do wydajnosci grafiki - sorry ale jest to tak "dziwne" pytanie, nie wiem moze zle je zadales. Potem stwierdzasz ze niewiele - jak ja mam to rozumiec - ze np. skrece sobie procesor na ustawienia deafult czyli 1700+ to bede mial podobny wynik niz na 2900+, zapewniam Cie ze bedzie wielka roznica. W taki sposob odebralem to Twoje pytanie, dlatego tak mnie ubawilo.

Co do znaczenia podkrecania pamieci i chipu graficznego a wyniku w Marku, to jest z tym roznie, Przyznaje Ci racje ze podkrecenie rdzenia daje lepsze wyniki w 2003, jednak w 2001 juz nie tak do konca, tutaj pamiec tez daje znakomite rezultaty.

Pozdrawiam serdecznie Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potem stwierdzasz ze niewiele - jak ja mam to rozumiec - ze np. skrece sobie procesor na ustawienia deafult czyli 1700+ to bede mial podobny wynik niz na 2900+, zapewniam Cie ze bedzie wielka roznica. W taki sposob odebralem to Twoje pytanie, dlatego tak mnie ubawilo.

To znaczy chodziło o to że np podkręcając proca z 2,1 do 2,3 nie da takich różnic które jakoś znaczącą wpłyną na wydajnośc systemu. Oczywiście że taka różnica jak podkręcenie z 1700 na 2900 daje naprawde duży skok wydajności ale to za sprawą przede wszystkim szyny FSB (Front Side Bus) bo udaje się wtedy zapuścić synchronicznie wszystkie komponenty i hyper transport 1.0 zaimplementowany w architekture mostka północnego daje niezłego kopa pamięci.

Także prostując ostatecznie dodam że chodziło mi o tą pierwszą opisaną wyżej róznice. Z resztą sam tego doświadczyłem że jak postawiłem proca na 2,3 GHz z 2.07 (oczywiście w zimie jak mam 16 stopni w pokoju :P)przyrost był nieduży :(

Co do tego RAD LINKERA odpowiadając na Twoje pytanie powiem że po zmianie biosu zauważyłem pewne problemy z orientacją tj. poprawnym rozpoznaniem przez rada rodzaju pamiątek bo tam gdzie powinny byc informacje o pamięciach podawany jest rodzaj biosu:(.

Ale spoko luz damy rade musze się teraz z tym przespać bo właśnie skonczyłem część projektu jest 3:25 a jutro do pracy na 9:00 więc MUSZE się z tym przespać bo zaczynam trafić zdolności somatyczno-neuronowe :P

... Poszukałem jeszcze przed snem i na 80% są to hynixy 3.6 ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak chyba to sa Hynixy, czytajac forum widzialem pare wypowiedzi ludzi majacych Herculesy 9700, ale nie wiem czy to sa na pewno 3.6

tak dzieki Tobie Has$kY zabralem sie znowu za podkrecanie :), bo ostatnio caly czas komp mam skrecony na deafult. Wiec dzisiaj podkrecilem sobie grafe i tak sie zastanawiam bo male artyfakty przy rdzeniu mam dopiero przy 390MHz przy 385MHz nie ma zadnych nawet przy godzinnym graniu.

Czy duzo dal by mi v-mod ???? co myslicie, chlodzenie mam standardowe od Herculesa - radiator jest caly miedziany wiec to dobrze, moze jednak zalozyc cos lepszego??

A co do pamieci to wlasnie ciezko mi uwierzyc w to ze to sa 3.6 bo kreca sie znakomicie, artefakty pojawiaja sie dopiero przy 335 (670MHz) i to dopiero po 10 moze 15 minutach grania wiec tutaj zapewne chlodzenie by pomoglo, (sa zalozone oryginalne herculesa miedziane radiatorki), ale moze v-mod tez by cos dal.

Kurcze mysle ze z v-modem spokojnie bym przekroczyl 400 dla rdzenia i 700 dla pamieci - co myslicie?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=3993&sid=1 To jest całkiem niezłe i podobno bije na łeb silenta, a co do pamięci to można zaporać wentylki gdzieś widzałem takie chłodzenie bo przy Cu trzeba chłodzić bo miedziaki mają problem z oddawaniem ciepła

V-mod to dobra sprawa ale chłodzenie to trzeba zmieniać zaraz po zrobieniu bo można spalić szybko karte gdyż grzeje się niemiłosiernie

http://www.pppmail.com/9800pro/pic86-big.jpg

A tutaj sposób chłdozenia i prz y okazji vmod na 9800 niestety ale to chłodzenie to naprawde niezłe rozwiązanie, można takiego wentylka spokojnie zwolnić po przez wlutowanie np diody na 12v lub 5v kabelu w zaleznosci od wentyla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w obudowie nie mam żadnych dodatkowych wentylatorów :) Dużo by dało zamontowanie 80x80 na przodzie obudowy, takiego samego na tyle i dwa 120x120 z boku obudowy?:) Mógłbym wtedy spokojnie miedziane radiatory zamontować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w obudowie nie mam żadnych dodatkowych wentylatorów :) Dużo by dało zamontowanie 80x80 na przodzie obudowy, takiego samego na tyle i dwa 120x120 z boku obudowy?:) Mógłbym wtedy spokojnie miedziane radiatory zamontować ?

I polecam jeszcze waciki do uszu :P. Miedz dobrze się chłodzi tylko jak się na nią bezpośrednio dmucha daltego wentyle te raczej nie dały by znaczącego wzrostu wydajności tj wzrostu o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I polecam jeszcze waciki do uszu :P. Miedz dobrze się chłodzi tylko jak się na nią bezpośrednio dmucha daltego wentyle te raczej nie dały by znaczącego wzrostu wydajności tj wzrostu o/c.

No ale te wentyle byłyby położone na wysokości karty, a odległość między obudową a karta nie jest aż tak duża... no to jednak Alu brać ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zamontuję tą 120-stkę na wysokości karty to nie będzie ona jakoś kłóciła się z coolerem z procesora albo karty graficznej?

Zapodaj miedz na VPU a na pamiątki daj Alu szkoda kaski chyba że planujesz Vmoda to wtedy możesz bawić się w wentyle ale ja ogólnie jestem przeciwnikiem dodatkowych zaszumiaczy w obudowie jak już to gdy będziesz widział że pamieci Ci się grzeją zapodaj takie dawa wentylki jak na zdjęciu w moim poprzednim poście. Można takie znaleść na 5v i dodatkowo je zwolnić, na 100% nie będziesz ich słyszał a wydajność będą miały całkiem niezłą

Pozatym widząc Twoją konfiguracje pomyślałbym o zmianie proca i płytki bo to co masz to wręcz okala tego Radka i jest niejako kamieniem u jego tranzystorów nie pozwalającym rozwinąc mu pełną moc :P.

A i jeszcze mała riposta do tych wentylatorków w obudowie to u mnie by się to nie sprawdziło gdyż mam kompa wywalonego na wierzch zasiłka dysk i napęd FDD leżą sobie na położonej na boku obudowie, przepływ powietrza mam świetny i jaka cisza ! :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodaj miedz na VPU a na pamiątki daj Alu szkoda kaski chyba że planujesz Vmoda to wtedy możesz bawić się w wentyle ale ja ogólnie jestem przeciwnikiem dodatkowych zaszumiaczy w obudowie jak już to gdy będziesz widział że pamieci Ci się grzeją zapodaj takie dawa wentylki jak na zdjęciu w moim poprzednim poście. Można takie znaleść na 5v i dodatkowo je zwolnić, na 100% nie będziesz ich słyszał a wydajność będą miały całkiem niezłą

No dobra to z boku nie dam :) Ale i tak przyda sie na przód i tył obudowy, bo temperaturki małe nie są:D Na VPU zapodam Arctica, no a na pamiątki więc zapodam te radiatorki o których wcześniej juz wspominałem (dałem nawet zdjęcie:D) a one są Alu... musze tylko gdzieś taśmę termoprzewodzącą znaleźć :D

Pozatym widząc Twoją konfiguracje pomyślałbym o zmianie proca i płytki bo to co masz to wręcz okala tego Radka i jest niejako kamieniem u jego tranzystorów nie pozwalającym rozwinąc mu pełną moc :P.

No to to już jest załatwione :D Czekam tylko aż w sklepie znajdzie się Barton 2500+ Mobile i go kupie wraz z płytą Epoxa 8RDA+ więc chyba powinno być już lepiej, a lepszy procesor bardzo mi się przyda, bo zajmuję się grafiką i przy bardziej skomplikowanych projektach nie da się praktycznie pracować... No i Radek dostanie niezłego kopa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobre rozwiązanie a co do radiatorków to te za 4zl z allegor podobno są niezłe może dzisiaj do mnie przyjdą to Ci napisze ile mi dały.

A co do arctica to się zastanow nad czymś alternatywnym polecam wentyla za 50 zl calego z miedzi. Podobno jestd o wiele leszpyod silenta i nie zasłania pamiatek tak ze mozesz je chlodzic osobno i nie podgrzewać atmosfery dookoła VPU karty

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=3993&sid=1 jak dobrze poszukasz może znajdziesz taniej. Sam pewnie takie cudeńko sobie zapodam, chociaż co WC to WC :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobre rozwiązanie a co do radiatorków to te  za 4zl z allegor podobno są niezłe może dzisiaj do mnie przyjdą to Ci napisze ile mi dały. 

Mi daly dodatkowe dokladnie 38 MHz (efektywne) z 325(650) na 344(688)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do arctica to się zastanow nad czymś alternatywnym polecam wentyla za 50 zl calego z miedzi. Podobno jestd o wiele leszpyod silenta i nie zasłania pamiatek tak ze mozesz je chlodzic osobno i nie podgrzewać atmosfery dookoła VPU karty

A cooler Alu mógłby być?:) No bo jak teraz zmienie proca to i cooler też więc ten co teraz mam bedzie leżał bezczynnie:D Chyba że kupie właśnie coś takiego jak polecasz, wtedy nic nie będzie zasłaniało pamięci i będę mógł z tego co teraz mam zrobić dosyć wysokie radiatory na pamięci, pewnie dałyby lepsze efekty :) Co wy na to?:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pamietaj, ze Silencer wypycha cieplo za bude a zwykly radiator nie. Jesli masz dodatkowe wentyle w budzie to w sumie nei ma to znaczenia, ale gdy bude masz "gola", lepszy bedzie Silencer. A chlodzonko z proca zalóż na druga strone karty i bedziesz mial biegun zimna na grafice :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pamietaj, ze Silencer wypycha cieplo za bude a zwykly radiator nie. Jesli masz dodatkowe wentyle w budzie to w sumie nei ma to znaczenia, ale gdy bude masz "gola", lepszy bedzie Silencer. A chlodzonko z proca zalóż na druga strone karty i bedziesz mial biegun zimna na grafice :D

Hhehe ja tam mam ciągle obudowe rozebraną :] ale przy zamkniętej fakt można sobie zrobić piekarnik :)

A co do tej drugiej strony karty to nie ma sensu dawać wentyla wystarczy niewielki radiatorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uporalem sie z prockiem a raczej ze sterami, Omegi u mnie strasznie spowolnialy procka... Testy na DNA 4.5 :)

3Dmark2001SE - 17850

3Dmark03 v340 -  5800

Aquamark 3 - 41085

Chyba w normie...  :twisted:

DNA ?? mógłbyś coś wiecej powiedzieć co to za stery ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 5800 pkt w 3dmarku03 na takich taktowaniach jak twoje, to wynik powalajacy. Popatrz na moj podpis i porownaj. Wiec moze te stery cos jednak lepsze sa od Omeg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej juz sie o to pytalem ale powtorze... czy ma ktos jakis link to porownania R300 z R350, jestem ciekaw ile tak naprawde jest szybszy radeon 9800pro od 9700pro, wiem ze zegarami ale czy np. jak sie zrowna zegray jak wtedy wyglada porowanie, bo mam mozliwosc przejscia z 9700 na 9800 ale musze doplacic i sie zastanawiam czy warto, chcialbym poprzec moje przemyslenia jakimis testami

aha wiecie moze co jest powodem tego ze nie moge przeprowadzic testu 3DMarka ani 2001 ani 2003 zawsze wyskakuje ten sam blad:

Error log

---------

Display window lost focus.

i nie wazne czy jest cos podkrecone czy wszystko ustawione na deafult, przeleca pierwsze 2 testy i wywala do windowsa z takim bledem :(

gry chodza idealnie zadnych zwisow czy "wychodzen" do windy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieje sie tak jak np zminimalizujesz 3dmarka :) Wtedy wystakuje ten bład może jakiś program działa w tle i robi takie rzeczy. jak go odpalasz to powyłaczaj wssyztkie inne programy oraz sieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sprawdze z tymi programami w tle, a co do porowania R300 do R350 to znalazlem bardzo fajne, http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1794&p=3 jest to na anandzie ktory dla mnie jest jednym z lepszych (czyt. wiarygodnych) serwisow technologicznyc. I jak widac jest roznica miedzy 9700pro a 9800pro ustawionym na tych samych zegarach.

I ta roznica jest spora 30% - ale tylko w trybach wysokiej rozdzielczosci i wysokich AA i Anizo a wlasnie o to chodzi. Ciezko mi juz uruchamiac gry bez AA i Anzio, wiec chyba sie zdecyduje na wymiane, chlip chlip mojego ukochanego herculesika 9700 :), dlugo juz go mam - prawie rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...