Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

>>>>>>>>>>>>vpu recover zrestował akcelerator graficzny . 

ponieważ nie opowiadał on na polecenie sterownika ekranowego>>>>>

Wylacz w opcjach sterownika VPU Recover i po klopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wylacz to badziewie , a jak dalej sie bedzie wieszalo to pewnie cos z karta nie tak , ewentualnie reinstal systemu i sprawdz na inynm kompie , bo juz rozne rzeczy czasami tu byly - ktorych nikt by sie nie spodziewal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>>>>>>>>>>>vpu recover zrestował akcelerator graficzny . 

ponieważ nie opowiadał on na polecenie sterownika ekranowego>>>>>

Wylacz w opcjach sterownika VPU Recover i po klopocie.

wyłaczyłęm i troche lepiej było bo włączył sie 3 dmark ale juz po paru skekundach sie zawiesza... zrobiłem format nic nei pomaga..

sprawdziełm na catatlistach 3,4 ,,,3,6, 4,4,4,5 i omega 25.44

i [gluteus maximus] dalej sie wiesza ....co to moze kur...być bo juz nie mam siły ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj na innym kompie , ewentualnie obniz zegary i wtedy proboj . jezeli karta sprzedawana przez kogos - to moze jakas walnieta , przegrzana or smth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie próby sprawdzenia na innytm kompie

niewiele dały bo zasilacz wymiękł , musze wziać swoj do kumpla.

Co sadzicie o mojej płycie moze to przez nią , czytałąem

gdzies w recenzji ze niektóre płyty robią problemy .

(DFI Ad77 pro chipst Via kt 400)

Nie wiem czy zdejmowac radiator , bo jakby co to na gwarancje pójdzie ....Mam takie pytanko ...otóz czy w serwisie moga poznać że płyta jest przegrzana za ostro ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystajac z chlodniejszego dnia i stosujac sie do porad Jordi23 udalo mi sie wreszcie przebic te magiczne 6 tys... Omegi 2.5.44 (na 4.5), proc "tylko" na 2200 (w zimie sprobuje na 2350 :)) a grafa 419/349 - i w 3dmarku artefaktow nie widac (ale np. w Il2 czy Doom3alpha juz kropeczki lataja). No i ustawienia D3d na performance... Co ciekawe nie da sie ustawic u mnie pamieci na 350 (max to 349) - po takim ustawieniu (krece Powerstripem) okazuje sie ze ustawia mi minimalna wartosc dla Powerstripa czyli 216MHz... Mial ktos tak? (mam Hynixy 3.6)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj na innym kompie , ewentualnie obniz zegary i wtedy proboj . jezeli karta sprzedawana przez kogos - to moze jakas walnieta , przegrzana or smth

włąsnei zrobiłem próbe na inym kompie i dziła wszystk ok.

wina jest moj apłyta główna ... wszystko si ewyjaśniło

musze wgrać najnowszy bios i będzie śmigać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze dlatego ze via nie ma blokady pci agp , i jak podkrecasz to tym samym zmieniasz te wartosci , a radki sa na to bardzo czule .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek 11x220, grafa 410/714. Zasiłka jakoś nie wyrobiła. Jak dawałem 11x230 i 410/706 spox, ale już 410/714 zwiecha. Zjechac aż musiałem do 11x220 by utrzymać stabilność na mem 410/714. Dziwne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale konfig masz wypasiony wiec sie nie dziw ze zre mnoostwo pradu... :) co z tym piwem?

PS. ben<span style="color:red;">[ciach!]</span>esz oczywiscie w ustawieniach 'high performance'? u mnie to daje kolo 200-300 punktow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fuc.... Chieftec :evil: Ale ja go jeszcze zmuszę do działania...

Co do piwka :wink: Kwaterę mam gdzieś koło skoczni,ale ulicy nie pamiętam. Podaj mi swój numer komórki, to jak będę na miejscu to się zdzwonimy. W Zakopcu melduję się w poniedziałek ok. 8 rano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh turzol, ten wyniczek robilem na Cat. 4.5. Twój jest pewnie na 4.6, a tam kilka punktów leci dodatkowo za Mother Nature. Wracam z urlopu w przyszły poniedziałek i dostarzczę wyniczek na nowych Cat.4.6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie... czy dałoby się wlutować w 9700 pamieci z np. FX5950 Ultra ?:) Ale by karta dostała kopa :D

Przypuszczam, że tak ale:

-trzeba mieć specjalistyczny sprzęt, aby usunąć standardowe kostki i wlutowac nowe

-trzeba pamięciom zapewnić odpwiendie napięcie

-trzeba odpowiendio zmodyfikować BIOS karty, aby to w ogóle działało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie... czy dałoby się wlutować w 9700 pamieci z np. FX5950 Ultra ?:) Ale by karta dostała kopa :D

Przypuszczam, że tak ale:

-trzeba mieć specjalistyczny sprzęt, aby usunąć standardowe kostki i wlutowac nowe

-trzeba pamięciom zapewnić odpwiendie napięcie

-trzeba odpowiendio zmodyfikować BIOS karty, aby to w ogóle działało

No więc szansa że to ruszy = 0,0001 % :lol:

Ale z tym biosem... przecież np. 9700 z pamięciami 3,6 działaja na biosie herca pro. Tu to nie bedzie działac?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawił się już ktoś na R300 tym Rabitem??

Azarov Eugeny stworzył nowy edytor BIOSu w kartach ATi Radeon z prawdziwą możliwością ustawiania timing'ów pamięci (RAS-to-CAS, tRP, RAS#, CAS#, tRbs). Również może zmienić Device ID, taktowanie zegarów pamięci oraz coś co wydaje się najbardziej ciekawe : szerokością magistrali pamięci 32/64/128/256 bit oraz jej typem (SDR/DDR).

http://www.radeon2.ru/bios/util/RaBiT-1.0a.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawił się już ktoś na R300 tym Rabitem??

Azarov Eugeny stworzył nowy edytor BIOSu w kartach ATi Radeon z prawdziwą możliwością ustawiania timing'ów pamięci (RAS-to-CAS, tRP, RAS#, CAS#, tRbs). Również może zmienić Device ID, taktowanie zegarów pamięci oraz coś co wydaje się najbardziej ciekawe : szerokością magistrali pamięci 32/64/128/256 bit oraz jej typem (SDR/DDR).

http://www.radeon2.ru/bios/util/RaBiT-1.0a.zip

Fajowe :D Ciekawe czy to na prawdę działa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...