Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za pomoc, pokombinuję jutro.Jeszcze jedno czy jest możliwe aby artefakty pokazywały się w 3D01 a w 3D03 nie; przy identycznych ustawieniach? :oops:

To zależy jak szybko pamięci się grzeją :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam H-3,6 i radiatory na nich.

Nieraz miałem, że 2001 przeszedł bez artów, ale już w Battle of Proxycon kaszana (jakbyś nie wiedział-pamięci nie wytrzymywały). :twisted:

Pamięci masz takie jak ja :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jodlasty no nie wiem wlasnie bo ten bios to pod hynixy chyba a ja mam szmajsungi i nie wiem czy to mozna tak se wgrywac co sie chce

ten bios jest OK

ja właśnie mam kartę na pamięciach SAMSUNG 2,86ns

Witam 

Mam takie pytanie do posiadaczy Radków 9700 np na pamięciach Samsunga 2,86ns. 

Jak tam u was z kęceniem?

Zobacz na moj podpis

to chyba dużo zależy od jakości tych kostek i...szczęścia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem po flashu z 9700np na Herca PRO

Mam pod niego podłączonego LCD analogowo i do czasu aż przy starcie kompa nie wejdzie do systemu wyświetla mi się komunikat o parametrach pracy poza zakresem. Na tv od samego startu jest ok, ale miło jest widzieć bios na monitorze :)

Próbowałem zmienić częstotliwości odświeżania atieditem, ale bez rezultatu:(

Doradźcie, bo jush nie bardzo wiem co robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkoncu doczekalem sie upragnionych V-modow na karcie... Dzis odebralem ja z serwisu podlaczam do kompa ... uff karta dziala... no to zabieramy sie za OC :) A tu [gluteus maximus] karta ani troche nie zwiekrzyla swoich mozliwosc a nawet wydaje mi sie ze teraz nawet zapodaje wiecej artefaktow... Max granica to 360/340 i nic wiecej :( Moze ktos sie domysla co moze byc tego przyczyna? Karta to 9700@pro na kosciach Samsunga 2,86ns ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tych takich wstrzasikow ekranu to wie ktos co z tym robic bo to tak od czasu do czasu sie pojawia a mi facet z siriusa pisze ze jak to sie nie pojawia systematycznie np. co 2 godziny to serwis ATI to oleje qrwa co za podejscie :? Dysk mi sie wali - wiesza sie czasem podczas pracy nie wiedziec czemu zastepczego tez niechca dac i co ja teraz swoje dane z 120gb wywale ? Zna ktos jakiegos haka czy cos co mozna na nich uzyc bo mam juz dosc tego Siriusa od kiedy grafe mi serwisowali 1.5 miecha i dali jak widac nowa z jakimis wstrzasami :? Jak czlowiek nie ma szczescia to ciagle cos mu sie wali :o ( mi juz w kompie wsio poszlo co moglo starym teraz w nowym sie zaczyna - ja to powienien sprzet testowac od razu bym te buble wylapal :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie tylko karta ma problemy, takze dysk, wiec moze to zasilacz :?: Probowales podlaczac wszystko do innego zasilacza, ewentualnie podpiac tylko najpotrzebniejsze czesci i sprawdzic :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiem bo z tym polem to może być to bo mam głośniki bardzo blisko no i za ścianką w akademiq 2 monitor stoi a dysk ma problem z rozruchem coś mu się popsuło a nie wierze, że zacina się rozruch od zasiłki w to nigdy nie uwierzę, wiem, że mi się popsuł i tyle i czekam aż sirius mi coś da na co będę mógł zgrać moje dane bo tak to mi co pare godzin komp staje bo dysk się zacina dosłownie :( Ale skoro ktoś wyżej pisał, że ma to samo to może jednak nie pole magnetyczne no sam nie wiem nie mam jak tego sprawdzić za bardzo, w sklepie komputerowym nie pracuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez stawialbym na zasilacz , ew. jakies pole magnetyczne blisko kompa [to do falowania obrazu].

Falowanie ekranu to temat stary jak ta karta.Wyjście analogowe jest bardzo słabo ekranowane i wystarczy wiatrak w pobliżu aby wszystko latało. Miałem ten efekt na Hercu 9700 Pro , Club3D R9700 i ATI Radeon 9700 Pro. Jak podłączałem przez przejściówkę na DVI problem ustepował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie bardzo mily, czy ktos tu pisal o falowaniu, ja juz mialem wczesniej 9700 innego (zjebaly mu sie pamieci) i nic takiego jak teraz nie bylo, te wstrzasy, raz na pare godzin, nie wystepowaly. A dysk to napewno uszkodzony, tylko nie wiem czy grafa tez, myslalem ze moze ktos ma podobne objawy, rout sprawdzenie na 2 zasilce niestety nie wchodzi w gre nie posiadam 2 a nikt z kompa se nie wyjmie zeby mi dac, poza tym malo ludzi z tych co znam ma wytarczajaco mocne zasilki do tego kompa niestety :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno male pytanie: Czy u Was w 3dmarq 03 tez w teście nature jak się zmieniają ujęcia widać takie jakby paski na tym białym tle co przechodzi z ujęcia w ujęcie - mam nadzieję, że wiecie o co chodzi to takie jakby fale widać od dołu do góry i teraz mam na tej przejściówce d-sub>dvi i mimo to ... I na tej przejsciowke teraz mam tak ze jak biore wlasciwosci:ekran potem biore zaawansowane ( tam gdzie wsie zakladki od grafiki sa) to mi strzela taki paseczek czarny na sekunde jak klikam zaawansowane, ktos tez tak ma czy to tylko ja nieszczesnik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No najnowsze dzis dalem wczesniej mialem 4.2, ja na tym r9700 co mi sie popsul takich kwiatkow nie mialem i nie uzywalem wcale przejsciowki a tu qrcze jakies cuda i to karta z serwisu, niby now, ale i tak bubel za bubel :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panowie mam R9700 i wgralem sobie wlasnie bios od R9700 Pro,

w zwiazku z tym mam 2 pytania do Was czy przy ustawieniach jakie sa przy R9700 Pro 324/620 i standartowym chlodzeniu tej karty jakie posiadam (bez radiatorow na kosciach pamieci Samsung 2.86ns) istnieje niebezpieczenstwo zniszczenia jej ? jezeli tak to jakie ono jest duze ?

i drugie pytanie czy teraz kiedy system czyta moja karte jako 9700 Pro 324/620 to powinienem sciagnac i zainstalowac sterowniki do R 9700 Pro ???

Dziekuje za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery są te same z tego co mi wiadomo do 9700 i do 9700Pro,a co do niebezpieczeństwa to raczej nic ci nie grozi jak masz dobrze wietrzoną obudowę.Ja też nie mam żadnych radiatorków i lecę na wartościach pro.Więc nie przejmuj się i ciesz wydajnością :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten BIOS Hercules'a 9700 PRO z pierwszego postu Kucyk'a moge wgrac do Radka 9700 bulit by ATI na Samsungach 3,3 ns?

Mozna uzyc do tego celu dyskietki startowej WIN98, a pozniej dyskietki z Atiflashem i BIOSEM?

JEsli ktos ma karte na tych pamieciach (3,3) + ten BIOS od Herca PRO, niech napisze jak to chodzi...

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam his'a 9700 z samsungami 2.86ns i pamieci te ida ledwo na 290mhz (vpu351mhz); po podkreceniu rdzenia na 381mhz pamieci krzacza powyzej 278mhz(!) podejzewalem niedovoltowanie pamieci jednak miernik podaje 2.9V czyli 0.1V ponad specyfikacje wegdlug ktorej powinny chodzic na 350mhz, przez karte przewinelo sie juz kilkanascie biosow i nadal to samo czy ktos moze orientuje sie o co moze tutaj chodzic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwolę się dopisać do tego posta. sprzęt:nf7-s,768ram, radek9700(320/320),barton2500@3200(fsb200) reszta nie istotna, no i pojawia się bania bo jakich bym sterów nie sprawdzał w 3dm01 mam około 13K gdzie inni zazwyczaj 17k przy podobnym konfigu jak ja. już nie mam siły co może być nie tak, zjechałem dla testów z ustawieniami grafiki, sprawdzałem różne stery, no i brak mi już siły. ma ktoś jakiś pomysł? ew jakieś dodatkowe pytanie o ustawienia to dopiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się,ja też mam mniej w 3DMarku 2001SE teraz na radku niż miałem na GF 4 Ti4200@4400.Ale w 3DMarku 2003 jest ok.Zobacz u siebie jak 2003 ci chodzi.Poza tym możesz mieć po prostu burdel na dysku i pozostałości po innych sterach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się,ja też mam mniej w 3DMarku 2001SE teraz na radku niż miałem na GF 4 Ti4200@4400.Ale w 3DMarku 2003 jest ok.Zobacz u siebie jak 2003 ci chodzi.Poza tym możesz mieć po prostu burdel na dysku i pozostałości po innych sterach.

czy ja wiem czy burdel - w sumie system ma miecha (xp), poinstalowane wszystkie stery i poza zmianą nowych omeg nic nie robione, wpakowałem nowe omegi no i skoczyło do 14K - nie wiem co ale 17 to nie jest :P - ale mniejsza już o to różnicy 5klatek w ut2k4 nie widze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...