Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

R360 który jedzie na równo nawet z 6600GT

No wiesz 6600 GT to dobra karta więc można powiedziec że R360 konkuruje a niekiedy jest lepszy od 6600 GT, i taki wykręcony 6600 GT dużo potrafi ale niestety ta grafa dławi sie przy wysokich rozdzielczosciach przez 128 bit.... a wtedy własnie radki dostają kopa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten radek mnie zadziwia...

Widzisz....jak to dobrze ze zmieniłes z Fx-a na Radzia :wink: ja tez nie żałuje że kupiłem swojego demona :-P

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie... Tylko teraz przydały by się te radiatorki na pamięci, co by ten demon doczekał spokojnej starości. Na tą blaszke postawiłęm "na luźno" dosyć duży radiator, więc tam się już raczej nie grzeje, ale męcza mnie te pamięci...

Jest jeszcze taka sprawa, że w gierkach gdzie jest auto-detect ustawień wydaje mi się że karta "piszczy" w czasie kiedy program stara się znaleźć odpowiednie ustawienia. przejmowac się tym i zbadac sprawe ? Mam jeszcze 3 miechy gwary, takze jesli uważacie ze to zły znak to pisać! :) Na mojej płycie czasem piszczą cewki obok socketa i jakoś nie wpływa to na działanie sprzętu...

Jeszcze inna sprawa to że podczas uruchamiania systemu, w ty mmiejscu gdzie na kartach Nvidia pojawia się info o karcie i biosie ja mam czarny ekran i monitor wydający dziwne dzwięki. Macie tak samo? Dodam tylko że mój monitor już ledwo żyje... No niby nic, ale zapytac musiałem :]

Ps. Jeszcze jeden link związany z tematem FEAR na 9700PRO : http://nightstalker.ovh.org/upload/fear/fear_good_inc.avi

Jest to pliczek AVI 1.5MB, gdzie widać wyraźnie, że radek nie przejmuje się gdy dostanie volumetric lights i cienie na max ;] Jedzie ostro ! :D

mały update : Wlazłem do tego budynku gdzie są te niewidzialne pajacei mi fps spada często do 20... No nic to, cienie wracają na medium...

Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miałem kupować GF6600, ale nie żałuje że kupiłem radka. Nowsze nie znaczy lepsze. Umnie coś ten Most Wanted niezbyt płynnie działa, ale to pewnie wina 512 MB RAM. Niedługo bede miał FEAR to zobacze co ten radek potrafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Serio? Jam mam ok 35fps na rozdzielczości 1024x768 :huh:

te 35fps to raczej przy dosyc mocno "mixowanych" detalach, przy niezbyt wymagajacych trasach (np. jakies countryside) i troszke powyzej sredniego fps... zgadza sie?

a moze to u mnie cos nie tak...? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o detale to wszytko max oprócz cieni (wiadomo kwadraciki ;/)

Powiedz w którym miejscu mam zrobić screena. Jakiś tunel, autostrada, miasto?

Ale z tymi fps trochę jednak przesadziłem ;/ Dawno nie grałem - coś ok 32, w stresowych sytuacjach nie idzie niżej niż 25 ;]

Edytowane przez dadziuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja mam dla was nowine dołączam ZNÓW do waszego grona ;-) kupuje radzia jak sie uda na ramach 2.8 ns. Mam kupca na mojego sprzedam odtwarzacz natrzepie kase od starych i będzie g00d akurat jutro przychodzi pentoś. to za ponad miesiąc w najlepszym wypadku będe miał radzia ;-) tylko będe musiał BARDZO uważać przy zmianie chłodzenia bo znów ścieżke rozwale tak jak w moim kochanym który kręcił się core do 275@380 ]:->. Tak czy inaczej będe miał radzia 9700 i koniec bo to wypasiona karta i koniec i kropka

PS. niech ktoś walnie omegi 2653 na upload bo szykuje sie hardcore ];->

Edytowane przez -=drake=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

7783, 235408, 24, 46, 33.062

przejazd supra-challenge series, 13/69

ustawienia: 1024x768 fsaax2 , af na 1/3 , road reflection, world map - przedostatnia kreska, cienie wylaczone, car reflection update rate na najnizsza kreske, geometria, over bright i inne wlaczone (ew. jako high, w zaleznosci od opcji)

sprzet w sygnaturce (ustawienia te same)

wynik w okolicach Twojego, ale jak sam widzisz na nizszych (i to sporo) detalach... poza tym to nie jest zbyt wymagajaca plansza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze niektórzy tutaj jada na najnowszych omegach (26.87) a porównywał ktos te stery z Omegami 26.42 lub 26.53?? Które okazują sie lepsze bo o ile mi wiadomo do ten radzio chyba raczej nie zabradzo lubi nowe stery ale moze sie myle <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurde patrze i widze właśnie... 2.6.87 - dobrze napisałem... Na początku miałem Caty jakieś i pisałem tu ze mam problemy z 3DM i NFS, ale zainstalowałem 2.6.53 i sie polepszyło, ale dalej były skoki fps. Dopiero na 2.6.87 mam spokój... A co dziwne to takie ? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom wiadomo 8 potoków i 256 bit... już nie mówie o R360 który jedzie na równo nawet z 6600GT

Ja po zainstalowaniu catalistów 5.13 i kartą podkręconą na 320Core/630DDR to mam taki wynik. Pamięci mają radiatorki ZALMANA niebieskie i w atitools 0.24 kręcą się na 315MHz(630DDR) max. Czy aby nie za mało?? -->>

post-21404-1137551986_thumb.jpg

Edytowane przez Loozak21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co dziwne to takie ? :]

No dziwne troche bo z tego co wiem to radzio 9700/pro nie lubi za bardzo nowych sterów ale sie chyba myliłem :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój nie LUBIŁ ale mam nadzieje że ten nowy polubi jak wogóle go będe miał... dobra ja spadam z kompa stary zaraz przyjdzie z zebrania ;)

P.S: Kurcze ten pentoś mi troche zawadza o radiatorki stare na TSOP'y... Wczoraj wyszlifowałem kupiłem taśme nałożyłem i pentek się nie chciał założyć dopiero musiałem przypiłować :/ mam nadzieje że te od pentagrama wejdą na 9700 :P

Edytowane przez -=drake=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka

Sciągnąłem sobie wczoraj Omegi 26.83 i catalysty 5.5, omeg jeszcze nie testowałem ale jestem zadowolony z Catalystów 5.5 całkiem fajne sterowniki i jakies takie bardziej stabilne niz Omegi 26.53, ogólnie polecam potestowac te Catalysty bo mysle ze warto :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem chce wegrac bios do karty Radeon 9100 128 MB 128 Bit 250MHz cor i 200 MHz mem (hynix niby 3,6n) ale nie wiem jaki wegrac chciałem wegrac orginalny tylko ze podkrecony ale chce wgrac nowszy np z 2003 r taki znalazłem ale od 9100 bodajrze herkulesa MHz sie zgadzaja ale nie wiem jak reszta moze mi ktos pomuc np moge mu przysłas zabis z rabita i on porówna czy nada sie ten przepraszam ze nie chodzi o 9700 ale nie mogłem znalesc nic nowego jestwem nowy :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem chce wegrac bios do karty Radeon 9100 128 MB 128 Bit 250MHz cor i 200 MHz mem (hynix niby 3,6n) ale nie wiem jaki wegrac chciałem wegrac orginalny tylko ze podkrecony ale chce wgrac nowszy np z 2003 r taki znalazłem ale od 9100 bodajrze herkulesa MHz sie zgadzaja ale nie wiem jak reszta moze mi ktos pomuc np moge mu przysłas zabis z rabita i on porówna czy nada sie ten przepraszam ze nie chodzi o 9700 ale nie mogłem znalesc nic nowego jestwem nowy :mur:

Aby cos z tego zrozumiec to chyba nalezy miec min. doktora ale nie wiem z jakiego przedmiotu ;)

Po pierwsze piszesz o 9100 w temacie o 9700 ;)

Po drugie po co mzieniac w biose jak mozesz sobie bez problemu programem podkrecic.

No ale jak chcesz to wyedytuj obecny bios na karcie, podnies zegary i wgraj go. Nie bedziesz musial przejmowac sie ze bios z innej karty itd. Tak jest najprosciej i chyba najbezpieczeij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...