Bart_B Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Tak wiem ze jest mowa o 9700 ale jak pisałem nie znalazłem nic innego i dlatego napisałem tutaj. A wgrac bios chce dlatego aby weliminowac błedy starszego biosu na pewnym forum czytałem ze koles wymienił na nowy bez oc i mniał o 400-500 punktów wiecej w 3dmarku a podkrecony biosik juz mam mam radiatory na memorkach a teraz bede wymieniał radiator na GPU tylko troche penkam sciagnac orginalny moze ty wiesz jak bezpiecznie sciaognac >> pozdrawiam i THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_B Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Aby cos z tego zrozumiec to chyba nalezy miec min. doktora ale nie wiem z jakiego przedmiotu ;) Po pierwsze piszesz o 9100 w temacie o 9700 ;) Po drugie po co mzieniac w biose jak mozesz sobie bez problemu programem podkrecic. No ale jak chcesz to wyedytuj obecny bios na karcie, podnies zegary i wgraj go. Nie bedziesz musial przejmowac sie ze bios z innej karty itd. Tak jest najprosciej i chyba najbezpieczeij. WItam wiem ze to nie jest post zwiazany z radeonem 9700 ale juz pisałem ze nie mogłem nic innego znalesc. A bios chce wegrac nowszy bo daje lepsze mozliwosci oc oraz zawiera mniej błedów a podkrecony biosik to juz mam wegrany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Zamontowałem dziś na mojego radka pentagrama miedzianego :-) . Montaż to udręka ale jak się założy to nie można uwierzyć - radiator cały czas chłodny, a razem z pastą AS5 daje niespodziewane efekty na 5V. U mnie rdzeń poleciał na 390 MHz (dalej pojawiają się bardzo rzadko artefakty ale pewnie przyczyna tkwi w niedowoltowaniu), a pamięci z timingami od wersji pro na 700MHz i może poleciały by więcej ale się bałem (grzeją się diabelnie na rewerskie karty mimo że zamontowałem te radiatorki). A to wszystko na 5V. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez gremlin@@@ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No i przepłaciłes ja mam na wersji AlCu ponad 400 na GPU :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No i przepłaciłes ja mam na wersji AlCu ponad 400 na GPU :)Też kupiłem AlCu radzia kupuje prawdopodobnie w przeciągu 40 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No i przepłaciłes ja mam na wersji AlCu ponad 400 na GPU :) No nie wiem... Ja kupiłem tego pentka za 90 zł a za 72 zł była AlCu, czyli 18 złotych różnicy a miedziany napewno styknie na każdą kartę z podkręcaniem. Po drugie to moge sobie podkręcić i wentyl może lecieć na 5V. A tobie poprostu trafił się fajny radzio :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ehhh...ciekawe jak mój poleci z takim pentagramem..... :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No nie wiem... Ja kupiłem tego pentka za 90 zł a za 72 zł była AlCu, czyli 18 złotych różnicy a miedziany napewno styknie na każdą kartę z podkręcaniem. Po drugie to moge sobie podkręcić i wentyl może lecieć na 5V. A tobie poprostu trafił się fajny radzio :-) Ja za swojego dałem 60zł w siebie w mieście :P A radzia kupiłe na Allegro 295 zł (kup teraz) :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Trudno mam to gdzies....chyba kupie Pentagrama ajjj ale starsza będzie zła ze znów od niej na neta pożyczam :lol2: ale nie moge juz wytrzymac musze kupić Pentaczka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja niestety musiałem kupić nowy monitor i kasy na chłodzenie mojego potworka juz nie ma... Wreszcie nie musze podkręcac gamma na max :D Teraz mam jasność w monitorze 35/100 i dalej nie moge się przyzwyczaić że wszsytko takie jasne, a kolory takie żywe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekWolf Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam Zauważyłem, że w dyskusji niezwykle mało mówi się o kartach ATI All in Wonder. Planuje zakup w niedługim czasie tytułowej karty. Czy ktoś, kto posiada te urządzenie może się podzielić swoimi wrażeniami? Karta oczywiście jest tą samą kartą, co zwykła 9700 PRO, jednak bardziej chodzi mi o tuner, awaryjność karty. Cena 400 zł za kartę z tunerem myślę, że nie jest wygórowana. Parametry karty: - Układ centralny - Radeon™ 9700 PRO - 128 MB pokładowej pamięci DDR ( pamieci samsung GC2A 2,8 ns ) - 256 Bit - 8 potoków renderujących - OEM ( bez kabli ) - gwarancja 4 miesiące Kable z tego co wiem kosztują niemało bo ok. 50-100 zł. Mowa tutaj o dwóch rozgałęźnikach wejść i wyjść. Dziękuję za opinię. Aukcja Allegro która mnie interesuje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82189117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Do tego dochodzi chyba jeszcze pilot, który kosztuje też koło chyba 80 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekWolf Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jeśli nie więcej... akurat kupiłem na allegro inny pilot zbliżony wyglądem i funkcjami do tego ATI, kosztował zaledwie 23 zł. http://allegro.pl/show_item.php?item=82850777 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Te karty są sprzedawane na allegro jako unikaty i monstra do o/c podobno gpu leci do 400 a pamieci do 700 mhz na standardowym chlodzeniu bo gadalem o tym z gosciem :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekWolf Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Też gadałem, nawet kupiłem dwie sztuki :D Jak je tylko dostane i przetestuje podziele się doświadczeniem. Za 400 zł grafa do tego tuner i możliwość obróbki obrazu to dla mnie nie lada gratka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Ale to zalezy od karty, kazda karta kreci sie inaczej nawet jest to napisane na tej aukcji a pozatym ta karta to normalny bulit by ati z tunerem wiec normalny bulit by ati powinien kręcic sie tak samo :wink: normalnego bulit by ati przy odrobienie szczescia tez ładnie wykręci a po co dopłacac do tunera skoro nie jest komus potrzebny Edytowane 22 Stycznia 2006 przez fredus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 nie będzie się krecił tak samo a jeśli będzie to mail do allegro z tematem towar niezgodny z opisem i kasa w łapie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 drake nie wiem czy zauważyłes na tej aukcji obok taktowań tych na czerwono 400/700 jest takie cos (+-) wiec to oznacza ze kazda karta kręci sie inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 no WOW!!! ale chyba ta karta będzie się kreciła lepiej niż taka w której napisane jest 360 +/- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Masz na mysli Radeona 9700? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) hm..... TAK P.S: Radzio już coraz bliżej ]:-> Odtwarzaacz MP3 i karta dźwiękowa sprzedane mam kupca na mojego i luźno :) Kupuje na ramach 2.8 ns ciekawe ile na tych pamięciach pójdzie Edytowane 23 Stycznia 2006 przez -=drake=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mam takie pytanko o timingi do pamięci. Mam samsungi 3,6ns i mam pytanie: zluzowanie których timingów daje najlepsze efekty podkręcania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Przedewszystkim TRP a potem to już loteria... spróbuj zaostrzyć miałem samsungi 3,6 ale strasznie nimi szarpało przy luźniejszych tzn były bardzo wrażliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mi samsungi 2,8ns leca tylko 700mhz i ani cwierc megaherza wiecej :/ (masakryczne arty) Rdzen tez porazka - tylko 375mhz. Jednym slowem kupa! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 375/700 na standartowym chłodzeniu?? Jeżeli tak to stary nic tylko sie cieszyc...a ty narzekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 wlasnie :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridewal Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ATI All in Wonder 9700 PRO z tunerem TV - gdyby ktoś tą karte mógł zrecenzować było by super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a o co dokładniej chodzi? x_X jeśli możliwości o/c ot sobie odpuśc... a jeśli chodzi o jakość tunera to można powiedzieć co nieco... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridewal Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 chodzi mi o jakośc karty,jak piszesz że mam odpuscic to chyba masz jakieś doświadczenia z tą kartką.jeżeli chodzi o tuner to czy ma dobra jakosc obrazu ,można zgrywac program z tv itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 jest to ati theater tuner dobrej jakości karta ogólnie jest bardzo fajna bo chcę taką kupić. A możliwości o/c przekonasz się sam niektóre z tych kręcą się naprawde wysoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...