Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem ze jest mowa o 9700 ale jak pisałem nie znalazłem nic innego i dlatego napisałem tutaj. A wgrac bios chce dlatego aby weliminowac błedy starszego biosu na pewnym forum czytałem ze koles wymienił na nowy bez oc i mniał o 400-500 punktów wiecej w 3dmarku a podkrecony biosik juz mam mam radiatory na memorkach a teraz bede wymieniał radiator na GPU tylko troche penkam sciagnac orginalny moze ty wiesz jak bezpiecznie sciaognac >> pozdrawiam i THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby cos z tego zrozumiec to chyba nalezy miec min. doktora ale nie wiem z jakiego przedmiotu ;)

Po pierwsze piszesz o 9100 w temacie o 9700 ;)

Po drugie po co mzieniac w biose jak mozesz sobie bez problemu programem podkrecic.

No ale jak chcesz to wyedytuj obecny bios na karcie, podnies zegary i wgraj go. Nie bedziesz musial przejmowac sie ze bios z innej karty itd. Tak jest najprosciej i chyba najbezpieczeij.

WItam wiem ze to nie jest post zwiazany z radeonem 9700 ale juz pisałem ze nie mogłem nic innego znalesc. A bios chce wegrac nowszy bo daje lepsze mozliwosci oc oraz zawiera mniej błedów a podkrecony biosik to juz mam wegrany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Zamontowałem dziś na mojego radka pentagrama miedzianego :-) . Montaż to udręka ale jak się założy to nie można uwierzyć - radiator cały czas chłodny, a razem z pastą AS5 daje niespodziewane efekty na 5V. U mnie rdzeń poleciał na 390 MHz (dalej pojawiają się bardzo rzadko artefakty ale pewnie przyczyna tkwi w niedowoltowaniu), a pamięci z timingami od wersji pro na 700MHz i może poleciały by więcej ale się bałem (grzeją się diabelnie na rewerskie karty mimo że zamontowałem te radiatorki). A to wszystko na 5V.

Edytowane przez gremlin@@@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przepłaciłes ja mam na wersji AlCu ponad 400 na GPU :)

No nie wiem... Ja kupiłem tego pentka za 90 zł a za 72 zł była AlCu, czyli 18 złotych różnicy a miedziany napewno styknie na każdą kartę z podkręcaniem. Po drugie to moge sobie podkręcić i wentyl może lecieć na 5V. A tobie poprostu trafił się fajny radzio :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem... Ja kupiłem tego pentka za 90 zł a za 72 zł była AlCu, czyli 18 złotych różnicy a miedziany napewno styknie na każdą kartę z podkręcaniem. Po drugie to moge sobie podkręcić i wentyl może lecieć na 5V. A tobie poprostu trafił się fajny radzio :-)

Ja za swojego dałem 60zł w siebie w mieście :P A radzia kupiłe na Allegro 295 zł (kup teraz) :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno mam to gdzies....chyba kupie Pentagrama ajjj ale starsza będzie zła ze znów od niej na neta pożyczam :lol2: ale nie moge juz wytrzymac musze kupić Pentaczka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety musiałem kupić nowy monitor i kasy na chłodzenie mojego potworka juz nie ma... Wreszcie nie musze podkręcac gamma na max :D Teraz mam jasność w monitorze 35/100 i dalej nie moge się przyzwyczaić że wszsytko takie jasne, a kolory takie żywe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zauważyłem, że w dyskusji niezwykle mało mówi się o kartach ATI All in Wonder. Planuje zakup w niedługim czasie tytułowej karty. Czy ktoś, kto posiada te urządzenie może się podzielić swoimi wrażeniami? Karta oczywiście jest tą samą kartą, co zwykła 9700 PRO, jednak bardziej chodzi mi o tuner, awaryjność karty. Cena 400 zł za kartę z tunerem myślę, że nie jest wygórowana.

Parametry karty:

- Układ centralny - Radeon™ 9700 PRO

- 128 MB pokładowej pamięci DDR ( pamieci samsung GC2A 2,8 ns )

- 256 Bit

- 8 potoków renderujących

- OEM ( bez kabli )

- gwarancja 4 miesiące

Kable z tego co wiem kosztują niemało bo ok. 50-100 zł. Mowa tutaj o dwóch rozgałęźnikach wejść i wyjść.

Dziękuję za opinię.

Aukcja Allegro która mnie interesuje:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82189117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to zalezy od karty, kazda karta kreci sie inaczej nawet jest to napisane na tej aukcji a pozatym ta karta to normalny bulit by ati z tunerem wiec normalny bulit by ati powinien kręcic sie tak samo :wink: normalnego bulit by ati przy odrobienie szczescia tez ładnie wykręci a po co dopłacac do tunera skoro nie jest komus potrzebny

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drake nie wiem czy zauważyłes na tej aukcji obok taktowań tych na czerwono 400/700 jest takie cos (+-) wiec to oznacza ze kazda karta kręci sie inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...