Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

Ja cały czas czekam na paczke od ATI-Radeon. Kupiłem od niego dwie ATI 9700 PRO All In Wonder, dziś spodziewam się przesyłki więc dam znać co uda mi się z tych kart wycisnąć.

Ile przeważnie idzie paczka priorytetowa Poczty Polskiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem sie zapytac wszystkich ktorzy kupili swoje r9700pro na allegro od ATI-Radeon albo ruseq1 jak sie sprawuja karty czy nie ma z nimi problemow?

ja również kupiłęm karte od rusqa i nie ma z nią żadnych problemów wszystko OK

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to jest normalny wiatrak do obudowy 80 mm. i poprostu pokombinowałem troche i wieje z boku na karte żeby sie tak nie grzała :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemam cyfraka ale jakbys widział jak to zamontowałem..... :wink: fajnie to wygląda :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z r9700pro wlasnie niedawno przyszedl. Uruchomilem kompa odinstalowalem stare sterowniki (ze starego r9250) wlozyzlem 9700 i przy uruchamianiu windy w momencie kiedy juz wybiore uzytkownika albo robi sie czarny ekran i pomaga twardy reset albo monitor przechodzi w stan czuwania, podczas gdy w trybie awaryjnym te objawy nie wystepuja :/ pomozcie moj sprzet taki jak w sigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlacze podobnie, z jednam mizernym rezultatem :) Dostałem karte, cały podekscytowany podłączam ją do mojego zasłużonego Abita KT7A, z AMD Thunderbird 1000 MHz, i okazuje sie że system nie startuje... Podłączyłem tą samą kartę do Athlona XP na jakiejś innej płycie głównej i wszystko działa. Zastanawiam się czy przypadkiem płyta główna nie jest za stara na tą grafikę. AGP tylko x4

W każdym bądz razie jestem na przełomie zmiany procy, płyty i pamięci, więc myśle że nie będzie problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh..

dostałem nowego radka, bo tamten mi całkowicie siadl... 9700 pro

problem wyglada podobnie... tak jakby sie przegrzewał... po kilku min gry wylacza sie monitor i res kompa...

zasilacz: jakis Tracer TAKE.ME 350W ATX P3/P4

myslicie ze moze to byc wina zasilacza?

Edytowane przez tekch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z r9700pro wlasnie niedawno przyszedl. Uruchomilem kompa odinstalowalem stare sterowniki (ze starego r9250) wlozyzlem 9700 i przy uruchamianiu windy w momencie kiedy juz wybiore uzytkownika albo robi sie czarny ekran i pomaga twardy reset albo monitor przechodzi w stan czuwania, podczas gdy w trybie awaryjnym te objawy nie wystepuja :/ pomozcie moj sprzet taki jak w sigu.

Dobrze że Ci odpowiedzieli :D Zmień zasilacz, 300W ( i pewnie jakiejś firmy nie-wiadomo-skąd ) to stanowczo za mało... Pozycz od kogoś markową 350 ( dlatego markową że te tanie zasiłki często tylko piszą że mają 350W... ) i sprawdz czy ruszy... Na 99% ruszy :]

Ja wlacze podobnie, z jednam mizernym rezultatem :) Dostałem karte, cały podekscytowany podłączam ją do mojego zasłużonego Abita KT7A, z AMD Thunderbird 1000 MHz, i okazuje sie że system nie startuje... Podłączyłem tą samą kartę do Athlona XP na jakiejś innej płycie głównej i wszystko działa. Zastanawiam się czy przypadkiem płyta główna nie jest za stara na tą grafikę. AGP tylko x4

W każdym bądz razie jestem na przełomie zmiany procy, płyty i pamięci, więc myśle że nie będzie problemu.

AGPx4 to nie problem... Zasilanie do karty podłączone ? Masz objawy "braku mocy" jak kolega powyżej... Sprawdz zasiłke...

eh..

dostałem nowego radka, bo tamten mi całkowicie siadl... 9700 pro

problem wyglada podobnie... tak jakby sie przegrzewał... po kilku min gry wylacza sie monitor i res kompa...

zasilacz: jakis Tracer TAKE.ME 350W ATX P3/P4

myslicie ze moze to byc wina zasilacza?

Stawiam na zasilator :] Zasilanie do karty podłączone ? U mnie na jakimś FEELu 350W tez sie prądożerne karty wysypywały... Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilanie do karty podłączone ? Masz objawy "braku mocy" jak kolega powyżej... Sprawdz zasiłke...

Myśle raczej że to nie problem zasilacza, posiadam markowego TAGAN'a 420W, zasilanie jest oczywiście podłączone do grafiki, co ciekawe gdy go nie ma, komputer wstaje i krzyczy abym przeczytał instrukcje, po podłączeniu kabla - echo.

Zrezygnowany wyciągnąłem Radka i włożyłem z powrotem starą kartę i.... problem ten sam. Po dociśnięciu tylniej części komputer wstał. Tak samo próbowałem przy Radku niestety bezskutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak zasilania nie ma... Gdzie dociskałeś tą "tylną część" ? Chodzi Ci o gniazdo zasilania karty czy port agp ? Sprawdz na innym złączu np. od dyskietek... Może kable są gdzies złamane/przecięte...

Mi kiedyś kot przegryzł kabel od resetu i przez kilka dni zastanawiałem się czemu nie moge zresetowac kompa :D Masz kota ? :P

Sprawdz tez czy karta siedzi w AGP mocno, jak jest luz to moze po prostu gdzieś nie styka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym kotem dałeś mi wiele do myślenia bo... tak mam kota, jednak nie sądze zeby mi coś przegryzł w komputerze ;)

Tak jak wspominałem zasilanie jest bo jak go nie ma karta krzyczy. Czyli kable odpadają. Dociskałem tylnią część karty graficznej, i na starej zaskoczył.

Sądze że to raczej wina braku docisku do AGP, tyle tylko żę komputer milczy, nie ma sygnału POST, poprostu wiatrak na grafie się kręci i to wszystko.

Moja płyta główna obsługuje napięcia 3,3 V i 1.5 V, nasz Radek 9700 idzie na jakim napięciu przy AGP ? Ktoś wie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że Ci odpowiedzieli :D Zmień zasilacz, 300W ( i pewnie jakiejś firmy nie-wiadomo-skąd ) to stanowczo za mało... Pozycz od kogoś markową 350 ( dlatego markową że te tanie zasiłki często tylko piszą że mają 350W... ) i sprawdz czy ruszy... Na 99% ruszy :]

AGPx4 to nie problem... Zasilanie do karty podłączone ? Masz objawy "braku mocy" jak kolega powyżej... Sprawdz zasiłke...

Stawiam na zasilator :] Zasilanie do karty podłączone ? U mnie na jakimś FEELu 350W tez sie prądożerne karty wysypywały...

albo napięcie agp albo zasiłka albo jakiś konflikt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kupilem ostatmnio u uzytkownika ATI-Radeon karte 9700PRO karta przyszla w sobote wiec zamontowalem ja w komputerze i chcialem zainstalowac nowe sterowniki. Moje obawy zaczely sie podczas uruchamiania komputera kiedy na literkach pojawily sie kolorowe przebarwienia a podczas ladowania windowsa pionowe kreski na logo. Podczas instalacji sterownikow na jasnym tle pojawialy sie poziome zolte pasy ledwo zauwazalne. Po po nownym uruchomieniu komputera po wyborze uzytkownika w windowsie ekran przeszedl na stan czuwania (omega 2653) wiec pod trybem awaryjnym zainstalowalem catalycty 4.9- objawy te same. Zaniepokojony spytalem sie na gg jednego z Panow co moze byc przyczyna decyzja padla na modecoma 300. Dzis kupilem nowego Chiefteca 360W - objawy te same (kabel z dodatkowym zasilaniem caly czas podlaczony). Oto szprzet na jakim pracuje:

Sempron 3000+

ga-k8ns

512ramu

dwa dyski, nagrywarka cd-rw, win xp pro sp2

to tekst ktory wyslalem do sprzedawcy ATI-Radeon bo nie chce mi sie jeszcze raz opisywac calego problemu co o tym myslicie? ja stawiam na walnieta karte ;(

dopiesze jeszcze ze nawet w biosie powrocilem do fabrycznych ustawien.

Edytowane przez flasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...