Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 No to tego mogłem się spodziewać. NIe chce współpracować z płytą główną w win xp :lol: :lol: :lol: Wogóle poraniony motyw. Jeżeli nic nie da wymiana systemu na Windows 98 SE/Me to mam przerąbane :cry: Podobnie miałem już z Geforce 2MX400 64 MB...i to Minta!!!! Fuck fuck fuck fuck....U kumpla działa zajebiście na Athalonie XP i Via KT266A...shit shit shit shit shit..i to w Windows XP.....Do [gluteus maximus]!!!! NIemogę przecież katować starych o nową płytę.....w mordę.....przegiołem :o :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Teraz to już nie wiem co robić......Problem jest poważny- karta nie lubi sie kontrolerem AGP, bo ten za dużo zasobów niby zżera- kod błędu 21- to brzmi jak wyrok 8O 8O 8O 8O No po prostu lipa. Jak wszysko będzie nie po mojej myśli, to będę zmuszony kupić coś pod Socket 370, bo na razie nie ma szans na wymianę procka, pamięci :x :x :? :cry: :oops: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Wiem juz, ze nie kupie radeona. Bo zeby miec obraz zyleta trzeba ominac cala droge przeszkod majac poprostu szczescie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Wiem juz, ze nie kupie radeona. Bo zeby miec obraz zyleta trzeba ominac cala droge przeszkod majac poprostu szczescie.to nie tak, przecież bardzo często występuje sutuacja że sprzęt z różnych generacji nie gra ze sobą np. duże dyski i stare płyty, pierwsze GeForce i złącza AGP podające za małe napięcia. Zrzucanie w tym przypadku winy na Radeona to zupełne pomylenie pojęć, sam Slayer pisze że tez z GF2 jego płyta miała problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Radek jest super- obraz bardzo ostry, żadnych problemów. Tylko trzeba mieć jeszcze odpowiednią płytę gł......ech........ :( :? A może będzie działać pod Linuxem? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 No to tego mogłem się spodziewać. NIe chce współpracować z płytą główną w win xp :lol: :lol: :lol: Wogóle poraniony motyw. Jeżeli nic nie da wymiana systemu na Windows 98 SE/Me to mam przerąbane :cry: Podobnie miałem już z Geforce 2MX400 64 MB...i to Minta!!!! Fuck fuck fuck fuck....U kumpla działa zajebiście na Athalonie XP i Via KT266A...shit shit shit shit shit..i to w Windows XP.....Do [gluteus maximus]!!!! NIemogę przecież katować starych o nową płytę.....w mordę.....przegiołem :o :oSorki, napisz raczej "Przerąbana sprawa z moją płytą główną", a psuj opini dobrej grafie :!: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 I po co ci to bylo Slayer ;). A jak juz chcesz zmieniac plyte to polecam AbitaBX133 tak sie chyba zwie moj kumpel ma i chodzi miodzio, a ten Oc mniam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 niema to jak nvidia ,jaki bys niekupil masz pewnosc ze bedzie dzialac ati jest spoko jakby bylo tansze i rzadnych zpapranych klonow tylko orginaly w cenie po 600zl to by bylo ok a tak to ati sux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 I po co ci to bylo Slayer ;). A jak juz chcesz zmieniac plyte to polecam AbitaBX133 tak sie chyba zwie moj kumpel ma i chodzi miodzio, a ten Oc mniam. Tyle ze ta plyte to kupi tylko uzywana a Abity na BX bardzo czesto padaja z powodu kondensatorow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Mialem kiedys taki sam problem jak instalowalem kyro 2 znajomemu na plycie ATRENDA na BX (moze to ta sama plyta), objawy takie same brak wolnych zasobow. Sprawe rozwiazal upgrade biosu. Podaj mi jaki dokładnie masz model plyty, jesli to taki sam to ci podesle biosik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 po prostu rece mi opadly jak to przeczytalem: najpierw Slayer pisze: Podobnie miałem już z Geforce 2MX400 64 MBi teraz diolek wyjaśnia: niema to jak nvidia ,jaki bys niekupil masz pewnosc ze bedzie dzialacdiolek pomysl chwile zanim cos napiszesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 A może ati nie lubi nietypowej magistrali AGP w twoim wypadku? Przecież ma podkręconego kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Mialem kiedys taki sam problem jak instalowalem kyro 2 znajomemu na plycie ATRENDA na BX (moze to ta sama plyta), objawy takie same brak wolnych zasobow. Sprawe rozwiazal upgrade biosu. Podaj mi jaki dokładnie masz model plyty, jesli to taki sam to ci podesle biosik:) A-Trend ATC 6220 V2 BX440 AGPx2 Ale motyw jest taki, żeja mam najnowszy bios w wersjii coś 118, nawet na oficjalnej stronie go nie ma- jest tylko 117 :x 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 A może ati nie lubi nietypowej magistrali AGP w twoim wypadku? Przecież ma podkręconego kompa grr...wszystko na defoult, wywaliłem, odłączyłem wszystko i wała....grrrr!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 mi sie wiesza komp pod xp od kad zmienilem grafe :( wszystlko przez plyte glowna :( pod XP zle chodzi AGPx4, a dobrze x2... a grafie cos nie pasi AGPx2 ... pod 9x jest ok agp x4 .. pod 2k zle mi chodza gry :( jestem skazany na 9x :( przynajmniej do puki nie zmienie mobo albo nie wyjda porzadne stery od VIA (watpliwa sprawa) jest jeszcze nadzieja w zminanie biosu bo mam jedena z pierwszych wersji ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 I po co ci to bylo Slayer ;). A jak juz chcesz zmieniac plyte to polecam AbitaBX133 tak sie chyba zwie moj kumpel ma i chodzi miodzio, a ten Oc mniam. Tyle ze ta plyte to kupi tylko uzywana a Abity na BX bardzo czesto padaja z powodu kondensatorow. To zalerzy na jaki model trafi. A jak nie Abit to Asus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 No i lipa. Windows 98 SE informuje o tym samym błędzie co XP. Robię co mogę, łatki, stery do płyty od intela( intel chipset info i tak dalej). Wyłanczam AGP to mi pada odrazu mostek północny- kontroler AGP. Nie wiem.....jestem podłamany....ewidetnie problem płyty. Poprubuję upgrate biosu karty grafiki, bo to wersja 7002, a jest 7008. Będę walczył! :P :oops: :roll: 8) Trzeba być twardym a nie miękkim :!: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ktoś może podeśle mi bios do Mint-a w wersjii 7008? Bo ten z www.twojepc.pl nie chce się zainstalować. Proszę o pomoc :cry: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 A co za blad ci wychodzi podczas proby smigania biosa ? Jesli costam z "invert" to da siem spoks sflashowac ,tesh tak mialem z mintem wlasnie (a z HiSem konkretnie bo to nie mint robi te karty) ,potym jak wywala blad musish wymusic flash i dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Mam instrukcję jak to zrobić. Flasciach!ę poleceniem atiflash -p 0 7008L.bin gdzie 7008L.bin to właśnie bios. Tym poleceniem nic nie zdziałałem. Kazał mi przez atiflash -f 0 7008L.bin, gdzie f oznacza chyba własnie ominiecie procedur ochronnych. No ale nie wyszło. Więc pomóżcie- co robić???! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Którą masz wersje biosu płyty głównej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 I któą wersje samej płyty (1.0 czy 2.0) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ma chlopak pecha i juz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Wersja biosu to 118, jest nawet młodsza niż na stronie producenta, gdzie mają 117. Wersja błyty to 2.0. Ale ludzie.....ja na serio już wszystkiego próbowałem, oprócz zmiany biosu karty grafiki. Więc proszę o ten bios od wczoraj, no ale jak dotąd nic....Więc proszę.....litości....niech wyśle kto ma ten plik do mnie na emaila Slayer_997@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 "]A co za blad ci wychodzi podczas proby smigania biosa ? Jesli costam z "invert" to da siem spoks sflashowac ,tesh tak mialem z mintem wlasnie (a z HiSem konkretnie bo to nie mint robi te karty) ,potym jak wywala blad musish wymusic flash i dziala. Jakim poleceniem wymusza się flashowanie biosa? ,,pm"??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ..bo i to nie działa :x :evil: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Faktycznie jesli masz wersje 118a to nowszej nie ma:( Co do biosów do R8500 to zobacz tutaj http://lradunovic.tripod.com/radeon8500/id6.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 DZIĘKI!!!!!!!! JEŻELI MACIE JAKIEŚ INNE BIOSY TO CZEKAM . DZIĘKI JESZCZE RAZ.....BĘDĘ PRÓBOWAŁ Z TYMI, CO MI POKAZAŁEŚ....DZIĘKI!!!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ..oj...ale to są biosy do wersjii NTSC i to do Mode in ATI.....nie zrąbię tym mojej karty??!!! 7008 NTSC For Ati Radeon 8500 64MB (retail)275/275 BIOS Part Number: 133-P14901-018 BIOS Date: 2002/04/22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 to przejdz na win98 se i po klopocie, na co ci xp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...