Skocz do zawartości
Slayer

Przerąbana sprawa z Radeonem 8500 :-((

Rekomendowane odpowiedzi

7008 NTSC For Ati Radeon 8500 64MB (retail)275/275

BIOS Part Number: 133-P14901-018

BIOS Date: 2002/04/22

Proszę, jeżli ktoś ma dostęp do biosów Mint-a, proszę o pomoc. Powiedzcie mi, czy ta wersja u góry nie zrąbie mi karty. U mnie jest czarny laminat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra..zabieram się edycję biosa. Z tym, że nie wiem, czy zaznaczyć synchronizację GPU z pamięciami? Standardowo jest tak ustawione. Jak jest w rzeczywistości standarodowo ?? Bo widziałem już karty 250/40, 250/366 oraz SICK!!! 250/333!! Co sądzicie o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra..ale jesteście na 100% pewni, że się nie zchszani? Co prawda dostęp do karty na PCI mam, ale pół miasta muszę przelecieć po samą kartę i zpowrotem do kumpla, bo u mnie się nie da tego zrobić :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do $%@ zedytowałem bios, zapisałem go ,,85007008.bin" i poleceniem atiflash -p 0 85007008.bin wgrywałem bios. To teraz mi napisal, że coś z nazwą jest chyba nie tak.....format <.....><.....>[r]

To ja już świra łapię 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to prawda, sam tego doświadczyłem na GF4Ti4200. Ale sprawa ma się tak, że tylko na niektórych kombinacjach sprzętu tak się dzieje, i jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Ogólnioe Windows XP może mieć problemy przy instalacji jakiejkolwiek karty NVidii. Można to przeczytać w helpie microsoftu (gdzieś to znalazłem). Ale kupiłem sobie za 10,- kartę na PCI, zainstalowałem obok GF-a i ustawiłem w BIOSie bootowanie z PCI. Instalka poszła a potem tylko zmieniłem w BIOSie na AGP i zainstalowałem stery do GF4. Po problemie. A wiesza się na czarno, dopiero po niebieskim ekranie :)

Może spróbuj zainstalować tak samo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i......no ja już normalnie świra dostaję. Dzięki GrOOby, ale mam taki fajny komunikat

Error( na czerwono mryga) OFLO 1:press 1 to continue.

Miałem już coś takiego wczoraj...... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowanie: przegrałem 8O

To nie była wina zasilacza. Nie mogłem w żaden sposób zmienić bios karty tak na swoim i na innym sprzecie. To skreśliło jaką kolwiek możliwość prawidłowego działania na mojej płycie głóniej.

Pytanie- czy ktoś mógłby mi sporządzić idealną instrukcję, żeby bez żadnej integracjii- tylko wciskanie, wpisywanie na żywca z instrukcjii jak upgratewoć bios? Wiem, że to trochę chamsko wygląda, ale ja w żadnen sposób nie mogę zrobić tego sam. Napiszcie, jak dla totalnie zielonego człowieka, jak to zrobić, bo jeżeli nie zrobię tego, to jutro wysyłam kartę( o ile będzie to możliwe) do sklepu na drugim końcu Polski. Proszę takze o plik-bios- w 100% pasujący do karty- w wersjii 7008 i edytor bios.

Jestem zdany wyłacznie na waszą wiedzę i dobrą wolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jeżeli nie działa z moim flash'erem to masz poprostu nie flash'owalną kartę... W którym momencie wyskakuje ten error?

Też tak myle...

W końcu za ta cene nie uzyskasz czego co by było super i w 100% to co by chciał...

Niestety....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jeżeli nie działa z moim flash'erem to masz poprostu nie flash'owalną kartę... W którym momencie wyskakuje ten error?

Dostąłem od ciebie bios równie stary co u mnie w karice- z listopada 2001, wiec nawet, jeżeli by sie zflashował nic by to i tak nie dało. Błąd występuje przy flashowaniu :

Error( na czerwono mryga) OFLO 1:press 1 to continue

albo w innym fasherze : Format: flashrom -pi <adapter num> <file numer> [r]

.....nie mam pojęcia co z tym zrobić. NIech ktoś napisze doładnie, jak to zrobić, bo na serio- bez waszej pomocy nie dam rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...