Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Już pisałem......jestem od wczoraj na Win 98 SE.......teraz potrzebuję tylko rady- czy te biosy NTSC nie zepsują mi karty. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 7008 NTSC For Ati Radeon 8500 64MB (retail)275/275 BIOS Part Number: 133-P14901-018 BIOS Date: 2002/04/22 Proszę, jeżli ktoś ma dostęp do biosów Mint-a, proszę o pomoc. Powiedzcie mi, czy ta wersja u góry nie zrąbie mi karty. U mnie jest czarny laminat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Mozesh spokojnie flashowac biosa NTSC ,nic sie nie dzieje, pozatym jesli rzeczywiscie korzystasz z tvouta PAL ,to jst programik pod tytulem RADEDIT ,wczytujesh ten bios zmieniash na PAL i zapisujesh nowy jush PALowy :-] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 radeditem wgraj ten bios ntsc zmien na pal nagraj i moze uda ci sie wgrac ten biosik za pomoca flashradeona 2.05:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Dobra..zabieram się edycję biosa. Z tym, że nie wiem, czy zaznaczyć synchronizację GPU z pamięciami? Standardowo jest tak ustawione. Jak jest w rzeczywistości standarodowo ?? Bo widziałem już karty 250/40, 250/366 oraz SICK!!! 250/333!! Co sądzicie o tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Dobra..ale jesteście na 100% pewni, że się nie zchszani? Co prawda dostęp do karty na PCI mam, ale pół miasta muszę przelecieć po samą kartę i zpowrotem do kumpla, bo u mnie się nie da tego zrobić :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 KARTA CI SIE NA PEWNO NIE ZEPSUJE CHYBA ZE W CZSIE FLASHA (NP. PRZERWA W DOPLYWIE PRĄDU). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Do $%@ zedytowałem bios, zapisałem go ,,85007008.bin" i poleceniem atiflash -p 0 85007008.bin wgrywałem bios. To teraz mi napisal, że coś z nazwą jest chyba nie tak.....format <.....><.....>[r] To ja już świra łapię 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Podaj mi mail'a to Ci wszystko wyślę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Tak to prawda, sam tego doświadczyłem na GF4Ti4200. Ale sprawa ma się tak, że tylko na niektórych kombinacjach sprzętu tak się dzieje, i jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Ogólnioe Windows XP może mieć problemy przy instalacji jakiejkolwiek karty NVidii. Można to przeczytać w helpie microsoftu (gdzieś to znalazłem). Ale kupiłem sobie za 10,- kartę na PCI, zainstalowałem obok GF-a i ustawiłem w BIOSie bootowanie z PCI. Instalka poszła a potem tylko zmieniłem w BIOSie na AGP i zainstalowałem stery do GF4. Po problemie. A wiesza się na czarno, dopiero po niebieskim ekranie :) Może spróbuj zainstalować tak samo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 No i......no ja już normalnie świra dostaję. Dzięki GrOOby, ale mam taki fajny komunikat Error( na czerwono mryga) OFLO 1:press 1 to continue. Miałem już coś takiego wczoraj...... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Podsumowanie: przegrałem 8O To nie była wina zasilacza. Nie mogłem w żaden sposób zmienić bios karty tak na swoim i na innym sprzecie. To skreśliło jaką kolwiek możliwość prawidłowego działania na mojej płycie głóniej. Pytanie- czy ktoś mógłby mi sporządzić idealną instrukcję, żeby bez żadnej integracjii- tylko wciskanie, wpisywanie na żywca z instrukcjii jak upgratewoć bios? Wiem, że to trochę chamsko wygląda, ale ja w żadnen sposób nie mogę zrobić tego sam. Napiszcie, jak dla totalnie zielonego człowieka, jak to zrobić, bo jeżeli nie zrobię tego, to jutro wysyłam kartę( o ile będzie to możliwe) do sklepu na drugim końcu Polski. Proszę takze o plik-bios- w 100% pasujący do karty- w wersjii 7008 i edytor bios. Jestem zdany wyłacznie na waszą wiedzę i dobrą wolę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Jeżeli nie działa z moim flash'erem to masz poprostu nie flash'owalną kartę... W którym momencie wyskakuje ten error? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Jeżeli nie działa z moim flash'erem to masz poprostu nie flash'owalną kartę... W którym momencie wyskakuje ten error?Też tak myle... W końcu za ta cene nie uzyskasz czego co by było super i w 100% to co by chciał... Niestety.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Jeżeli nie działa z moim flash'erem to masz poprostu nie flash'owalną kartę... W którym momencie wyskakuje ten error? Dostąłem od ciebie bios równie stary co u mnie w karice- z listopada 2001, wiec nawet, jeżeli by sie zflashował nic by to i tak nie dało. Błąd występuje przy flashowaniu : Error( na czerwono mryga) OFLO 1:press 1 to continue albo w innym fasherze : Format: flashrom -pi <adapter num> <file numer> [r] .....nie mam pojęcia co z tym zrobić. NIech ktoś napisze doładnie, jak to zrobić, bo na serio- bez waszej pomocy nie dam rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 No i słabo. 3 dzień i bez rezultatu :x :x Ale się załatwiłem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...