Skocz do zawartości
Spentany

Debian: kernel 2.4.18 -> 2.4.24 xconfig problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

jak w topicu

jak daje make xconfig to wywala mi takie cos

rm -f include/asm( cd include; ln -sf asm-i386 asm)make -C scripts kconfig.tkmake[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.4.24/scripts'cat header.tk >> ./kconfig.tk./tkparse < ../arch/i386/config.in >> kconfig.tkecho "set defaults "arch/i386/defconfig"" >> kconfig.tkecho "set ARCH "i386"" >> kconfig.tkcat tail.tk >> kconfig.tkchmod 755 kconfig.tkmake[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.4.24/scripts'wish -f scripts/kconfig.tkApplication initialization failed: no display name and no $DISPLAY environment variableError in startup script: invalid command name "button"	while executing"button .ref"	(file "scripts/kconfig.th" line 51)make: *** [xconfig] Error 1

googlowałem w poszukiwaniu "Application initialization failed: no display name and no $DISPLAY "

aha dodam jeszcze ze make xconfig'owalem przez konsole via ssh /*PuTTY roX :))*/

ale nic nie znalazlem :roll:

help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

make menuconfig :)

ale ..... LOL !!!!!! jakim cudem XCONFIG z 'X' na poczatku mialby sie odpalic przez ssh ? he ? :D :) :P 8)

qfa wiedzialem ze cos mi sie pomiedzalo :lol:

oczywiscie ze xconfig nie pojdzie..

menuconfig smiga odrazu :)

..ehh tylko zasmiecam to forum ;)

pozdr all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi