bunny Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Nie wiem dlaczego nie moge zgrać filmu z video na kompa,już wcześniej miałem ten problem ale myślałem ,że to wina mojego starego magnetowidu który nie posiadał eurozłącza,teraz mam now z eurozłączem ,ale problem pozostał ten sam.Wszystko jest podłączone raczej dobrze,wkładam kabel w eurozłącze oznaczone jako audiovideo ,a jego drugi koniec zakończony s-video wpinam w kabel vivo(IN) a kabel vivo oczywiście w karte graf.wciskam play,odpalam program ,włanczam capture.próbowałem:unlead video studio 6,virtual dub,iuvcr,we wszystkich programach ustawiałem crossbar s-video.powiedzcie mi co robie nie tak albo czego nie robie,zaczynam myśleć ,że to uszkodzona grafa. ps.kabel vivo jest chyba dobry podłanczałem kompa pod telewizor i wszystko działało,mam najnowsze wdm drivers 2.2,direct 9.0b,force wear 53.03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 O ile dobrze rozumiem, masz kabel, który z jednej strony ma s-video, a z drugiej euro. Tyle, że zamiast wysyłać sygnał do karty, wysyłasz go do wideo. Masz na kablu przy euro przełącznik in/out? Jeżeli nie, kup sobie przejściówkę euro > s/video+(composite)+audio z takim przełącznikiem i używaj kabla s-video>s-video. Podsumowując: musisz ustawić kierunek sygnału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 przy kablu euro s-video nie ma żadnego przełącznika,ale facet który mi ten kabel sprzedawał twierdził że jeżeli będe chciał zgrać film z magnetowidu na kompa to "ten kabel będzie dobry..., on obsługuje TYLKO wyjście",chciałem kupić tą przejściówke o której mówisz ale nigdzie nie mogłem dostać :( czy można zgrać film z magnetowidu który nie ma euro??można tam wpiąć 4 chinche(video in,audio in,video out,audio out),wtedy by nie było wątpliwości ,że zle podłączyłem??? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 przy kablu euro s-video nie ma żadnego przełącznika,ale facet który mi ten kabel sprzedawał twierdził że jeżeli będe chciał zgrać film z magnetowidu na kompa to "ten kabel będzie dobry..., on obsługuje TYLKO wyjście",chciałem kupić tą przejściówke o której mówisz ale nigdzie nie mogłem dostać :( czy można zgrać film z magnetowidu który nie ma euro??można tam wpiąć 4 chinche(video in,audio in,video out,audio out),wtedy by nie było wątpliwości ,że zle podłączyłem??? :?: Jeżeli możesz za pomocą tego kabla wysyłać sygnał na telewizor (a nie ma żadnejgo przełącznika) to to jest tylko kabel za pomocą, którego możesz wysłać sygnał w jedną stronę, żeby wysyłać w drugą stronę musisz mieć albo przejściówkę z przełącznikiem, albo kabel z dwoma wtyczkami S-Video (nie wiem czy takie nawet są). Najlepiej zakupić kabel s-video na s-video i przejściówkę z przełącznikiem z s-video na scarta (euro). Oczywiście, że można zgrać film z magnetowidu, który nie ma euro - przez zwykłe chincze. Podłączasz się w magnetowid kablem pod wyjścia video i audio i podłączasz to do karty - tylko znowu potrzebujesz jakieś przejściówki (chyba, że na karcie masz też chinche - ja mam na karcie svideo i chinche do wejścia i wyjścia. Z kamery zgrywam przez s-video a z magnetowidu przez chinche. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 no to w takim razie wszystko mam podłączone dobrze,sygnał idzie w dobrym kierunku na 100%,nie wiem tylko dlaczego tego sygnału nie ma, w programach przechwytujących nie ma żadnego obrazu, :cry: i nic sie nie da zgrać :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 no to w takim razie wszystko mam podłączone dobrze,sygnał idzie w dobrym kierunku na 100%,nie wiem tylko dlaczego tego sygnału nie ma, w programach przechwytujących nie ma żadnego obrazu, :cry: i nic sie nie da zgrać :cry: Masz kilka wejść na karcie graficznej? Tak jak u mnie s-video i chinch? Jeżeli tak to musisz podać jakie jest źródło sygnału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 na grafie mam 3 wyjścia:od monitora,dvi i vivo,mam kabel vivo rozgałęziający się na 4 (s-video in, chinch in ,s-video out,chinch out),w programach przechwytujących mam dobrze ustalone zródło sygnału :( wydaje mi sie ,że to z kartą jest coś nie tak :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ej tam z kartą. Rozejrzyj się za przejściówką. Sterowniki WDM masz oczywiście zainstalowane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 mam najnowsze wdm drivers 2.2,ale próbowałem też na 2.13 i jeszcze na jednych starszych,sprawdzałem na dwóch os:98 i xp może powinienem dokładniej sprawdzić ten kabel vivo??tylko że nie wiem jak , "out" jest na pewno sprwny ale "in" to nie mam jak sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 ostatnie pytanie:oddać karte do serwisu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nie. Najpierw poszukać przejściówki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Ustawiles system na PAL? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Ustawiles system na PAL? ustawiałem na wszystko co sie da,na PAL też :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...