Skocz do zawartości
zip_macieq

8RDA+ FSB200MHz

Rekomendowane odpowiedzi

MA TAKIE PYTANIE CZY MUGŁBYM MOJEGO ANTKA WŹIĄSĆ GO NA FSB 200 NA TEJ PŁYCIE BO MAM SZANSE WYMIENIĆ Z TEGO CO MAM  NA TĄ 8RDA+...I CZY BY MI IE TO OPŁACAŁO ???

SORRY ALE TO PILNE...

moja rev 2.2 na oryginalnym chłodzeniu ( nawet gluta spod radiatora nie wyjmowałem) idzie stabilnie na FSB 240.

koleś w moim mieście kupił na drugi dzien pomnie to samo mobo i idzie mu na 235.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

99% 8RDA+ robi 200 Mhz spokojnie.

Oj nieeee, wszystko zalezy od rev. chipsetka ;]
To ten 1% wlasnie na to pozostawiam :D. Napisalem ze 99% bo prawde mowiac nie slyszalem o Epoxie ktory nie dobil do 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam chipset A1/C1 i mam duze klopoty z szyna 200. teraz jade na 12,5*166@1.6V ba na 10,5*200 nawet na 1.8 nie mam stabilnie. wogole jest cyrk abraszka z mnoznikami i szyna 200. jak ustawie mnoznik 10,5 w biosie to nei wstaje a jak dam default (czyli 10.5) to mobo wstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam chipset A1/C1 i mam duze klopoty z szyna 200. teraz jade na 12,5*166@1.6V ba na 10,5*200 nawet na 1.8 nie mam stabilnie. wogole jest cyrk abraszka z mnoznikami i szyna 200. jak ustawie mnoznik 10,5 w biosie to nei wstaje a jak dam default (czyli 10.5) to mobo wstaje.

Huh... :oops: czlowiek uczy sie przez cale zycie.... naprawde nie mialem pojecia ze na Epoxach sa jaja z osiagnieciem FSB 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huh... :oops: czlowiek uczy sie przez cale zycie.... naprawde nie mialem pojecia ze na Epoxach sa jaja z osiagnieciem FSB 200.
sa, ale nie wiem czy na mojej plycie czy na innych tez. od lipca walcze,zeby miec stabilne fsb 200. jedynie udalo mi sie 200 stabilnie meic przy mnozniku 12 i napieciu 1.925 i chlodzneiu wodnym :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten 1% wlasnie na to pozostawiam :D. Napisalem ze 99% bo prawde mowiac nie slyszalem o Epoxie ktory nie dobil do 200.

A ten 1% robi vdd moda i leci na fsb 220 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1% za mało :] 8rda+ z mostkiem C1 produkowani juz w kwietniu 2003 roku, wiec calkiem sporawy okres czasu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam rev 1.1 i smigam na fsb 211 ( i na razie to max :| ) ale nie za bardzo chce mi sie wiezyc ze ktorys nie idzie idzie na fsb 200 :|

obstawiał bym raczej jakies inne komponenty albo bios . . .

PS. Gdzie moge znalesc VDD mod na tego epoxa ?:E mam chrapke na wieksze fsb :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Epoxa 8RDA3+ rev 1.x , na dniach montuje bartona 2500 (z allegro, kolo sprzedaje proce, które ponoć stabilnie chodzą na magistrali 200 MHz i standardowym napięciu  8O  http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20797133).

Mam pytanko,

Czy moje pamiątki Kingston 333 MHz (3 kości: 2 x 256 + 512 MB) poradzą sobie gdy magistralę w biosie ustawię na 200-210 MHz ?

Czy jednak trzeba pomyśleć o kupnie pamięci 400 MHz  8O  ...

Sprawdz to sie dowiesz. Co to za problem niski mnoznik i go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moje pamiątki Kingston 333 MHz (3 kości: 2 x 256 + 512 MB) poradzą sobie gdy magistralę w biosie ustawię na 200-210 MHz ?

ja.mam.kingstonka.512.333.i.max.u.mnie.sie.da.wyciagnac.asynchro.215fsb.proc..18

0fsb.pamieci

Moje Kingstony w Asynchro idą 218MHz 11-2-2-2 w Synchro tylko 192MHz (11-2-2-2) ... trzyma mnie niestety płyta Rev 1.1 NB A2. Za kilka dni minie rok od kiedy posiadam tą płytkę :P ale gwarancji i tak już nie mam bo zeszlifowałem chipset :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja.mam.kingstonka.512.333.i.max.u.mnie.sie.da.wyciagnac.asynchro.215fsb.proc..18

0fsb.pamieci

Moje Kingstony w Asynchro idą 218MHz 11-2-2-2 w Synchro tylko 192MHz (11-2-2-2) ... trzyma mnie niestety płyta Rev 1.1 NB A2. Za kilka dni minie rok od kiedy posiadam tą płytkę :P ale gwarancji i tak już nie mam bo zeszlifowałem chipset :twisted:

dało ci coś zeszlifowanie tego chipsetu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dało ci coś zeszlifowanie tego chipsetu ?

Wcześniej powyżej 186MHz miałem już problemy, przy otwartej budzie można było na 188MHz od biedy pograć. Obecnie 'siedzę' na FSB190 a max mam 192MHz. Więc zysk nie jest ogromny za to ile frajdy ... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...