Skocz do zawartości
Snooze

Win98SE czy XP Profesional ??

Rekomendowane odpowiedzi

Co radzicie zainstalowac chodzi mi o wydajnosc i o stabilnosc. Mam radka 9500@pro a pod 98se juz nie robia omeg tylko pod xp. Mam WindowsXP-KB823980-x86-PLK.exe to chyba zatyka dziure przed blasterem ?? I moge smialo laczyc sie z netem i nic sie nie stanie ?? Czy jeszcze trzeba cos sciagac ??Przy instalce xp pyta sie czy zrobic nfts czy fat32 ?? Bo chce zostac na facie. Slyszalem o tym ze da sie w xp wlaczyc wyglad standardowego windowsa bo wlasnie wyglad razi mnie zasadniczo w xp - zbyt wybajerowany i kolorowy. Czy to wyglada tak samo jak 98 czy tylko "podobnie"??Z gory dzieki za odpowiedz i za jakies linki do waznych latek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wywal 98 bo ten system do muzeum się tylko nadaje.

2. Ten plik nic ci nie da bo jest jeszcze wiele innych dziur. Sciągać trzeba SP1 i kilkadziesiąt aktualizacji z windowsupdate.

3. Włączenie standardowego wyglądu to 4 klikniecia mysza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki mozecie podac linka to tych koniecznych latek bo na xp sie wogole nie znam :) Ta latka ba blastera styknie ?? :) I jak zmienic ten wyglad xp'eka na 98 ?? Jezeli bedzie wygladal tak samo jak 98 to zajebXXXX :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

styl 98 w XP

PPM na pasku menu / wlasciwosci / menu start / klasyczne menu start

potem PPM na pulpicie / wlasciwosci / wyglad / okna i przyciski / styl klasyczny windows

to tych 2 zabiegach bedziesz mial styl 98

po zainstalowaniu XP najlepiej juz z SP1 sam ci sie spyta o akutualizacje - pierwszy raz bedzie sciagaj wszystkie jakie dotychczas wyszly (troche to pewnie potrwa) ... potem stopniowo w miare ukazania nowej bedzie dogrywal lub pytal sie czy dograc (zalezy co mu ustawisz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej wgrac juz winde z SP1 niz ja dogrywac z netu ...

tak jest pewniej ;)

co do blaster fix - czy jest dobry okaze sie jak juz bedziesz mial xp i blaster sie nie dostanie :lol:

moja lata ma ta sama nazwe ale nigdy nie wiadomo co masz w srodku ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja takiej nie mam mam win xp pro i tyle mozesz podac linka do tego SP1 bo jeszcze widzialem SP1a i scignalem cos w wersji polskiej ale to ma 1.97mb (sp1aexpress_pl.exe) czy cos kolo tego. Wiec bylbym wdzieczny za linki ktore mi pozwola na bezwirusowa i usterkowa prace w xp wygladajacym jak 98 :)) Z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#$%#$%$ Jeszcze trochę i dojdzie do tego że niektórzy bedą życzyli sobie aby im sciągnąc coś nagrać na płytę i wysłać. To już jest jakaś paranoja, pytac się skąd ściągnąć aktualizacje, gdy w kazdym windows jest funkcja automatycznie je pobierająca. To samo z SP1. Znalezienie normalnej wersji na stronie MS zajmuje 2 minuty ale co tam, po co się meczyć, lepiej bedzie jak zrobi to ktoś inny i poda linka, chociaż na forum mozna równiez znależc to w wielu tematach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#$%#$%$ Jeszcze trochę i dojdzie do tego że niektórzy bedą życzyli sobie aby im sciągnąc coś nagrać na płytę i wysłać. To już jest jakaś paranoja, pytac się skąd ściągnąć aktualizacje, gdy w kazdym windows jest funkcja automatycznie je pobierająca. To samo z SP1. Znalezienie normalnej wersji na stronie MS zajmuje 2 minuty ale co tam, po co się meczyć, lepiej bedzie jak zrobi to ktoś inny i poda linka, chociaż na forum mozna równiez znależc to w wielu tematach.

Rzeczywisice gosu pomysl laczyc sie z netem bez latek i na dzien dobry zlabac blastera czy inny shit...Bylem na stronce microsoftu i sciagnalem cos co wazy 1.97mb i to niby jest caly SP1a ?? Tak malo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SP1a rózni się od Sp1 tym ze w tym pierwszym nie ma javy. Po instalacji systemu zainstaluj łate do blastera a następnie aktulizacje krytyczne z windows update.

Dzieki za pomoc chodz jak sie okazala doslownie przez 30 sekundami moj win xp pro ma SP1a "wbudowana" :)) Ale i tak dzieki za pomoc juz mialem 30% tego SP1a zassanego i sie okazalo ze nie trza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie cos zrobic zeby ikonki po wejscu na moj komputer wygladaly podobnie jak w 98 bo pulpit i pasek juz zmienilem. Jeszcze jedno w zakladace SMARTGART pisze mi ze mam AGP wylaczone i nie moge wlaczyc na 8x tzn moge ale po restarcie znow jest niby wylaczone. W biosie mam ustawione AGP x8 To tak ma byc ?? Mam rad_w2kxp_omega_2522.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno w zakladace SMARTGART pisze mi ze mam AGP wylaczone i nie moge wlaczyc na 8x tzn moge ale po restarcie znow jest niby wylaczone. W biosie mam ustawione AGP x8 To tak ma byc ?? Mam rad_w2kxp_omega_2522 i dx9.0 i nie moge zainstalowac 9b nie wiem czemu wyskakuje blad ze nie moze skopiowac pliku czy cos. Spadly mi wyniki w 3dm2001 na 10600 a mialem ponad 11k bez o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak...:)

po przetestowaniu xp i powyłaczaniu wodotrysków system i tak dalej muli , i pozera ram

zdecydowalem sie na winme i jak na razie wymiata bez problemu a 256ram to dla niego bez problemu wystarcza 80% wolnej pamieci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi