Sfx Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 no wlasnie zna ktos jakies stronki dotyczace zasady obslugiawania sie kompasem okreslamnia azymuow nawigacji itd. Bede wdzieczny a mi jest to potrzebne thx :))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 skombinuj sobie ksiazke z PO :P a na chlopski rozum to: bierzesz dowolny punkt, kompas na niego, czytasz kat, zaznaczasz kreche na mapie od tego samego miejsca pod tym samym katem do polnocy. robisz to samo dla innego punktu, po czym sie linie przetna ;) izi ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Przeciez na kompasie jak dobrze pamietam jest zaznaczone gdzie polnoc itd. Wiec gdzie ci strzalka pokaze tam jest polnoc czy jakos tak to bylo. Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfx Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 no wiesz kompas potrawi wiecej niz pokazanie polnocy musze miec gdzies opisy przepowadzania obliczen zwiazanych z nawigacja ustalaniem polozenia geograficznego uwzglednaj=ijac bieguny magnetyczne i takie bajery szukam i znalesc nie mpamietajcie nie chodzi tylko o kompas i o polnoc ale o cala zasadennawigacji musze sie nauczyc tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 no wiesz kompas potrawi wiecej niz pokazanie polnocy musze miec gdzies opisy przepowadzania obliczen zwiazanych z nawigacja ustalaniem polozenia geograficznego uwzglednaj=ijac bieguny magnetyczne i takie bajery szukam i znalesc nie mpamietajcie nie chodzi tylko o kompas i o polnoc ale o cala zasadennawigacji musze sie nauczyc tegoAha. Tego to nie wiem i niestety nie znam stronki ale poszukaj na googlach :) Ps. Ja polecam komputerek lub GPS ;) Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfx Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 no tak tez mozna ale wiesz nie zawsze elektoronika dziala :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 ja mam taki ruski wojskowy lookam sobie przez szczerbinke na jakis punkt ustawiam takie koolko zeby wskzaywalo polnoc i lookajac w lusterk w tym kompasie widze kurs tylko w jakis jednostkach dziwnych bo skala jest 0-60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 No SFX i GPS chyba troche kosztuje :D Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfx Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 no ba dlatego trza sie nauczyc obslugi gwiazd, drzew,kamieni, slonca,zegarkow itd survival przedewszystkim,a tak na powaznie to dziek za proby pomocy ,kupilem sobie dzis ksiazke o zasadach nawigacji i teraz wlasnie jestem podczas jej studiowania pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...