mefistus Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Mam problem z łączeniem się z ftp przez sieć lan (siec osiedlowa). Total Commander wyrzuca taki komunikat "425 Unable to build data connection: Address already in use". Ktos mi powiedział że być moze administrator sieci zablokował port 21. Help please! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartensEleven Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Czy to jest FTP dla użytkowników anonimowych, czy może dostałeś swoją nazwę dla niego i hasło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Witam, Masz problem z laczeniem sie z serwerem ftp znajdujacym sie wewnatrz sieci LAN, czy poza...? P.S. Data connection to wg mnie nie port 21, a 20 ;). Wiec jezeli laczysz sie z serwerem poza LANem, sprobuj we wlasciwosciach polaczenia ustawic tryb pasywny (wtedy polaczenie nie wykorzystuje portu 20tego). Wg mnie to rozwiaze Twoj problem... chociaz wrozka nie jestem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...