raki Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Tak jak w temacie... potrzebuje to na jutro na polski... a nigdzie nie moge znaleźć konkretnych informacji... Może ktoś wie?? Z góry DZIĘKI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 http://pl.wikipedia.org/wiki/Błąd_językowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrunetWieczorowaPora Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 bledem jezykowym nazywamy nieumiejetne zastosowanie zasady gramatycznej , fonetycznej . Jest roznica pomiedzy bledem a pomylka . Blad wynika z niewiedzy ucznia i nie jest on w stanei poprawic sie gdyz ma zbyt mala niewystarczajaca wiedze ,. Natoimiast pomylka jest zwyklym przejezyczeniem sie wynikajacym ze stresu badzinnego czynnika . Uczen jest w stanie poprawic sie gdyz posiada odpowiednia wiedze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Dzieki wszystkim!!! Naprawde sie przyda!!! <piwo> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja bym polecal zakupienie jakiechs Encylkopedii PWN ;) Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja bym polecal zakupienie jakiechs Encylkopedii PWN ;) Pozdrawiam Harry :) A mam taką starą ... ale tam akurat błędu językowego nie było :cry: :lol: POZDRO>>> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja bym polecal zakupienie jakiechs Encylkopedii PWN ;) Pozdrawiam Harry :) A ja słownika poprawnej polszczyzny, bo encyklopedia nie ma nic wspólnego z wiedzą językową. BTW: to "Pozdrawiam Harry" masz pod jakimś skrótem klawiaturowym? :P bledem jezykowym nazywamy nieumiejetne zastosowanie zasady gramatycznej , fonetycznej .Tak samo jak niezastosowanie. Jest roznica pomiedzy bledem a pomylka . Blad wynika z niewiedzy ucznia i nie jest on w stanei poprawic sie gdyz ma zbyt mala niewystarczajaca wiedze ,. Natoimiast pomylka jest zwyklym przejezyczeniem sie wynikajacym ze stresu badzinnego czynnika . Uczen jest w stanie poprawic sie gdyz posiada odpowiednia wiedze . Błąd językowy jest błędem niezależnie od przyczyny zaistnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrunetWieczorowaPora Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja bym polecal zakupienie jakiechs Encylkopedii PWN ;) Pozdrawiam Harry :) A ja słownika poprawnej polszczyzny, bo encyklopedia nie ma nic wspólnego z wiedzą językową. BTW: to "Pozdrawiam Harry" masz pod jakimś skrótem klawiaturowym? :P bledem jezykowym nazywamy nieumiejetne zastosowanie zasady gramatycznej , fonetycznej .Tak samo jak niezastosowanie. Jest roznica pomiedzy bledem a pomylka . Blad wynika z niewiedzy ucznia i nie jest on w stanei poprawic sie gdyz ma zbyt mala niewystarczajaca wiedze ,. Natoimiast pomylka jest zwyklym przejezyczeniem sie wynikajacym ze stresu badzinnego czynnika . Uczen jest w stanie poprawic sie gdyz posiada odpowiednia wiedze . Błąd językowy jest błędem niezależnie od przyczyny zaistnienia. Ad.2 owszem Ad.3 owszem Pomylka rowniez jest pomylka niezaleznie od przyczyny zaistnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Hehe. Ale jak ktoś się myli, znając poprawną formę, to i tak popełnia błąd językowy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrunetWieczorowaPora Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Hehe. Ale jak ktoś się myli, znając poprawną formę, to i tak popełnia błąd językowy. :) wiesz to tez zalezy , w jezyku mowiionym jest to o wiele latwiej mozliwe do sklasyfikowania ze wzgledu na mozliwosc poprawienia sie w jezyku pisanym juz nie i tutaj wszystko konczy sie na bledzie , stety albo niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nie chodzi o klasyfikowanie przyczyn -- o tym właśnie napisałam na początku. To, że np. ktoś najpierw się przejęzyczył i podał złą formę wyrazu, a zaraz potem poprawił, nie zmienia faktu, że popełnił błąd językowy -- samodzielnie skorygowany. Język mówiony obfituje w błędy językowe i część z nich jest usprawiedliwiona (ale nadal są to błędy :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrunetWieczorowaPora Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nie chodzi o klasyfikowanie przyczyn -- o tym właśnie napisałam na początku. To, że np. ktoś najpierw się przejęzyczył i podał złą formę wyrazu, a zaraz potem poprawił, nie zmienia faktu, że popełnił błąd językowy -- samodzielnie skorygowany. Język mówiony obfituje w błędy językowe i część z nich jest usprawiedliwiona (ale nadal są to błędy :P). nie dojdziemy do porozumienia ja mam swoja wizje ty swoja i niech tak zostanie : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Ja bym sie zgodzil z Jej "wizja" :lol: Zaufaj mi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 To pozdrawiam harry mam ustawione pod ESC :D Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 BTW: to "Pozdrawiam Harry" masz pod jakimś skrótem klawiaturowym? :PLmao :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...