Skocz do zawartości
Tomas

Prolink vs. WinFast

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam wymienic mojego MX-a na cos mocnieszego. Wybor padl na GF2 Ti. I teraz jest problem - co wybrac - Ti Prolinka czy Ti WinFasta (bo akurat tylko takie mozliwosci przewiduje). Ktora wybrac? WinFast jest troche drozszy, ale to nie stanowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam wymienic mojego MX-a na cos mocnieszego. Wybor padl na GF2 Ti. I teraz jest problem - co wybrac - Ti Prolinka czy Ti WinFasta (bo akurat tylko takie mozliwosci przewiduje). Ktora wybrac? WinFast jest troche drozszy, ale to nie stanowi.

Jezeli $$ to nie problem , to biez WinFasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od niedawna tego Gf2 Titanium Ultra Prolinka. Chodzi spoko. Dzisiaj nawet bawilem sie w podkrecanie i na probe zapodalem dla pamieci 450 Mhz- zadnych problemow. Na TomsHardware Prolink lepiej sie kreci niz Winfast 480 Mhz kontra 450 Mhz. Tv out jest na chipsecie Conexant. Dla mne karta spox. :D, tylko musze znalesc czas zeby pobawic sie jeszcze podkrecaniem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy ile kasy masz. Zreszta winfast Gf2ti kosztuje na pewno ponad 500 pln. Zauwaz, ze jest juz w cennikach karta gainwarda Gf3ti200 / 450 w cenie 600 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie PROLINK!! Kiedys jak kupowalem wlasnie GF2Ti to wzialem to gowno. Karta WOGÓLE sie nie podkrecała!! Nawet 10 MHz czy to na czip czy na pamieci powodowało przekłamania w grafice. W kazdym razie na drugi dzien poszedlem na gielde , oddalem tego Prolinka i wziąłem sobie Winfasta 2 Ti. Karta spoko dzialala 270/490. Niestety wywalilo korki i karta sie zjarała:( teraz czekam az kolesie beda mieli GF3Ti200 Gainwarda lub Leadteka i licze ze za doplata 100-200pln taka karte dostane.

Aha zamiast kupowac GF2Ti weż kup sobie GF3 Ti200! Sa juz za ok 600 pln!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie PROLINK!! Kiedys jak kupowalem wlasnie  GF2Ti  to wzialem to gowno. Karta WOGÓLE sie  nie podkrecała!! Nawet 10 MHz czy to na czip  czy na pamieci powodowało przekłamania w grafice.

Nie wiem, musiales miec jakas syfna wersje :roll: , moja spox sie kreci i zamierzam duzo wiecej z niej wycisnac, a kosztuje 380zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uhhh

Osobiście mam Prolinka (co zresztą widać) :D

Miałem na testach Winfasta od kumpla (też wersja Pro 200/400)

wynik w 3dm2k1 - różnica w granicach błędu pomiarowego, tzn. 30-40pts.

Ale, wiadomo Winfast to Winfast.

A Prolink to Prolink...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem mase róznych MXów, potem Gainwarda GF2Pro (250/500), teraz latam na GF3 i powiem Ci jedno - poczekaj jeszcze z miecha, zbierz kaske i kup Ti200, bo chodza teraz po 600pln - naprawde warto.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej kup gf3ti200 bo za niedlugo tego gf2ti to bedziesz mogl <span style="color:red;">[ciach!]</span>c na smietnik bo wejdzie w gry nowy standart Pixel Shader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli moge coś doradzić to GF3Ti200. Chodzi jak 500, kosztuje ok 600-700zl. Możesz pożyczyć, <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na raty, ukraść....żartowałem, po nowym roku odpiszesz go sobie od podatku i bedzie 19% tańszy. Ja tak zrobiłem i jestem do dzisiaj w szoku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...