Skocz do zawartości
e!

athlon 1.7 problem zasilka czy koniec procka ??

Rekomendowane odpowiedzi

cze all mam problem mam chifteca 340 w i athlona podkrecam go na 200 x 13 2600 daje napiecie 2.15 a mam 2.08 czy to jest wina zasilacza czy cos innego ?? bo jak dam wiecej niz 2.2 to mi windows sie nie wlacza dlaczego ?? moze to do ramu elixir 333 ale jak podkrecam to daj mu na 266 i 7 3 3 3 plisss o pomoc !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze all mam problem mam chifteca 340 w i athlona podkrecam go na 200 x 13 2600 daje napiecie 2.15 a mam 2.08 czy to jest wina zasilacza czy cos innego ?? bo jak dam wiecej niz 2.2 to mi windows sie nie wlacza dlaczego ?? moze to do ramu elixir 333 ale jak podkrecam to daj mu na 266 i 7 3 3 3 plisss o pomoc !!

Bo ja wiem? Masz może wskaźnik? Tak? To zmierz +12V z molex'a..

Ogólnie powiem, że to prawdopodobnie wina leży po stronie athlona :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 2,2v ci sie zwiesza winda bo plyta główna nie wytrzymuje lub procek nie toleruje takiego Vcore. Btw zmien sobie ten i podpis (20x200) bo nie wierze ze tyle masz. Nie dawaj większego Vcore bo ci sie winda rozsypie,zobaczysz piękny komunikat ze nie moze znaleźc katalogu systemowego i wtedy tylko juz reinstalka windy,po prostu kontrolery i chipset moze transferowac błędne dane.

Co do napiecia : to calkiem normalne że jak dajesz napiecie 2,15 to masz 2,08v, też tak mam, to zalezy od procesora i kondensatorów na płycie głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dawaj większego Vcore bo ci sie winda rozsypie,zobaczysz piękny komunikat ze nie moze znaleźc katalogu systemowego i wtedy tylko juz reinstalka windy,po prostu kontrolery i chipset moze transferowac błędne dane.

Nie zapomniałeś o blokadzie tej płyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dawaj większego Vcore bo ci sie winda rozsypie,zobaczysz piękny komunikat ze nie moze znaleźc katalogu systemowego i wtedy tylko juz reinstalka windy,po prostu kontrolery i chipset moze transferowac błędne dane.

Nie zapomniałeś o blokadzie tej płyty?

Jakiej blokadzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...