Czechu Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Witam Was. Wiadomoze w XP są ładnie wycieniowane ikonki i przezroczyste również ładnie wycieniowane podpisy pod ikonami na pulpicie. I zawsze tak było a 2 dni temu nagle pojawiły mi sie prostokątne tła takie jak w win98 :( nie mam pojęcia czemu bo nic nie mieszałem. Przeszukałem wszystkie opcje jakie mogłem i nie znalazłem nic co mogło by być za to odpowiedzialne. Również wybranie stylu Windows XP we właściwościach ekranu nic nie dało, a teoretycznie powinno to przywrócić wszystkie domyslne ustaawienia wyglądu. Pomóżcie chłopaki bo mnie to strasznie denerwuje:))) Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 panel sterowania -> system -> zaawansowane -> wydajnosc -> ustawienia -> efekty wizualne -> uzyj cieni dla etykiet ikon pulpitu mam nadzieje ze o to chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Wylacz: Zablokuj elementy sieci web na pulpicie (czyli Active Desktop jak kto woli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 aaa hehee no własnie ZABLOKUJ ELEMENTY PULPITU :P hehe:) byłem pewny ze to cos z active desktop ale sie motałem za bardzo:) no nic dzieki chłopaki za pomoc!!!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) A ja odświeżę temat, ponieważ mam taki sam problem :/. Tylko, że żadne z tych rozwiązań nie pomaga :/. Włączam te cienie, wyłączam blokowanie 'elementów pulpitu', restart - w różnych kombinacjach i dalej nie działa. Już nie wiem, co mam robić, a format nie wchodzi w grę, bo już raz go zrobiłem z tego powodu i nie spodziewałem się, że tak szybko wróci. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny do pomocy :). Sys to XP SP2. EDIT: Rozwiązałem częściowo problem, zmieniając tapetę na .BMP... Czyli jednak jest to coś z 'active desktop', więc należy zmienić pytanie: Jak włączyć active desktop(wyłączyć blokowanie elementów pulpitu), jeśli standardową metodą(wygląd>pulpit>dostosuj pulpit>sieć web>zablokuj elementy pulpitu) nie działa? Pozdrawiam. Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...