Skocz do zawartości
kocurek

duron 1300-odblokowanie mnożnika

Rekomendowane odpowiedzi

zrobiłem wczoraj ołówkowy mod na swoim duronie (L1) no i mnożnik poszedł ładnie 100x133,przeszedł 3dmark i parę innych testów i wszystko ok,ale jak ponownie włączyłem kompa -to czarny ekran i tak losowo raz wstawał raz nie na default(13x100)wszystko ok,wygląda że grafit na mostkach kuleje znacie jakieś inne "domowe sposoby" na trwalsze połączenie?(mam zwykłą lutownice transf. i mini-kolbe -ale to chyba odpada)

jeszcze jedno-jest sens podnoszenia fsb jeżeli ram asynchronicznie może pójść 214/354Mhz (ddr) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem wczoraj ołówkowy mod na swoim duronie (L1) no i mnożnik poszedł ładnie 100x133,przeszedł 3dmark i parę innych testów i wszystko ok,ale jak ponownie włączyłem kompa -to czarny ekran i tak losowo raz wstawał raz nie na default(13x100)wszystko ok,wygląda że grafit na mostkach kuleje znacie jakieś inne "domowe sposoby" na trwalsze połączenie?(mam zwykłą lutownice transf. i mini-kolbe -ale to chyba odpada) 

jeszcze jedno-jest sens podnoszenia fsb jeżeli ram asynchronicznie może pójść 200/384Mhz (ddr) ?

Lakier electon - z dodatkiem srebra. Za pomocą tego modowałem durona do athlona (z grafitem różnie było - zazwyczaj nie działało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz użyć kleju do uzupełniania ogrzewania na szybach samochodowych - jest tani i skuteczny, ale ja używałem w Duronie ołówka Staodler (chyba HB), później DOKŁADNIE zakleiłem mostki taśmą klejącą (zwykłą) i jechał ponad rok bez problemu.

Co do ramu to nie bardzo czaje, ale duronom najbardziej służy synchroniczne FSB - nawet kosztem nieco wolniejszego ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc poszedł normalnie na 10x133 i wszystko ładnie i stabilnie ale......muszę go całkowicie wyłączyć żeby potem ruszył,żadne reset i "uruchom ponownie" nie wchodzi w grę(black screen).włączam powera i chodzi normalnie,ktoś coś z tego rozumie????? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi