kocurek Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 zrobiłem wczoraj ołówkowy mod na swoim duronie (L1) no i mnożnik poszedł ładnie 100x133,przeszedł 3dmark i parę innych testów i wszystko ok,ale jak ponownie włączyłem kompa -to czarny ekran i tak losowo raz wstawał raz nie na default(13x100)wszystko ok,wygląda że grafit na mostkach kuleje znacie jakieś inne "domowe sposoby" na trwalsze połączenie?(mam zwykłą lutownice transf. i mini-kolbe -ale to chyba odpada) jeszcze jedno-jest sens podnoszenia fsb jeżeli ram asynchronicznie może pójść 214/354Mhz (ddr) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 zrobiłem wczoraj ołówkowy mod na swoim duronie (L1) no i mnożnik poszedł ładnie 100x133,przeszedł 3dmark i parę innych testów i wszystko ok,ale jak ponownie włączyłem kompa -to czarny ekran i tak losowo raz wstawał raz nie na default(13x100)wszystko ok,wygląda że grafit na mostkach kuleje znacie jakieś inne "domowe sposoby" na trwalsze połączenie?(mam zwykłą lutownice transf. i mini-kolbe -ale to chyba odpada) jeszcze jedno-jest sens podnoszenia fsb jeżeli ram asynchronicznie może pójść 200/384Mhz (ddr) ? Lakier electon - z dodatkiem srebra. Za pomocą tego modowałem durona do athlona (z grafitem różnie było - zazwyczaj nie działało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Możesz użyć kleju do uzupełniania ogrzewania na szybach samochodowych - jest tani i skuteczny, ale ja używałem w Duronie ołówka Staodler (chyba HB), później DOKŁADNIE zakleiłem mostki taśmą klejącą (zwykłą) i jechał ponad rok bez problemu. Co do ramu to nie bardzo czaje, ale duronom najbardziej służy synchroniczne FSB - nawet kosztem nieco wolniejszego ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczek.fm Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 olej lakier jak ci na ołówku wystartował to popraw jeszcze raz kreche nie żałuj grafitu :] i naklej taśme bezbarwną tylko troche tak aby kreche zaklepić wiem co mówie zrobiłem już pare takich i hasaj jak dotąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no więc poszedł normalnie na 10x133 i wszystko ładnie i stabilnie ale......muszę go całkowicie wyłączyć żeby potem ruszył,żadne reset i "uruchom ponownie" nie wchodzi w grę(black screen).włączam powera i chodzi normalnie,ktoś coś z tego rozumie????? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...