nitro Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Wiatm wszystkich!! Pewnie będziecie mnie chcieli zbanować, że to nie jest na "Platformę AMD", tylko na K. Graficzne; ale sumie to może być na każdym dziale forum, bo to jest w cholere dziwne. A więc- kumplowi co jakiś czas pracy w winXP samoczynnie zmienia się rozdzielczość. Co zrobiliśmy: 1. Na początku myśleliśmy, że to jakiś trojan. NAV - nic, MKS - nic (najnowsze bazy); reinstal windy- nic; dalej się to zmieniało co jakiś czas 2. Potem przyszedł czas na GFX (Radeon 9200) - zmieniliśmy na GF4MX440SE, ciągle to samo, prosty wniosek- pewnie mobo. 3. Zmieniliśmy mobo (8RDA3l Epoxa) na inny egzempalrz 8RDA3l- nic. Zmienilismy to na 8k9a2+ Epoxa i sama się co jakiś czas ta rozdzielka zmienia. 4. Może pamięć - zmieniliśmy KingMAXa na Twinmosa, a potem na Elixira. 5. O klikukrotnej zmianie sterowników nawet nie wspomnę. Co wy na to? Bo ja już na serio nie wiem, co może być przyczyną. CPU? Zasilacz (Megabajt 350W)? Może cos innego? Czekam na sugestie... P.S. Szukajka poszła w ruch i nic nie znalazła. I pozdrawiam oczywiście, Nitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Zmien monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 1. Jaką rozdzielczość pokazuje windows po zmianie? 2. Jaką rozdzielczość pokazuje OSD monitora (o ile pokazuje)? 3. Jaki to monitor wogóle, bo o tym już nie wspomniałeś 4. Sprawdź na innym monitorze, jak pisał Ci SGJ. Dział faktycznie średnio trafiony, lepsze już będą "podstawowe zagadnienia" chyba? O-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Monitor to Samsung SyncMaster 755DFX. problem z monitroem można od razu wykluczyć, bo gościu swojego poprzedniego kompa z tym monitorem używał i obraz był jak żyleta, beż żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...