Skocz do zawartości
DeR

Ostatnie zapytania przed zakupem WC

Rekomendowane odpowiedzi

typów papstów jest dość sporo więc nie ma sensu porównywanie ich rozmiarami, hm ayem mam hyba tego samego papsta co ty( 6224 N/21H ?), może znasz jakiś sposób na wyciszenie terkotu łożysk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie wiem jak on moe byc nieslyszalny - mam go w domq i nieslyszalny jest tylko jak jest wylaczony - na 12V (wersja 24V)

Ja mam 48V Papsta, wiec prawdopodobnie moj na 12V kreci sie troche wolniej :)

Poza tym cisza to pojecie wzgledne, jak komp jest wlaczony to wszystko zaglusza mi zasilacz, ale testowalem tez ten wiatrak "na sucho", czyli po prostu podlaczylem go do zasilacza z mozliwoscia regulacji 12-35V. Byl naprawde cichutki. Moze kwestia nasmarowania, czy cos w tym stylu...

na 5V jest brak szumu ale za to terkot lozysk :)

Jaki wybredny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ayem a u ciebie ten papst terkotał tak od początku, bo mi się wydaje że u mnie jakoś z początku był cichszy dopiero potem ten turkot zaczął mnie denerwować, a co do tej delty to jak na 7V ma 33dBa to na 5V była by prawdopodobnie słyszalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też dopiszę się do tematu.... Jestem laikiem w sprawach WC i postanowiłem poprosić o pomoc. Mam do wydania około 200zł...

Z tego co wymysliłem narazie:

-Blok Orbital O2 + kroćce 16mm, polerowany: 77zł (warto dołożyć do czegoś lepszego, np. Crystal C2?)

-pompka Aquashut typ 600(http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=68 ) lub Atman 1200L/h: 36zł

- Wąż(16/22), złączki, korćce(do pojemnika) itp, około: 40zł

-Zbiornik własnej roboty: 10zł

-chłodnica od Łady(już mam)

Do tego jakieś wentylki 120x120mm ze 2 na chłodnicę, około:20zł

Razem 183, czyli zostaje jeszcze trochę pieniedzy na lepszy blok....

Teraz moje wymagania:

-Ma wytrzymać chłodzenie procesora 2500MHz, na napięciu 1,95V(10x250)

-Temperatura niech bedzie maxymalnie 50 stopni w stressie.

-jak uzbieram kasę, dołożę jeszcze bloczek na grafę(w podpisie), czy musiałbym wtedy jakąś lepszą pompkę?

Nie znam się na WC, wiec coś moze popsułem z cenami, więc wyprowadźcie mnie z błędu...

No i najważniejsze pytanie: czy ten zestaw to pociagnie?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje zdanie jest takie - daa takieo sprzetu zainwestuj w lepszy blok - to potezny procesor i masakryczne napiecie :/ - lepiej kupi cblok raz a dobrze i miec to z glowy - poczekaj jeszcze troszke i kup nukleona2 lub Uriela2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi